به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مهمترین رویدادهای اقتصادی خردادماه 93 در ادامه میآید:
هشدار بانک مرکزی به بانکهای متخلف
بانک مرکزی اعلام کرد، با بانکهایی که طبق مصوبه، سقف مجاز سرمایهگذاری را رعایت نکنند برخورد میشود.
اقتصاد دانشبنیان کلید تحقق اقتصاد مقاومتی است
صالحآبادی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانشبنیان، یکی از موارد کلیدی سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، افزود: ایجاد بازار دارایی فکری، گامی در جهت تحقق این سیاست است.
حرکت از بانکداری بدون ربا به بانکداری اسلامی
رئیسکل بانک مرکزی، از عزم جدی در حرکت از بانکداری بدون ربا به سمت بانکداری کامل اسلامی خبر داد و گفت: در این مسیر به دنبال اجماع کاملی از سوی علما و صاحبنظران هستیم.
دولت بنگاه خیریه نباشد/ در سرزمینی که فقیر باشد افتخاری برای حکومت وجود ندارد
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) اظهار کرد: در سرزمینی که فقیر و محروم وجود داشته باشد، هیچ افتخاری برای حکومت وجود ندارد؛ البته دولت نیز نباید همانند یک بنگاه خیریه عمل کند.
کارآیی بانکداری اسلامی در دوره بحران اقتصادی
عضو هیئتعلمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: به نظر میرسد الگوی تخصیص و تجهیز در بانکداری اسلامی، ایده مناسبی است و بحرانهای مالی بینالمللی هم نشان داده است هنگامیکه بانکها به این سمت رفتند با آسیب کمتری مواجه شدند.
تأکید رئیسجمهور بر تأمین سرمایه در گردش بخش تولید با بسیج امکانات بانکی
رئیس جمهور با تقدیر از تلاشهای مدیران و کارکنان صدیق بانکها در اقصی نقاط کشور از آنها خواست تا برای بسیج امکانات نظام بانکی در خدمت تولید ملی، عبور بانک ها از مشکلات و محدودیت های باقیمانده از گذشته راهحلهای خود را عرضه کنند.
دهمین گزارش عملکرد سیاستهای اصل ۴۴ به سران سه قوه ارائه شد
علی طیبنیا، دهمین گزارش عملکرد قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را به سران قوه مجریه، مقننه و قضائیه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کرد.
مهمترین نواقص الگوی اجرایی بانکداری اسلامی در ایران
عضو هیئتعلمی مؤسسه امام خمینی(ره)، معضل سود علیالحساب تضمین شده، عدم اطلاع مردم و کارمندان از ضوابط اجرایی بانکداری اسلامی و نبود اخلاق حرفهای در سیستم بانکی کشور را مهمترین نواقص در الگوی اجرایی بانکداری اسلامی در ایران دانست.
انتظارات جدید از بازار سرمایه/ پیشقدمی بورس به سوی دولت الکترونیکی
به گفته جهانگیری، مجموعه ارزشمند بانکی تا به حال زحمات فراوانی برای تأمین مالی بنگاهها متقبل شده است اما حال، انتظارات جدیدی از بازار سرمایه داریم تا بعد از عمر ۵۰ ساله خود هم اکنون این وظایف را به دوش بکشد.
مبحث جرایم تأخیر در قانون عملیات بانکی بدون ربا مغفول مانده است
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: مشکلی همانند جریمه تأخیر به خلأ قانونی مربوط میشود؛ چرا که در قانون عملیات بانکی بدون ربا، پیشبینیهای لازم در این مورد صورت نگرفته است، بنابراین نیازمند تجدیدنظر در قانون و توجه به این نکات هستیم.
تفاوت بانکداری اسلامی با بانکداری غیر ربوی
حجتالاسلام یوسفی اظهار کرد: اگر بانکهای موجود در نظام سرمایهداری را به روش فقهی و روش عدم مغایرت با اصول اسلامی،اصلاح کرده و ربا را قانونا حذف کنیم، مفهوم این امر، بانکداری بدون ربا است.
قانون اصلاح موادی از قانون بخش تعاون ابلاغ شد
قانون اصلاح موادی از قانون تعاون از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد که ارتقای کارآیی بنگاههای اقتصادی و بهرهوری منابع مادی و انسانی و فناوری و افزایش رقابتپذیری در اقتصاد ملی یکی از اصلاحات مهم در این قانون بود.
آمادگی کمیته فقهی سازمان بورس برای تأسیس ابزارهای جدید در زمینه لیزینگ
رئیس سازمان بورس، از آمادگی این سازمان و کمیته فقهی آن برای طراحی ابزارهای جدید مالی ویژه شرکتهای لیزینگ خبر داد و تصریح کرد: شرکتهای لیزینگ میتوانند در این زمینه ابتکارات و پیشنهادات خود را به سازمان بورس ارائه دهند.