کد خبر: 2913289
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۹
جبار آذین معتقد است:

«عشق تعطیل نیست»؛ اثری کاسب کارانه/ نشانی گم‌شده نوآوری و خلاقیت

گروه هنر: یک کارشناس سینما گفت: مجموعه نمایشی «عشق تعطیل نیست» اثری است که در آن هیچ خلاقیتی وجود ندارد و تنها برای کاسبی ساخته شده است.

جبار آذین، کارشناس و منتقد سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه کاری چون «عشق تعطیل نیست» هیچ حرفی برای گفتن ندارد، اظهار کرد: این مجموعه نمایشی به لحاظ محتوا و ساختار هیچ حرفی برای گفتن ندارد، همچنین این کار به لحاظ مضمونی کاملا با فرهنگ ایرانی اسلامی غریبه است و تمام توجه خود را متمرکز به آنسوی مرزها کرده است.

وی افزود: این سریال یک کپی ضعیف از یک سریال دست چندم آمریکایی است که در آن هیچ نشانی از نوآوری و خلاقیت مشاهده نمی‌شود. درباره این کار تنها می‌توان گفت که این اثر، کاری است که در آن فرهنگ بیگانه ترویج شده است. این وضعیت در شرایطی پیش آمده  که بارها از سوی مسئولان رده بالای مملکتی، درباره لزوم پرداختن به فرهنگ ایرانی اسلامی تاکید می‌شود.

این منتقد سینما بیان کرد: تاسف من زمانی بیشتر برانگیخته می‌شود که بدانیم با هزینه‌ای که برای این کار شده یک یا دو مجموعه خوب ارزشی تولید می‌شد، اما افسوس که این سرمایه در اختیار مجموعه‌‌ای چون «عشق تعطیل نیست» قرار می‌گیرد تا کاری تولید شود که تنها بابت آن می‌توان اظهار تاسف کرد.

این منتقد سینما ادامه داد: این کار تنها آثاری ضعیف نیستند، بلکه از این دست تولیدات می‌شود به عنوان کارهای مخرب نام برد که خانواده‌های ایرانی را به شدت مورد هجمه قرار می‌دهد و تنها هدفش از تولید فروش است. حال این‌که این فروش از چه راهی به دست می‌آید به هیچ وجه برای کارگردانش مهم نیست.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه به چنین کاری اجازه پخش داده می‌شود، تصریح کرد: این قبیل مجموعه وقتی مجوز پخش پیدا می‌کنند این امر را در ذهن تداعی می‌کنند که در وزارت ارشاد وحدت رویه‌ای وجود ندارد، چون هر سازمان و نهادی به خودی اجازه می‌دهد طبق سلیقه خود درباره کارهای نمایشی اظهار سلیقه کند، درصورتیکه در حوزه فرهنگ باید یک وحدت رویه وجود داشته باشد و در تمامی آنها هم تکیه قوی به روی موضوعات دینی لحاظ شود.

این کارشناس سینما و تلویزیون با بیان اینکه اقتباس از یک کار خارجی تنها بهانه‌ای برای فرار از انگ کپی کاری است، گفت: اقتباس از یک اثر موفق برای خود مشخصه‌هایی دارد که در این کار به هیچ وجه نمی‌توان آن را مشاهده کرد. در کلامی این کار تنها با هدف کاسبی تولید شده و به هیچ وجه با انگیزه‌های همچون اقتباس تولید نشده است. چون اگر غیر این بود حداقل کارگردان سعی می‌کرد ساختار سریال را متناسب با فرهنگی ایرانی اسلامی تولید کند.

این کارشناس در پایان تصریح کرد: این دست تولیدات کارهایی نیستند که تنها با انگیزه شخصی تهیه‌کننده یا کارگردان تولید شده باشند، بلکه کارهایی هستند که برنامه‌ریزی شده تا در آن فرهنگ ایرانی اسلامی موردهجمه قرار گیرد و به جای آن سبک زندگی غربی رواج پیدا کند. این رویکرد نیز از خارج از کشور و توسط بازیچه‌های داخلی انجام می‌شود.

captcha