آیتالله سید جمالالدین دینپرور، مؤسس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه این بنیاد در سطح حوزه و دانشگاه فعال است، عنوان کرد: در حال تربیت مربی نهجالبلاغه در حوزه علمیه قم هستیم و در تهران نیز دانشجوی دکتری نهجالبلاغه تربیت میکنیم.
وی تصریح کرد: تلاش داریم علوم و معارف علوی را در سطح عالی و دانشگاهی آموزش دهیم تا آنها بتوانند این افکار را به عنوان فکر صحیح و زیربنایی در جامعه منتشر کنند.
تربیت 15 متخصص نهجالبلاغه در حوزه علمیه قم
آیتالله دینپور اعلام کرد: علیرغم مشکل بودجه هر سال در حوزه علمیه قم از بین بیش از 100 متقاضی حدود 15 نفر برای تحصیل تخصصی در حوزه نهجالبلاغه انتخاب و یک دوره سه ساله را با 10 عنوان درسی طی میکنند و برای فارغالتحصیل شدن پایاننامه ارائه میدهند.
وی در خصوص دانشجویان این بخش نیز گفت: در سال جاری تعداد 9 نفر دانشجوی دکتری در زمینه نهجالبلاغه در حال آموزش هستند.
مؤسس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه با تأکید بر اینکه ویژگی کلام امام علی(ع) فرازمانی و فرامکانی بودن است، گفت: مطالبی که حضرت فرمودهاند امروز مورد نیاز جامعه و راهنمای افراد در سطح خُرد و کلان جامعه است.
استفاده از فضای مجازی
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آموزش 15 نفر در حوزه علمیه و 9 نفر در دانشگاه میتواند برای آشنا کردن نسل نوجوان و جوان ما با نهجالبلاغه کافی باشد، گفت: مراکز دیگر نیز به تربیت متخصص نهجالبلاغه اقدام میکنند. از سوی دیگر ما تلاش داریم از فضای مجازی برای آموزش عموم مردم استفاده کنیم.
آیتالله دینپرور از آشنایی کم نسل جوان از مطالب نهجالبلاغه سخن گفت و اظهار کرد: مطالب نهجالبلاغه مطالب فکری و اعتقادی است که نیاز به تأمل و آمادگی دارد که کمتر بین نسل جوان پیدا میشود.
وی به استفاده از فضای مجازی در انتشار جملات ناب حضرت علی(ع) و پیامهای ایشان اشاره کرد و گفت: این کار در سطح کوچکی صورت میگیرد و نیاز به تخصصهایی در زمینه ادبیات دارد که بتوان با زبان روز این مطالب را منتشر کرد که آن هم نیاز به بودجه دارد.