کد خبر: 2910903
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱

ششمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش در وین برگزار می‌شود

شعب خارجی: سفیر اتریش در تهران در دیدار با رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر برگزاری ششمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش در مهرماه 94، تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فریدریش اشتیفت، سفیر اتریش در تهران، با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با علی‌محمد حلمی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های این سازمان دیدار و بر برگزاری ششمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش، تأکید کرد.
در این دیدار توماس کلویبر، وابسته فرهنگی و خانم گابریله یوئن، وزیر مختار سفارت اتریش در تهران و هایده رمضان‌ستم‌آبادی، کارشناس ارشد گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت کاتولیک مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز حضور داشتند.
در ابتدای این دیدار، فریدریش اشتیفت با اشاره به روابط خوب و دوستانه بین اتریش و ایران، پنج دور گفت‌وگوی دینی دو کشور را موفقیت‌آمیز برشمرد و آمادگی کشورش برای برگزاری دور ششم گفت‌وگوهای دینی در سال آینده را اعلام کرد که این پیشنهاد با استقبال و موافقت رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مواجه شد.
سپس علی محمد حلمی در سخنانی تأکید کرد: کشورهایی که تا به حال از گروه‌های تروریستی مانند داعش در سوریه و عراق حمایت کرده‌اند، از این حمایت دست بردارند؛ چرا که این گونه حمایت‌ها باعث رشد و ادامه حیات این گروه‌های تروریستی است.
وی افزود: معتقدیم که این حمایت‌ها نه تنها خطری برای مسلمانان؛ بلکه تهدیدی برای همه ملت‌هاست. طرح دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور محترم ایران مبنی بر جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری نیز بیان‌گر این نکته است که ما همیشه پرچم‌دار صلح عادلانه بوده و هستیم. سلفی‌ها و آموزه‌های خطرناک آنها تهدیدی برای همه است و ما امیدواریم عراق و سوریه به وضعیت قبل بازگردد.
در ادامه اشتیفت با اشاره به قدمت حضور مسلمانان در کشور اتریش، گفت: دو سال پیش صدمین سالگرد تصویب اسلام در اتریش را جشن گرفتیم. ما 7 نماینده مسلمان در پارلمان داریم و پارلمان ما خواهان ایجاد ارتباط بیش‌تر با مسلمانان اتریش است. 95 هزار نفر مسلمان در اتریش زندگی می‌کنند که از ترکیه و کشورهای دیگر به اتریش آمده‌اند.
سپس حلمی اظهار کرد: اقلیت‌های دینی در ایران روابط خوبی با مسلمانان داشته و دارند و آنان در جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه هستند. در واقع دولت برای همه مردم ایران است نه فقط برای مسلمانان بلکه یهودیان، زرتشتیان، مسیحیان و همه آحاد ملت ایران. این رویکرد برخواسته از فرهنگ ماست. اسلام به ما فرهنگ مدارا و مودت را آموخته است. ما از امام علی(ع) و امام رضا(ع) رفتار با اقلیت‌ها را آموخته‌ایم.
وی در ادامه افزود: آغاز همکاری‌های ما در عرصه گفت‌وگوی دینی در غرب با دوستان شما در اتریش آغاز شد. پروفسور بشته و خانم گابرییل که به نمایندگی از کشور اتریش، گفت‌وگوهای دینی با مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را آغاز کردند و در حال حاضر هم آقای هامر، مسئول گفت‌وگوهای دینی هستند.
همچنین در این دیدار توماس کلویبر، وابسته فرهنگی سفارت اتریش در تهران که در زمینه الهیات کاتولیکی تحصیل کرده است، گفت: مایلیم در خصوص موضوعات کلامی و تطبیقی ادیان با شما همکاری علمی و دانشگاهی داشته باشیم.
حلمی در پاسخ به این درخواست وابسته فرهنگی سفارت اتریش گفت: ما می‌توانیم شما را با دانشگاه ادیان و مذاهب و مراکز دیگری مانند جامعه المصطفی(ص) العالمیه آشنا کنیم. در این زمینه می‌توانید در خصوص برگزاری فرصت‌های مطالعاتی و اعزام استاد و دانشجو به صورت مشترک همکاری کنید.
وابسته فرهنگی سفارت اتریش در تهران همچنین پرسید: گفت‌وگوهای دینی شما با مسیحیت است و یا گفت‌وگو با ادیان دیگر را هم دنبال می‌کنید؟ آیا با بودایی‌ها هم گفت‌وگو دارید؟ در واقع به چه منظور گفت‌وگو می‌کنید؟
رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در واکنش به کشتار مسلمانان در میانمار، نامه‌ای به رهبران بودایی در میانمار نوشتیم و با حضور رهبران بودایی میانمار و چند کشور دیگر بودایی، گفت‌وگوی دینی به منظور ترویج صلح در منطقه میانمار را امسال برگزار کردیم. در واقع هدف‌ما در گفت‌و‌گوها، توجه‌دادن افراد به معنویت است.
حلمی با اشاره‌ به روابط دوستانه مسلمانان شیعه و اهل سنت گفت: حرکات افراط‌گرایانه سلفی‌ها ربطی به اسلام ندارد و مشکل اینجاست که برخی به نام دین، رفتار غیردینی انجام می‌دهند و استفاده از نام اسلام و دین، برای رسیدن به اهداف سیاسی است که دارند.
در پایان این دیدار، اشتیفت، سفیر اتریش در تهران ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوهای دینی بین دو طرف ادامه یابد و بار دیگر آمادگی برای میزبانی دور ششم گفت‌وگوهای دینی، مشخص‌کردن عنوان اصلی و عناوین فرعی گفت‌وگوی ششم و میزبانی از هیئتی 6 نفره از جمهوری اسلامی ایران در ماه اکتبر 2015 (مهر 1394) را اعلام کرد.
حلمی نیز ضمن اعلام موافقت با زمان برگزاری و تعداد اعضای هیئت، اعلام کرد که به‌زودی موضوعات پیشنهادی برای دور ششم گفت‌وگوی دینی آماده خواهد شد.

captcha