جواد اردکانی، کارگردان سینمای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اظهارات اخیر مقام معظم رهبری درباره ظرفیتهای سینمای دفاع مقدس اظهار کرد: سینمای دفاع مقدس را باید یک گونه مهجور در سینمای ایران محسوب کرد که در خوشبینانهترین حالت آن، سالی چند فیلم خوب در این حوزه تولید شده است، در صورتی که اگر بخواهیم این چند کار را در قیاس با کارهای متعددی که در حوزههای مختلف ساخته میشود، مقایسه کنیم متوجه این مهجوریت خواهیم شد.
وی افزود: درباره تذکری که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با عوامل فیلم «شیار 143» نسبت به موضوع دفاع مقدس مطرح کردند، باید گفت که معظمله به روی این امر تاکید دارند که نباید برای کار کردن در این حوزه تعلل کرد و هر اندازه که میتوان باید به این موضوع پرداخت، چون هر اندازه که جلوتر میرویم شاید کار در این حوزه سختتر شود، زیرا ممکن است کسانی که در این حوزه حضور داشتند تا 20 سال آینده مانند امروز قابل دسترس نباشند.
این کارگردان ادامه داد: برنامهریزی در حوزه سینمای دفاع مقدس نباید به یک شکل خاص خلاصه شود، بلکه در تمامی ژانرها باید به این دست موضوعات پرداخت؛ یعنی در سینمای کودک، اجتماعی و... هم میتوان به این دست موضوعات توجه کرد. تنوعی که سبب خواهد شد، مخاطب هم تحت تاثیر آن قرار گیرد و به قولی جذب مضمون شود.
تمامی نهادها یاریسان سینمای دفاع مقدس باشند
وی با بیان اینکه در افول فعلی سینمای دفاع مقدس تنها نمیتوان یک بخش را مقصر دانست، گفت: مشکلی که پیرامون سینمای دفاع مقدس به وجود آمد، فقط به عملکرد وزارت ارشاد یا سازمان سینمایی و نهاد مربوطه بر نمیگردد، چون مسائلی که در این حوزه وجود دارد بسیار فراگیر است و آن را نباید تنها محدود به یک بخش خاص کرد. برای مثال همراهی بخشهای نظامی نیز در این حوزه به هیچ وجه مطلوب نیست. همین مسئله کار سینماگر را برای فعالیت در این حوزه بسیار دشوار میکند.
اردکانی به مطلب فوق اضافه کرد: اگر بناست فرمایشات مقام معظم رهبری منشأ خلق اثر جدی باشد، باید مدیران فرهنگی فکری جدی در این حوزه بکنند. برای مثال بخشینگری که دامنگیر بخشهای سینمایی شده از بین برود تا هر کس در این سازمان عریض و طویل (سازمان سینمایی) ساز خود را نزند. در ضمن تأملی واقعی و درست بین ارتش، سپاه، ارشاد و... به وجود آید تا برنامهریزی منظمی برای تولید چنین آثاری انجام شود.
این کارگردان در پایان تاکید کرد: شعار دادن رایج هیچ کمکی به سینمای دفاع مقدس نمیکند، چون اگر امروز این ژانر چنین وضعیتی دارد، حاصل همین شعارهاست که هر ساله سر داده میشود. در این شعار ما هر ساله قدمهای بلندی برای ارتقای این گونه ارزشی بر میداریم، اما در عمل چنین چیزی را در هنر هفتم نمیبینیم.