کد خبر: 2940514
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶

انتشار آخرین شماره «اطلاعات حکمت و معرفت» با پرونده ویژه دین‌پژوهی

گروه اندیشه: آخرین شماره ماهنامه اطلاعات حکمت و معرفت، دفتری برای دین‌پژوهی تطبیقی گشوده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ماهنامه اطلاعات حکمت و معرفت، شماره 107 پیاپی خود را به دین‌پژوهی تطبیقی اختصاص داده است. شماره ویژه اسفند ماه سال جاری در 82 صفحه منتشر شده است.

زهره همت، دبیر این شماره در یادداشتی با عنوان دین‌پژوهی تطبیقی به معرفی این رشته پرداخته است و در ادامه تحول در این حوزه از معرفت در کشور را نیازمند تحول و دگرگونی بنیادین دانسته است، چرا که با تمرکز بر رویکرد تاریخی و با تکیه بر شباهت‌های میان ادیان، رویکردهای دیگر مغفول مانده است.





در بخش دفتر ماه این شماره گفت‌‍وگو با قاسم کاکایی با عنوان دین‌پژوهی تطبیقی: روش، ضرورت، پیش‌فرض، نتایج، نوشتاری از ابوالفضل محمودی با عنوان غایت سلوک عرفانی در اندیشه شنکره و ابن عربی، مقاله‌ای از محمد جواد شمس با عنوان مقایسه‌ حقیقت وجود در عرفان اسلامی با سایر مکاتب عرفانی، نوشتاری با عنوان بررسی مقایسه‌ای نیروانه بودایی و فنا و بقا در دیدگاه مولوی به قلم بخشعلی قنبری، ترجمه‌ای از والپوله سری راهوله با عنوان طرز تفکر بودایی و بخش اول متنی با عنوان گلی از گلستانی به قلم زهره همت، گنجانده شده است.

در بخش ادب و هنر، «من ماشین دارم، پس هستم» گفت‌وگویی با حمید رضا شعیری، نشانه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس انتشار یافته و نوشتاری با عنوان «مردی برای تمام فصول»، نمایشی از «اخلاق وظیفه‌گرا» به قلم نیما افراسیابی را می‌توانید ملاحظه کنید. در گفت‌وگو با حمید‌رضا شعیری می‌خوانیم، اتومبیل یک تکنولوژی خنثی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت، زیرا در دو بعد ابژه و نشانه عمل می‌کند و باید از دو حیث فن‌هراسانه و فن‌دوستانه بررسی شود.

در بخش اندیشه و نظر مقاله‌ای با عنوان رؤیت حضرت حق و لزوم امام‌شناخت از انشاالله رحمتی، نوشتاری با عنوان تصویرسازی نادرست از فیلسوفان نظام‌ساز و تاریخ فلسفه مسلمانان از محمود هدایت‌افزا و مقاله‌ای با عنوان ماهیت و مفهوم عرفان از مارگارت اسمیت منتشر شده است. محمود هدایت‌افزا در نوشتار خود کوشیده است عنوان می‌کند که یکی از دلایل اصلی اینکه چرا تاریخ فلسفه جهان اسلامی نظیر غرب در دوران معاصر ساماند‌هی نشده است، بی‌اعتنایی به ناقدان سنت صدرائی و فوران تعصبات صدرائی در نحوه تفکر و عمل کرد برخی استادان معاصر نهفته است.

در بخش کتاب مطلبی با عنوان گاهواره شعر دری از سید مسعود رضوی و خدا در اندیشه فیلسوفان غرب، گفت‌وگویی با حسین قنبری گنجانده شده‌ است. همچنین در این بخش‌ تازه‌های کتاب در حوزه اندیشه معرفی شده است. در پایان این‌ ماهنامه از سمینارهای حوزه اندیشه در ماه گذشته ارائه کرده است.

captcha