حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا آقامیری، مدیر حوزههای علمیه خواهران استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: بسیاری از مشکلاتی که در جامعه امروز بروز و ظهور کرده به خاطر دور بودن ما از قرآن است، غافل از اینکه انس با قرآن آثار وضعی و تکمیلی دارد و زمانی که افراد با قرآن انس میگیرند ولو از حیث ظاهری، روح طیب و طاهری پیدا میکنند؛ اگر به عمق مفاهیم و آیات قرآن توجه بیشتری داشته باشیم بیشک آثار متکثر و فراوانی را شاهد خواهیم بود.
مقام بانوان را هنوز خوب درک نکردهایم
وی با اشاره به فعالیتهای قرآنی بانوان و برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه، گفت: آنچه که باید در حوزه فعالیتهای قرآنی بانوان بیان شود این است که ما مقام بانوان را هنوز خوب درک نکردهایم و در این مقوله که بتوانیم قابلیت اجرای کارهای بزرگ قرآنی را به بانوان اعطا کنیم هنوز به قطعیت نرسیدهایم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران استان تهران یادآور شد: بسیاری از بانوان قرآنپژوه اگر امکانات مورد نیاز در اختیارشان باشد، میتوانند بهتر از آقایان بدرخشند و در این میان لازم است که مسئولان و بزرگان ما باید از زاویه خاصتری به مباحث قرآنی نگاه کنند.
امکانات برای فعالیتهای علمی عمدتا در اختیار آقایان است
وی در ادامه افزود: نگاه بانوان به قرآن میتواند نگاه خاصی از زاویه خودشان باشد که قابل توجه است؛ طی فعالیت در مدیریت حوزههای علمیه بانوان استان تهران به خوبی متوجه شدم بانوان چیزی از آقایان کم ندارند در حالی که امکانات عمدتا در اختیار آقایان قرار دارد. بحث حوزههای علمیه در جهت توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان بسیار اهمیت دارد و باید حوزههای علمیه خواهران را با یک دید حاکمیتی نگاه کنیم.
آقامیری در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: خلأیی که سالها در جامعه ما به جهت سبک زندگی ایجاد شده، قرار گرفتن بانوان و فعالیتهای آنها در پس پرده بوده است و فعالیتهای بانوان به ویژه در حوزه دینی و قرآنی طی سالها نمای خاصی نداشته و همواره پشت پرده بوده است.
لزوم توجه بیشتر به فعالیتهای قرآنی بانوان بعد از 36 سال از پیروزی انقلاب
وی در ادامه گفت: هماکنون که بیش از 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد زنان در جمهوری اسلامی ایران پا به پای مردم در جامعه حضور دارند و این امر را باید به فال نیک بگیریم و بدانیم این مطالبه از ما وجود دارد که توجه بیشتری به فعالیتهای قرآنی بانوان داشته باشیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران استان تهران ادامه داد: بانوان جامعه ما باید امکان بهرهگیری از دانشهای دینی و معنوی را داشته باشند و بتوانند به مطالعه و تحقیقات لازم برای انجام فعالیتهای پژوهشی و علمی خود بپردازند.
حمایت از فعالیت قرآنی بانوان در حوزههای علمیه استان تهران
وی اضافه کرد: در مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان تهران حمایتهای خوبی از بانوان قرآنی داریم و اگر بانوان طلبه در حوزههای علمیه یک اثر برتر قرآنی داشته باشند بدون شک مورد حمایتهای ما قرار میگیرند؛ همانطور که در این اواخر نیز حمایتهای خوبی از برخی آثار قرآنی بانوان صورت گرفته است.
آقامیری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در حال حاضر امکانات و ظرفیت خوبی برای فعالیت قرآنی در کشور فراهم است و هرچند که بانوان برای استفاده از کتابخانه آیتالله مرعشی و برخی کتابخانههای دیگر شاید با محدودیت روبرو باشند اما آنچه که مسلم است این است که متون و منابع قرآنی هماکنون به صورت دیجیتال وجود داشته و دسترسی به این منابع از طریق فضای مجازی کاملا امکانپذیر است.
امکان استفاده از منابع کتابخانهای به صورت دیجیتال فراهم است
وی افزود: اگر بانوان میخواهند از کتابهای خطی کتابخانه آیتالله مرعشی قم استفاده کنند به نظر میرسد ضرورتی ندارد که از این نسخههای خطی استفاده شود هرچند که فایل پی دی اف این کتابها نیز موجود است و بانوان با مشکل خاصی برای انجام پژوهشهای قرآنی خود روبرو نیستند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران استان تهران یادآور شد: بانوان طلبه در حوزههای علمیه طی سالهای گذشته پایاننامههای خوبی در سطح دو ارائه کردهاند که بخش عمده این پایاننامههای تألیف شده با موضوعات و مباحث قرآنی بوده است و بانوان طلاب در تألیف پایاننامههای خود بعد از فقه به قرآن توجه دارند.
همایش بانوان قرآنپژوه دستاوردهای خوبی داشته است
وی اظهار کرد: همایش بانوان قرآنپژوه که امسال دوازدهمین دوره آن برگزار میشود طی سالهای گذشته دستاوردهای بسیار خوبی داشته و تا حدودی در دیده شدن فعالیتهای قرآنی بانوان موثر بوده است اما به نظر میرسد باید در انتخاب بانوان قرآنپژوه و بانوان فعال قرآنی دقت نظر یبشتری صورت گیرد.
آقامیری در ادامه گفت: با توجه به اینکه اخیرا از بنده خواستند تا یکی از بانوان فعال قرآنی در حوزههای علمیه را به دبیرخانه همایش بانوان قرآنپژوه معرفی کنم احساس کردم دقت نظر زیادی در انتخاب وجود ندارد زیرا برترینهای قرآنی در حوزههای علمیه خواهران زیاد هستند و باید در انتخاب این برترینها، دقتنظر و کنکاش بیشتری صورت گیرد تا فعالیت قرآنی بانوان رونق بیشتری پیدا کند.
وی در پایان عنوان کرد: در حوزههای علمیه خواهران، بانوان زیادی هستند که صلاحیت دارند در جمع بانوان قرآنپژوه حضور داشته و تجلیل شوند اما این اتفاق عملا رخ نمیدهد و مسئولان برگزاری این همایش باید نگاه بهتر و جدیتری در انتخاب بانوان قرآنی داشته باشند.