کد خبر: 2938210
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶

کتاب «سرزمین منا و مسائل نوپدید» منتشر شد

گروه ادب: کتاب «سرزمین منا و مسائل نوپدید» از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر، وابسته به حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت چاپ و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «سرزمین منا و مسائل نوپدید» نوشته محمدسعید نجاتی در زمستان امسال از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر و به همت پژوهشکده حج و زیارت منتشر شد.

در دیباچه این کتاب می‌خوانیم: «دین مقدس اسلام دین خاتم، احکام آن احکامی ابدی و حلال و حرام آن تا قیامت باقی است. با این حال تغییر موضوعات و ظهور مسائل نوپدید، کاوش‌های جدید فقهی را می‌طلبد. فقه پویای امامیه پاسخ‌گوی این مطالبه بوده و احکام و مسائل جدید را با موازین ثابت فقهی و مطابق با شرایط جدید بیان می‌کند.

مناسک حج و عمره نیز از این موضوع مستثنا نیست. توسعه‌هایی که در سرزمین وحی و مشاعر مقدس انجام می‌گیرد، باعث ایجاد سؤالاتی در زمینه احکام مناسک می‌شود که فقهای بزرگوار با بررسی ادله فقهی و تغییرات موضوعی، احکام تمامی مسائل مستحدثه را بیان می‌کنند.

در راستای پیشبرد این علم مقدس و بررسی مسائل نوظهور، شورای پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت، اقدام به تصویب موضوعات جدید و کاربردی در عرصه «فقه‌الحج» کرد که کتاب «سرزمین منا و مسائل نوپدید» نیز در راستای این موضوع تدوین و منتشر شده است.»

این کتاب شامل شش بخش مختلف با عناوین «کلیات و مفاهیم»، «حکم رمی جمرات جدید»، «حکم قربانی در خارج منا»، «حکم حلق و تقصیر در خارج از منا»، «حکم بیتوته در خارج منا» و «حکم ساخت و ساز در منا» است که هر بخش مسائل جدیدی را مورد بحث و بررسی قرار داده.

بخش اول این کتاب شامل مطالبی همچون «نگاهی گذرا به مناسک منا»، «اطلاق و تقیید قید حضور در منا»، «تعریف حکم فقهی»، «مصادیق امور مستحدثه منا»، «محدوده جغرافیایی و فقهی منا» و «مفاهیم لغوی و اصطلاحی مناسک منا» است و بخش دوم نیز موضوعاتی چون «موضوع‌شناسی و تاریخچه جمرات»، «چیستی جمرات منا»، «حکم رمی جمرات جدید» و «حکم ثانوی رمی جمرات جدید» را مورد بررسی قرار داده.

در بخش سوم این کتاب با عنوان حکم قربانی در خارج منا می‌خوانیم: «بررسی حکم اول قربانی در خارج از منا»، «تاریخچه قربانی»، «ادله قائلین به وجوب و تعین ذبح هدی حج در منا»، «ادله قول به عدم تعین ذبح هدی حج در منا»، «بررسی حکم ثانوی قربانی در خارج از منا»، «اقوال در مورد حکم ثانوی»، «ادله اقوال در حکم ثانوی قربانی»، «ادله عدم سقوط قربانی بر فرض سختی یا ناممکن بودن آن در منا» و «ادله اقوال در مکان جایگزین برای قربانی».

«حکم اولی حلق و تقصیر در منا» و «حکم ثانوی حلق و تقصیر» از موضوعات مطرح‌ شده در بخش چهارم این کتاب است و در بخش پنجم کتاب نیز موضوعاتی همچون «بررسی حکم اولی بیتوته در منا(در خارج منا)» و «حکم ثانوی بیتوته در خارج منا» به چشم می‌خورد.

بخش ششم این کتاب با عنوان حکم ساخت و ساز در منا نیز دربردارنده موضوعاتی از قبیل «حکم اولی بنا و ساختمان‌سازی در منا» و «حکم ثانوی بنا و ساختمان‌سازی در منا» است و در قسمت پایانی کتاب هم تصاویری از منا و حضور و وقوف زائران در منا به چشم می‌خورد.

گفتنی است، کتاب «سرزمین منا و مسائل نوپدید» نوشته محمدسعید نجاتی در زمستان امسال به قیمت 85 هزار ریال، در 300 صفحه و با شمارگان 3000 نسخه در قطع وزیری از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر و به همت پژوهشکده حج و زیارت منتشر شده است.

captcha