امیرعلی جوادیان، هنرمند عکاس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: هنر عکاسی در نشان دادن حقایق در عرصههای ملی و بینالمللی نقش بسزایی داشته و دارد، به هر حال در سالهای اخیر کشور دچار وقایع و اتفاقاتی بوده است که از بسیاری از آنها مردم ایران سربلند بیرون آمدهاند و من در عمر فعالیت حرفهای خود خوشحال از این هستم که با ثبت تصاویری در غم و شادی مردم شریک بودهام.
وی گفت: شاید برای بسیاری از مردم دنیا و حتی نسل جدید در کشور جای بسی ابهام باشد که ایران اسلامی در طول این سالها درگیر چه مخاطراتی بوده است و لازم است هنرمندان در هر عرصه فعالیتی که خود شاهدان عینی این وقایع بودهاند با ابزار هنری به تبیین گوشهای از این وقایع بپردازند.
بروز قابلیتهای فرهنگی و هنری نیاز به حمایت و هدایت مسئولان دارد
عکاس منتخب هفتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر تصریح کرد: به شخص ایدههای زیادی داشته و این توقع و انتظار را دارم که پس از سالها فعالیت حرفهای در عرصه هنر عکاسی مسئولان و متولیان فرهنگی شرایطی را پدید آورند که با حمایت و هدایت آنها موفق به بروز بخش مختصری از قابلیتهای فرهنگی و هنری ایران در قاب تصویر باشم.
جوادیان در ادامه گفت: متأسفانه با وجود گذشت بیش از 30 سال از انقلاب اسلامی همچنان معرفی جامع و کاملی از فرهنگ غنی ایرانی که به زیور باور و فرهنگ دینی و اسلامی نیز آراسته شده است به جهانیان نداشتهایم و در این خلأ به وجود آمده، بسیاری از مردم خارج از کشور، به ویژه آنهایی که سابقه دشمنی و خصومت با نظام اسلامی ایران را دارند، از این فرصت سوءاستفاده کرده و با استفاده از برداشتهای معاندانه خود سعی در تخریب چهره تمدنی و تدینی میهمانان را دارند.
این هنرمند پیشکسوت افزود: این در شرایطی است که پیروان همه ادیان الهی در ایران در نهایت آزادی عقیده و بیان زندگی میکنند، آزادی و رهایی که در هیچ کجای دنیا حتی کشورهایی که ادعای رعایت حقوق بشر میکنند نیز وجود ندارد و هر از چند گاهی با اتهامات واهی که به ایران و مردم مسلمان آن وارد میکنند دم از نقض حقوق بشر در ایران میزنند.
در برابر هجمه فرهنگی دشمن موضعی منفعلانه داشتهایم
وی تأکید کرد: پرسش من از مسئولان و مدیران فرهنگی این است که ما در برابر این هجمه فرهنگی که علیه ایران به وجود آمده است چه واکنش و کار مثبتی انجام دادهایم؟ غیر از این بوده است که تنها واکنش منفعلانهای نسبت به این موضوع آن هم در حد اعتراض و صدور بیانیهای در محکومیت این افتراها داشتهایم؟ واقعاً هیچ اقدام مؤثر فرهنگی نمیتوان در این زمینه داشت و پاسخی از جنس این جریان که در حق کشور ایران روا داشته میشود داشت؟
جوادیان گفت: مدتهاست کتاب مصوری از من با نام «ایران؛ مهد همزیستی مسالمتآمیز ادیان» که حاوی عکسهای من از آزادی بیان و زندگی پیروان ادیان مختلف است انتظار چاپ و انتشار را میکشد اما هربار مسئولان مجوز آن را لغو و کتاب را بلوکه میکنند.
وی در پایان گفت: در حالیکه آمارها حاکی از آن است که سرانه معابد و عبادتگاههای پیروان ادیان مختلف در ایران به نسبت فراوانی جمعیت آنها از تعداد مساجد در قبال جمعیت مسلمانان زیاد است، این ادعا را نمیتوان از طریق زبان و بیان یک خبر به اثبات رساند و باید به دنبال اسنادی همچون ثبت تصاویر و ارائه آن برای روشن شدن اذهان عمومی بود.