به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در آستانه سی و ششمین سالگرد تاسیس این نهاد و به مناسبت هفتهای احسان و نیکوکاری برگزار شد؛ انواری، در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به فعالیتهای سی و پنج ساله کمیته امداد عنوان کرد: این نهاد انقلابی توانسته است آثار برجستهای را در کمک به محرومین و جلب مشارکتهای مردم خییر ایران ایفا کند.
وی افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) در دورانهای مختلف توانسته است توانمندسازیهای متفاوتی را در حوزههای مختلف خدمت به محرومین و مستضعفین جامعه ارائه کند.
انواری سپس ضمن اشاره به فعالیتهای پیش رو به مناسبت هفته احسان و نیکوکاری گفت: در این هفته کمیته امداد برنامههای وسیعی را در سطح مساجد، مدارس، پایگاههای بسیج و پایگاههای مردمی کمیته امداد ارائه میکند، همچنین راهپیمایی مختلفی نیز با حضور مددجویان مختلف کمیته امداد در سطح شهرهای ایران برنامهریزی شده است، همچنین قرار است پیش از خطبههای نماز جمعه، 15 اسفند ماه، سخنرانی با حضور سرپرستی کمیته امداد فعالیتهای اخیر این نهاد به حضور ملت مسلمان ایران ارائه شود.
وی تاکید کرد: به هر اندازه که بتوان کارهای زیبایی را که در عرصه خدمت به محرومان جامعه انجام میشود اعلام و نگرش زیبای خیران و کمک به محرومین جامعه را رسانهای کنیم میتوان مشارکتهای مردمی را افزایش داد.
شاکله کمیته امداد را حضرت امام(ره) بر اساس مشارکت مردمی بنیاد نهاد
انواری ادامه داد: این نهاد اعتقاد دارد برای تامین رفاه مردم باید با جلب مشارکت، آنها را وارد عرصه کرد؛ شاکله کمیته امداد را حضرت امام(ره) بر اساس مشارکت مردمی بنیاد نهاده است. ما امیدواریم با حضور مردم و در صحنه بودن آنها بتوان با در ارتباط قرار دادن مردم و دولت هم مردم را وارد صحنه کرد و هم اینکه دولت را تقویت کرد و در زمان حاضر با توجه به اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تکیه دارد بتوان با گسترش مشارکت مردمی رفاه آنها را افزایش داده و اقتصاد ایران را ارتقاء دهیم.
سرپرست کمیته امداد در ادامه سه سرمایه گذاری عمده این نهاد را شامل: بخش محرومین نیازمند، جلب حضور مردم برای سرمایه گذاری و مشارکت آنها در شبکه خیرین، و بهروز کردن توانمندیهای مدیران، کارشناسان، کارکنان و امکانات کمیته امداد خواند.
وی اضافه کرد: بخش دیگری از فعالیتهای کمیته امداد در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است که در این راه سعی میشود خانوادههایی را که پیش از این زندگی عادی داشته و اکنون دچار بحران شدهاند را به سرعت به زندگی برگردانیم. حدود سه تا چهار میلیون نفر تحت پوشش بخش پیشگیری هستند.
انواری با اشاره به ورودی مددجویانی که وارد چرخه پوشش کمیته امداد میشوند، گفت: در سال 92 نزدیک به 100 هزار نفر خانواده محروم به سطح اشتغال رسیده و از چرخه کمیته امداد خارج شدهاند همچنین در سال 93 نیز 70 هزار خانوار وارد این چرخه شده به زودی با توجه به کسب توانایی اشتغالزایی خود از این چرخه خارج میشوند.
ایجاد 100 هزار فرصت شغلی طی سال 92
انواری تاکید کرد: در سال 92 یکصد هزار فرصت شغلی برای خانوادهای تحت پوشش کمیته امداد ایجاد شده است که امسال برای آنها جشن خودکفایی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در اشتغالزایی از منابع بانکی استفاده میکنیم، افزود: در سال جاری 2 هزار میلیارد تومان برای ما تامین اعتبار شده است و هزار میلیارد تومان آن ابلاغ شده است، همچنین قرار است تسهیلاتی که این نهاد در اختیار خانوادهها قرار میدهد، افزایش پیدا کرده و با تجمیع آن در هر خانواده به طور همزمان از تسهیلات اعطائی استفاده شود.
سرپرست کمیته امداد همچنین با اشاره به ارتباط این نهاد با انجمن خیریه و تقسیم کار به آنها اظهار کرد: در کمیته امداد به خانوادههایی که در معرض آسیبهای اجتماعی قرار گرفتهاند کمکهایی پرداخته میشود، از سوی دیگر با تقسیم کار انجام شده افرادی که آسیب دیدهاند را به نهادهای دیگر مانند بهزیستی ارجاع میدهیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر فعالیتهای قرآنی این نهاد گفت: کارهای در حوزه مددجویی با هدف اعتلا فرهنگ قرآنی در میان خانوادههای تحت پوشش انجام میشود، همچنین در حوزه کارمندی نیز سرمایه گذاری بر روی انس کارکنان با قرآن و درک مفاهیم نورانی آن و حفظ آیات قرآن انجام شده است.
وی در ادامه و در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر زمان پرداخت عیدی و مستمری مددجویان کمیته امداد اعلام کرد: اعتبارات دولتی که در این زمینه در اختیار کمیته امداد نهاده شده است حدود 108 میلیارد تومان بوده و سعی میشود تا هفته آینده به هر خانوار 50 هزار تومان مستمری اعطا کنیم.
دستور کار سال جدید کمیته امداد
انواری همچنین ضمن اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اقتصاد، فرهنگ و مدیریت جهادی عنوان کرد: امسال تعالی فرهنگی و استحکام نظام خانواده همچنین گسترش شبکههای خیریه و اصلاح سیستم مدیریتی را در دستور کاری خود قرار دادیم.
وی با اشاره به توانمندهای این سازمان در راستای اشتغالزایی گفت: سالانه 350 هزار فرصت شغلی در سطح اشتغالهای خرد توسط کمیته امداد راهاندازی میشود و در صورت تامین اعتباری این توانایی را داریم که در سطح دو سال، 700 هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم.
برنامه اصلی کمیته امداد در حوزه سلامت
سرپرست کمیته امداد همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایکنا در رابطه با برنامههای حوزه سلامت این نهاد عنوان کرد: برنامه اصلی کمیته امداد در حوزه سلامت تامین بیمه اجتماعی و درمانی سالمندان است که در بسته سلامت کشور به درستی تعریف نشده است. اصرار ما بر این است که سالمندان در خانههای خود نگهداری شده و امکانات در اختیار آنها قرار گیرد. همچنین مسائل مددکاری و گسترش حوزههای آن در اولویت برنامههای این نهاد است.
وی در پایان به فعالیتهای بینالمللی کمیته امداد پرداخته و اظهار کرد: همکاریهای خوبی با سازمانهای بینالمللی صورت میگیرد همچنین در بعضی از کشورها دفاتری داریم این دفاتر به اشتغالزایی و کار آفرینی در آن کشورها میپردازند تنها کمکهای مالی این سازمان شامل مردم مسلمان سوریه و فلسطین شده است.از سوی دیگر در بعضی از کشورها به ساماندهی کمکهای مردمی پرداختهایم.