به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مهمترین رویدادهای اقتصادی آبانماه 93 به شرح ذیل است:
اهتمام جدی بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه
سیف اظهار کرد: بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور با وجود تمام مشکلات موجود از قبیل کمبود منابع قرضالحسنه، اهتمام ویژه خود را در جهت تأمین و تسریع در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به تمامی متقاضیان در صف انتظار به کار بسته است.
اقتصاد اسلامی صرفاً با حذف ربا از سیستم بانکی محقق نمیشود
الهی با بیان اینکه حذف ربا از سیستم بانکی به معنی تحقق بانکداری اسلامی نیست اظهار کرد: در ایران مطالبه عمومی برای تحقق بانکداری اسلامی وجود ندارد.
لایحه اصلاح قانون تعاون تصویب شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر ضرورت تصویب لایحه اصلاح قانون تعاون گفت: سند سیاستی توسعه بخش تعاون تدوین و در دولت مطرح خواهد شد.
نه بانکداری میدانیم، نه اسلامی عمل میکنیم/ حاکمیت نزولخواری بر نظام بانکی
غنیمیفرد اظهار کرد: آنچه که در شرایط کنونی ضرورت دارد، این است که بانکداری ما به طور کلی باید مورد بازنگری قرار گیرد؛ چراکه این بانکداری که به نام بانکداری اسلامی بر مردم تحمیل شده است نه بانکداری است و نه اسلامی.
مردم حق انتخاب بین بانک اسلامی و متعارف داشته باشند/ سیستم دوگانه؛ راه تحقق بانکداری اسلامی
عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق(ع)، بزرگترین مانع تحقق بانکداری اسلامی را قانون کنونی و تحمیلی به بانکها دانست و گفت: سیستم دوگانه و قائلشدن حق انتخاب بین بانک اسلامی و متعارف راهکار تحقق بانکداری اسلامی است.
ممنوعیت صدور و شارژ کارتهای اعتباری قرضالحسنه
صدور کارتهای اعتباری جدید مبتنی بر عقد «قرضالحسنه» و شارژ مجدد آنها، در شبکه بانکی کشور ممنوع است.
اختلافات کاذب، بزرگترین مانع تشکیل بازار مشترک اسلامی است
به گفته دهقانی، بزرگترین مانعی که بر سر راه تشکیل بازار مشترک اسلامی وجود دارد اختلافات کاذب قومی و مذهبی است که اکنون در میان این کشورها وجود دارد که متأسفانه امنیت برخی کشورهای اسلامی را به چالش کشیده است.
تأکید بر استفاده از ابزارهای تأمین مالی اسلامی در تدوین برنامه ششم توسعه
نشست کارگروه تخصصی بازار سرمایه برای تدوین ارتقای این بازار در برنامه ششم توسعه با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی از نخبگان و مدیران بازار سرمایه برگزار شد.
استقلال بانک مرکزی در شرایط فعلی تأثیری بر تحقق بانکداری اسلامی ندارد
به گفته منصوری، برای حرکت به سمت بانکداری اسلامی نیازمند یک همت جدی از جانب تمام قوا هستیم اما اکنون این همت وجود ندارد و وقتی این اراده وجود نداشته باشد استقلال یا وابستگی بانک مرکزی هم تأثیری بر تحقق بانکداری اسلامی ندارد.
پیوند اسلام و اقتصاد در اندیشه شهید مطهری/ حواشی انتشار یک کتاب
یوسفی اظهار کرد: از منظر شهید مطهری، اگر میخواهیم بین اسلام و اقتصاد پیوند برقرار کنیم این پیوند به دو شیوه مستقیم همانند قوانین مالکیت و مالیاتها و غیرمستقیم همانند قوانین اخلاقی و ارزشها میسر است.
مجموعه دولت در مدیریت مالکیت سهام عدالت دخالتی ندارد
روابطعمومی وزارت اقتصاد در پاسخ به انتشار خبری مبنی بر ورود ۲۵۰ نفر مافیا به حوزه سهام عدالت اعلام کرد: قانون، دخالت و مدیریت در مالکیت سهام عدالت توسط دولت را ممنوع اعلام کرده است.
«مردم مراقب باشند»؛ یعنی شانه خالیکردن از مسئولیت در قبال مؤسسات غیرمجاز
به گفته موسویلارگانی، اینکه بانک مرکزی اعلام کند که فلان مؤسسه مجوز ما را ندارد و مردم خودشان باید حواسشان جمع باشد که فریب این مؤسسات را نخورند، موضوعی غیرمنطقی و غیرقابل قبول است.