کد خبر: 2920080
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴
محمدعلی باشه‌آهنگر:

مضامین دینی در جشنواره رویش رشد مطلوبی داشت

گروه هنر: داور جشنواره رویش گفت: در نهمین دوره جشنواره فیلم رویش نسبت به دوره‌های قبل، رشد مضمونی مطلوبی را شاهد بودیم.

محمدعلی باشه‌آهنگر، کارگردان سینما و داور بخش داستانی جشنواره فیلم رویش در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره این رویداد سینمایی که چند روز پیش برگزار شد، اظهار کرد: در مقایسه با چند دوره گذشته که به عنوان داور در جشنواره رویش حضور داشتم و فیلمسازان به ظواهر دینی توجه می‌کردند، کیفیت محتوایی آثار تغییر یافته است. به طور مثال، صدای اذان در بسیاری از کارها به عنوان یک مؤلفه ثابت مطرح بود. خوشبختانه در آثار نهمین دوره این جشنواره، فیلمسازان کمتر به ظواهر پرداخته بودند و بیشتر به مضامین دینی در بطن و عمق فیلم پرداخته شده بود که باعث رشد کیفی آثار و جای بسی خوشحالی است.

وی افزود: بسیاری از آثار جشنواره رویش از منظر تکنیکی حرفه‌ای‌تر از گذشته شده بودند. به طور مثال فیلمبرداری آثار رشد قابل توجهی داشت، اما مسئله بسیار مهم که هنوز هم بسیاری از فیلم‌ها با آن دست به گریبان هستند، موضوع ضعف‌های بازیگری است که به علت دستمزد بالا حضور بازیگران حرفه‌ای کمتر در آن فیلم‌ها دیده می‌شود. در این باره نمی‌دانم چه راهکار جامعی می‌توان برای آن در نظر گرفت.

باشه‌‌آهنگر ادامه داد: به موسیقی آثار حاضر در جشنواره هم، کمتر توجه شده است و موسیقی بیشتر فیلم‌ها، انتخابی است، برای همین بسیاری از موسیقی‌ها تنها به صورت حسی بر روی فیلم قرار گرفته و گاهی بد و نا به جا نیز بودند. در بحث صداگذاری و جلوه‌های ویژه نیاز به کار بسیار داریم، اما ضعف بسیاری از این موارد، همه در گرو مسایل اقتصادی و بودجه است. زمانی که یک فیلم با کمبود بودجه روبرو است ابتدا از دکور، لباس، هزینه‌های ایاب ذهاب و خوراک گروه و ... زده می‌شود که خود در کیفیت فیلم اثر می‌گذارد.

وی درباره جایگاه دین در جشنواره رویش چنین توضیح داد: زمانی که از تمام کشور فیلم‌هایی با فرهنگ‌ها، گویش‌ها و جغرافیای فرهنگی مختلف در یک جشنواره گرد هم می‌آیند، یک تعامل فرهنگی با موضوع دین را شاهد هستیم که یک رویداد فرهنگی بزرگ به شمار می‌رود.

این فیلمساز در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: یکی از انتخاب‌های فیلمسازان برای ارسال اثر، جشنواره رویش است و این جشنواره به نوعی برآیند تلقی جوانان از دین و اکناف و اطراف آن است. این جشنواره از منظر تئوری و نظریه‌پردازی بسیار قوی ظاهر شده است و ساختار و برگزاری حرفه‌ای دارد. ولی به علت نوپا بودن آن ضعف‌هایی دیده می‌شود که به مرور زمان این ضعف‌ها نیز برطرف خواهد شد.

وی در پایان بیان کرد: برگزاری یک جشنواره در حد و اندازه‌های رویش کار سختی است، این سختی به دلیل وجود مشکلات اقتصادی تشدید می‌شود که جا دارد از پایداری مسئولان در برگزاری جشنواره تقدیر و تشکر کرده و برای آنها آرزوی موفقیت داشته باشم.

captcha