به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همایش بینالمللی «آلماتی پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2015» دیروز، 5 اسفند، به همت وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان و همکاری سازمان کنفرانس اسلامی و شهرداری آلماتی در قزاقستان برگزار شد.
سید محمدحسین هاشمی، نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران پیام وزیر کشورمان را در این مراسم قرائت کرد.
در ابتدای این همایش که به منظور مطالعه و حفاظت از فرهنگ و سنت اسلامی برگزار شد، معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تبریک انتخاب شهر آلماتی به عنوان پایتخت جهان اسلام به دولت و ملّت مسلمان قزاقستان، اظهار کرد: انتخاب این رویداد فرهنگی نشان از اهمیت بالای شهر آلماتی و عمق نشانههای فرهنگی در این شهر است.
آمادگی ایران برای معرفی فرهنگ اصیل اسلامی به جهانیان
هاشمی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از کشورهای فعال در جهان اسلام برای معرفی فرهنگ اصیل اسلامی به جهانیان اعلام کرد.
نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توسعه فرهنگ و همکاریها در جهان اسلام با رویکرد غیر متمرکز، گفت: بسط و توسعه فرهنگ اسلامی در کشورها، وابسته به بافت فرهنگی و اجتماعی هر جامعه است.
هاشمی در پایان تصریح کرد: واگذاری امور فرهنگ به اهل آن و متخصصان هر جامعه مورد تأکید خواهد بود؛ چرا که در راستای تحقق توسعه غیر متمرکز فرهنگ اسلامی در هر کشور مهم است.
مصاحبه معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با سه کانال تلویزیونی قزاقستان، خبرنگار صدا و سیمای ایران در آلماتی، قرائت پیام وزیر کشورمان و دیدار با وزرای فرهنگ تاجیکستان، تاتارستان، رؤسای اداره مسلمانان قزاقستان و روسیه از دیگر برنامههای جنبی این همایش بود.
همایش مذکور با شرکت کشورهای جمهوری اسلامی ایران، تاجیکستان، روسیه، قیرقیزستان، ازبکستان، آذربایجان، تاتارستان، مصر، مالزی، اندونزی، عمان، کویت، افغانستان و سوریه برگزار و در آن موضوعاتی همچون گفتوگو میان فرهنگها و ادیان، نقش و اهمیت شهر «آلماتی» در فرهنگ جهان اسلام، دین اسلام، دین مدارا و رحمت و حفاظت از سنتهای معنوی و فرهنگی بررسی شد.
این همایش با موضوع پشتیبانی، هماهنگی و همکاری بین اعضای سازمان همکاری اسلامی و حضور وزیران فرهنگ کشورهای مستقل جامعه مشترکالمنافع، شخصیتهای علمی و فرهنگی، نماینده سازمان همکاری اسلامی برگزار شد.
پشتیبانی، هماهنگی و همکاری میان اعضای سازمان همکاری اسلامی، تبادل تجربه و تجزیه و تحلیل تاریخ و فرهنگ جهان اسلام در چشمانداز پیشرو از اهداف برگزاری همایش بود.
انتخاب شهرهای مختلف به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از اقدامات سازمان همکاری اسلامی است و در سالهای گذشته شهر اصفهان انتخاب شده بود.