به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی، رئیس مرکز پژوهش سیاستهای فضای مجازی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، در همایش بینالمللی فضای مجازی پاک، اظهار کرد: امروزه کاربران بدون فاصله به همه ظرفیتها دست یافتهاند و فضای مجازی منطبق با ضمائر واقعی شده است و حتی میتوان گفت به دلیل آنکه فضای مجازی قابل دسترس است، همه جهان به آن دسترسی دارند و در نهایت همین ارتباطات سبب همسایهشدن کاربران جهانی با یکدیگر است.
وی افزود: رویکرد آسیبی به فضای مجازی این است که همه ظرفیتها را تبدیل به آسیب میکنند و باید در مقابل این رویکرد آسیبی، رویکرد راهبردی وجود دارد و باید تلاش کنیم که ظرفیتها و آسیببها را توأمان مورد توجه قرار دهیم.
استاد گروه مطالعات آمریکای شمالی دانشگاه تهران با اشاره به این موضوع که فضای مجازی میتواند برای مدیریت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه باشد، گفت: رویکرد ابزاری به فضای مجازی، یکی از رویکردهای اشتباه است و باید در مقابل این رویکرد، نگاه دوفضایی باشد. امروزه هر عرصهای از زندگی دو فضایی شده که میتوان به مجاز و حقیقت اشاره کرد.
وی بیان کرد: انسان امروز انسان دو دهه پیش نیست و ما با یک محتوای سنگینی در دنیا مواجه هستیم که بخش عظیمی مربوط به اطلاعات مفید است.
حجتالاسلام عاملی اظهار کرد: فناوری علم منجر به توسعه علم و دانش شده است و ما با توسعه ظرفیت انسان مواجه هستیم. انسان امروزه توسعه یافته شده است چراکه ذخیرهسازی اطلاعات را گسترده میکند و هم به تجمیع اطلاعات میپردازد.
وی افزود: اینترنت به عنوان فضای دسترسی و خدمات مشترک است و منظور از ارتباط با محتوای جهانی مناسب، گوگل و فیسبوک نیست چراکه به عنوان مثال گوگل ویرایشگری است که اطلاعات شخصی کاربران را ذخیره (Save) میکنند.
وی تصریح کرد: همه فضای مجازی، فیسبوک نیست و فضای مجازی به سمتی حرکت میکند که منطبق با فیزیک است. اینترنت سالم، اینترنت برخاسته از ارزشهای انقلابی است و نباید پاکی و امنیت را آنقدر خنثی کنیم که در نهایت بگوییم همان چیزهایی که غربیها میگویند. همچنین سیستم نباید جامعه را در معرض فساد بگذارد.
حجتالاسلام عاملی اظهار کرد: شبکههای اجتماعی بر مبنای فرهنگ غرب ساخته شده است و این شبکهها براساس فرهنگ ما نیست و ارزشهای ما را دنبال نمیکند.
وی بیان کرد: ایمان داریم که مسیر بشر به سمت صلاح است و بلاخره کشش فطرت، جامعه را به سمت سلامت پیش میبرد.
استاد گروه مطالعات آمریکای شمالی دانشگاه تهران تصریح کرد: در وهله اول ما نیازمند انسان با تقوا هستیم، درغیراین صورت هر انداز تلاش کنیم به نتیجه نخواهیم رسید، باید خودکنترلی را در میان کاربران ایجاد کنیم و سواد رسانهای و معرفت فضای مجازی کاربران را افزایش دهیم. اینترنت پاک منشأ عدالت اجتماعی است.
حجتالاسلام عاملی اظهار کرد: برای اینترنت پاک ضمن تقویت نهادها نیازمند عقل الهی هستیم که عقل الهی به سمت زندگی برتر حرکت میکند.