به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری جشنواره ازدواج و خانواده جوان پیش از ظهر امروز ششم اسفندماه، با حضور بهمن بهمنی، دبیر جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان در ساختمان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
بهمنی با اشاره به برگزاری جشنواره ازدواج اظهار کرد: این جشنواره دهم اسفندماه، ساعت 9:30 با حضور برخی از وزرای مرتبط و مسئولان و نخبگانی که به نوعی در فرهنگ سازی ترویج ازدواج سالم و شکل گیری و استمرار خانواده پایدار دارند، نقش دارند، برگزار میشود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان افزود: جشنواره ازدواج در 14 بخش اعلام فراخوان کرد که در 12 محور آثار علاقهمندان به دبیرخانه جشنواره رسید وهفته گذشته نتایج همه محورها اعلام شد. براساس نظر هیئت داوری آثار برخی محورها از استانداردهای لازم و معیارهای مرتبط برخوردار نبوده است و در برخی از محورها آثار برگزیده اعلام شد.
وی بیان کرد: در محورهایی همچون کتاب، فیلم، موسیقی، نمایشنامه و خبرگزاری بیشترین مضمون درباره اصول و مؤلفههای مهم ازدواج رعایت شده بود که البته همه این مباحث از محورهای اصلی داوری به شمار میرفت.
وی یاد آور شد: هدف از داوری آثار در جشنواره ازدواج این است که به نوعی با انتخابشان جامعه فرهنگی را مورد توجه قرار دهند و با گزینش آثار فاخر نشر آثار را تسهیل کنند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: جشنواره ازدواج قطعا اولین جشنواره نخواهد بود و در سالهای آینده هم ادامه خواهد داشت. امسال نیز محورهای جدیدی به آن اضافه شد که میتوان به کتاب برگزیده سال، فیلم برگزیده سال، نمایشنامه برگزیده سال، رسانه شبکه مجازی برگزیده سال و در نهایت موسیقی برگزیده سال اشاره کرد.
بهمنی افزود: امسال جشنواره با کمی تأخیر برگزار میشود، اما هدف گذاریمان این بوده است که همه ساله جشنواره را در اول ذی الحجه مصادف با سالگرد ازدواج پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه(س) برگزار کنیم تا به ترتیب بتوانیم جریان مستمری را در جامعه داشته باشیم.
وی بیان کرد: هم اکنون ایدههای جدیدی برای محورهای جشنواره ازدواج سال آینده در نظر گرفتهایم و برنامهریزیهای آن از هم اکنون آغاز شده است، اما برای تحقق اهدافمان به یاری رسانهها نیاز داریم تا با پیشنهادات آنان جشنواره موفقی را برگزار کنیم.
کانون خانواده مورد غفلت قرار گرفته است
بهمنی یادآور شد: مکانیزم انتقال فرهنگ به هر عضو خانواده از طریق خانواده رخ میدهد، خانواده مهمترین بخش جامعه است اما متاسفانه این بخش جامعه مورد بیتوجهی و غفلت قرار گرفته است. ازدواجی که پتانسیل و توان بالقوه نداشته باشد، خانواده که اصلی ترین محصول آن است را تهدید میکند.
وی افزود: امیدواریم به واسطه این جشنواره بتوانیم جریانهای موجود جامعه را تقویت کنیم و خانواده که متاسفانه مغفول و مظلوم مانده است را مورد توجه بسیاری از مسئولان قرار دهیم تا جایی که معتقدیم حتی مشکل اعتیاد و بحران اعتیاد در خانواده قابل حل است.
بهمنی افزود: بیشترین آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره مربوط به حوزه کتاب بود. از حدود 500 کتاب رسیده حدود 400 کتاب به دلیل عدم برخورداری از استانداردهای کتاب در غربالگری اولیه حذف شده است و بخشی از آثار هم با آموزههای اسلامی و عرفها هم خوانی نداشت.
