کد خبر: 2940412
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۶
وزیر علوم مطرح کرد:

وظیفه دانشگاهیان پاسداری از راه و ارزش‌های شهداست

گروه جهاد و حماسه: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کنگره «شهدای دانشجو» گفت: شهدا نیاز به معرفی شدن ندارند. وظیفه دینی و اجتماعی ما حکم می‌کند که پاسدار راه و آرمان‌های آنان باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کنگره «شهدای دانشجو» که امروز، 16 اسفندماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: شهید با خون خود راه‌بندان راه کمال بشری را باز می‌کند. با شهادت است که مسیر تعالی و پیشرفت همه‌جانبه یک کشور هموار می‌شود. قدرت شهید بیشتر و بالاتر از قدرت قلم‌ها و قدم‌هاست. زمانی می‌رسد که از دست قلم‌ها و قدم‌ها نیز کاری ساخته نیست؛ به عبارت دیگر هر وقت قلم‌ها و قدم‌ها ناتوان می‌شوند، شهید وارد میدان می‌شود. فرهنگ شهادت، حرکت‌زا و برکت‌آفرین است.
وی افزود: شهید با انتخاب آگاهانه و هوشمندانه راهی که شهادت نامیده می‌شود، عزت و سربلندی جامعه را تضمین می‌‌کند. شهادت نه از جنس هیجان‌های زودگذر و ماجراجویی‌های بی‌خاصیت، بلکه سبکی از زیستن است. شهید با قربانی کردن جان شریف خود، نشان می‌دهد که مرگ عزتمندانه بهتر از زندگی ذلیلانه و خفت‌بار است.

شهادت مظهر پیوند عقلانیت، علم و حماسه است

فرهادی ادامه داد: شهیدان دانشجو، در سه سنگر مردانه و شجاعانه جنگیدند و جهاد کردند؛ سنگر اول، سنگر علم است که در این سنگر بر دشمنی به نام جهل و نادانی تاختند، اما به این سنگر اکتفا نکردند. سنگر دومی که آنان فاتحش بودند سنگری بود که در آن بر دشمنی غدار به نام نفس فائق آمدند و از این میدان رزم هم آبرومندانه خارج شدند؛ اما سنگر سومی که آن را فتح کردند سنگر حماسه بود که در این سنگر از پشتوانه علمی و معنوی که اندوخته بودند به خوبی بهره بردند و بر دشمن مصمم و قسم خورده پیروز شدند. به بیان دیگر شهیدان میان علم، عقلانیت و حماسه پیوند زدند.
وزیر علوم تاکید کرد: باور و اعتقاد ما این است که علم و شهادت از یک جنس‌‌ هستند و رسالت عالمان همان رسالت شهیدان است. شهیدان دانشجو با شهادتشان نشان دادند که علم‌آموزی با همه اهمیتی که دارد برای انسانی زیستن کفایت نمی‌کند، بلکه گاهی باید از همه هستی خود دست کشید و برای جانفشانی آماده شد. 

وی اظهار کرد: در تشابه میان علم و شهادت همین بس که هر دو، هویت‌بخش و معرفت‌آور هستند. مبارزه با جهالت و خرافه‌پرستی تنها رسالت «علم» نیست، بلکه «شهادت» نیز عالم نیرومندی در مبارزه عینی و عملی با هر گونه جهل و خرافه‌پرستی است. همان طور که عالم با علم خود، حیات می‌بخشد، شهید نیز با خون خود، زمینه پویایی و حرکت جامعه را فراهم می‌کند.

وزیر علوم افزود: مطلب دیگر در تشابه علم و شهادت این است که هر  دو، احیاگر و بیداری بخش‌ هستند. از سوی دیگر مدرسان دانشگاه با بیان، روح و روان دانشجو را جان می‌بخشند و شهدا با دادن خون‌شان، جامعه را زنده و پویا می‌کنند. گاهی حیات جامعه به وسیله عوامل بیرونی به مخاطره می‌افتد. در این حالت، شهادت تنها عاملی است که می‌تواند جامعه را احیاء کند. هیچ وقت خون شهید هدر نمی‌رود. هر قطره خون شهید تبدیل به صدها و هزار‌ها قطره، بلکه به دریایی از خون تبدیل می‌شود. شهادت تزریق خون به پیکر اجتماع است و این شهدا هستند که به پیکر اجتماع و در رگ‌های آن خون جدید وارد می‌کنند. حضرت سیدالشهدا(ع) با اهدای جان شریفش، به پیکر بی‌جان جامعه اسلامی روح تازه‌ای بخشید و جامعه را از انحراف کهنه و ریشه‌دار نجات داد.

رسالت دانشگاهیان زنده نگه داشتن یاد و ارزش‌های شهداست

وی در پایان بیان کرد: آنچه امروز رسالت همه ما دانشگاهیان است زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان و ارزش‌ها و آرمان‌هایی است که دانشجویان شهید، خود را در آن راه فدا کردند. این قدردانی با شعار و تبلیغ و کارهای سطحی حاصل نمی‌شود. شهدا نیاز به معرفی شدن ندارند. وظیفه دینی و اجتماعی ما حکم می‌کند که پاسدار راه و آرمان‌های آنان باشیم.

captcha