داریوش بابائیان، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ساخت فیلمهایی در حوزه تاریخ اسلام چنین توضیح داد: درباره فیلم سینمایی «محمد(ص)» دو گونه اظهارنظر وجود دارد. ابتدا کسانی که معتقد هستند سرمایهگذاری درباره چنین موضوعاتی باید بدون محدودیت باشد و هر اندازه که میتوان باید هزینه کرد تا بتوان معرفی بهتری از چهره ائمه(ع) داشت. عدهای دیگر معتقد هستند که فیلم سینمایی «محمد(ص)» نتوانسته به کیفیت لازم دست یابد و هزینهای که برای آن شده، نوعی هدر دادن بیتالمال است.
وی افزود: این نوع جبههگیری درباره فیلم «رستاخیز» نیز وجود دارد. این اتفاقات به هیچ وجه پسندیده نیست، چون وقتی نقدی درباره اثری سینمایی ارائه میشود هم باید نکات مثبت آن را ببیند و هم نکات منفی را. نکته دیگر اینکه، ضروری است که در سینمای ایران به صورت سالیانه یک یا دو فیلم فاخر تولید شود که در آنها به ارزشهای اسلام و انقلاب به نحو شایستهای پرداخته شده باشد.
این تهیهکننده درباره تاثیرات بینالمللی فیلمهایی چون «محمد(ص)» و «رستاخیز» چنین توضیح داد: در ساخت این دست تولیدات باید حتماً اصولی را رعایت کرد. آن اصول نیز این است که تولیدات مورد نظر حتماً باید در جهت وحدت مسلمانان تولید شود، زیرا به واسطه سینما میتوان گامهای خوبی در جهت وحدت مسلمین برداشت. این وضعیت در شرایطی است که داعشیان سعی دارند با قرائتهای ناصحیح خود برخلاف این مسیر حرکت کنند.
بهرهبرداری از عوامل خارجی در فیلمی دینی
بابائیان در پاسخ به این سؤال که آیا در این تولیدات باید از عوامل خارجی بهره برد یا خیر، گفت: اینکه در فیلمی، عوامل پشت دوربین، ایرانی یا خارجی هستند، آن چنان مهم نیست، اما آنچه اهمیت دارد این است که بهترین موارد برای این تولیدات انتخاب شود، حال اگر بهترین موارد ایرانی بود چه بهتر، والا باید از متخصصان خارجی استفاده کرد.
وی در پایان به کسانی که خواهان ساخت فیلم در حوزه تاریخ اسلام هستند، توصیه کرد: سفارش من به کسانی که میخواهند در حوزه تاریخ اسلام فیلمسازی کنند این است که حتماً از مشاوره حوزههای علمیه در تمامی مراحل بهره ببرند، چون ممکن است اشتباه یا لغزشی کوچک سبب شود حاشیهای برای فیلم پیش آید که تاثیرگذاری این آثار را محدود کند.