در برخی حوزهها آثار برگزیده در زمینه خانواده نداشتیم
وی افزود: پنج داور صاحب نظر به صورت مستقل و بدون اطلاع از نظرات یکدیگر آثار را مورد بررسی قرار دادند و از ابتدا قرار بود که محورها دارای یک رتبه برگزیده و سه رتبه داشته باشند که متاسفانه برخی از حوزهها به دلیل نبود شاخصهای لازم رتبه برگزیده و یا هیچ انتخابی نداشتیم.
وی بیان کرد: در برخی از محورها همچون رسانههای مجازی پیش بینی نمیکردیم که آثاری در قالبهای معرفی شده به دست ما برسد اما علیرغم انتظارمان شاهد آثار مناسبی بودیم.
وی با اشاره به دلایل تأخیر در برگزاری جشنواره ازدواج تصریح کرد: قرارمان این بود که جشنواره را در اول ذی الحجه برگزار کنیم، اما به دلیل آنکه برنامه ریزیها به طول انجامید و به اندازه کافی افراد فرصتی برای مشارکت و تولید اثر نداشتند این جشنواره با تأخیر یک ماه و نیمه برگزار میشود.
دبیر جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان افزود: این نوید را به همه میدهیم که جشنواره ازدواج سال آینده همان اول ذی الحجه برگزار میشود چرا که فراخوان آن از همین امسال منتشر میشود.
وی یاد آور شد: ما نباید در مورد ازدواج تنها شعار دهیم که جوانان باید ازدواج کنند بلکه باید چگونگی ازدواج، خانواده داری، همسرداری و بچه داری را به آنها آموزش دهیم، شعارزدگی ما را از بسیاری از اهدافمان دور میکند.
دبیرخانه جشنواره ازدواج دائمی میشود
دبیر جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان با اشاره به دائمی شدن دبیرخانه جشنواره گفت: هم اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم تا بتوانیم دبیرخانه دائمی آن را برگزار کنیم. البته نگاه مثبتی میان مسئولان وجود دارد و فکر نمیکنم مشکل خاصی در این زمینه داشته باشیم، انشاالله پیگیری خواهیم کرد تا این جشنواره تبدیل به برنامه تقویمی شود و همه ساله شاهد برگزاری آن باشیم.
وی افزود: در این جشنواره از فردی که در ترویج فرهنگ ازدواج اقداماتی بسیاری انجام داده است با حضور معاون امور زنان ریاست جمهوری تجلیل به عمل میآید.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه در حال برگزاری اولین دوره جشنواره هستیم به 80 درصد اهدافمان دست یافتهایم. با توجه به اینکه زمان محدودی در دست داشتیم اما کار را آغاز کردیم و برای دوره اول نتایج خوب است، باید سعی کنیم دیگر انتظارات را در سال آینده محقق کنیم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: اردیبهشت ماه سال آینده با همکاری بخشهایی از وزارت ارشاد نشستی با فیلم نامه نویسان خواهیم داشت و قرار است در هر فصل شاهد این نشستها باشیم و بتوانیم به ترویج فرهنگ ازدواج با استفاده از سینما بپردازیم.
وی با اشاره به انتخابات داوری در بخش مکتوب گفت: در انتخاب آثار جناحی و گروهی برخورد نکردیم، چرا که خانواده مربوط به جناح و گروه خاصی نیست. خانواده عنصری مهم و مربوط به همه گروهها است و همه ما باید از آن حفاظت و از آسیبهای آن جلوگیری کنیم.
ازدواج سفید لفظ غلطی است
دبیر جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان با اشاره به تعبیر غلط ازدواج سفید گفت: ازدواج سفید تعبیر غلطی است چرا که اصلا این نوع از ازدواجها، ازدواج محسوب نمیشود که بخواهیم برایش تعبیر سفید را به کار ببریم. ازدواج یعنی تعهد، اما در این رابطهها شاهد هیچگونه تعهدی نیستیم، متاسفانه در بکار رفتن این تعابیر کج سلیقگی بکار رفته است و شیوع آن توسط رسانهها اشتباه است. اگر به این رابطهها ازدواج سفید گفته میشود یعنی ازدواج مادران و پدرمان سیاه است، بنابراین رسانهها از بکار بردن چنین تعابیر غلطی دوری کنند چرا که با پرداختن به این موضوعات قبح قضیه شکسته میشود.