به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در نخستین همایش دانشجویی هوای پاک که از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی امروز دوشنبه 18 اسفند ماه، برگزار شد؛ مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به توصیههای ادیان الهی مبنی بر حفاظت و حراست از محیط زیست، گفت: محیط زیست اولین آموزه ادیان الهی است که به ویژه در قرآن بر آن تاکید زیادی شده است، انتظار قرآن از انسان آباد کردن زمین است و نه تخریب آن.
وی افزود: مسائل محیط زیستی در میان مسلمانان از دنیای غرب به عاریت گرفته نشده است که بر آموزههای آنان در حفاظت و حراست از منابع طبیعی تکیه داشته باشیم. وظیفه هر فرد مسلمانی به ویژه دانشجویان و دانشگاهیان ایرانی این است که نسبت به آبادانی زمین احساس مسئولیت داشته باشند.
وی با اشاره به وجود چهار و نیم میلیون دانشجو در سراسر کشور، اظهار کرد: اگر چهار و نیم میلیون دانشجو در کشور داریم باید با آموزش و فرهنگ سازی از آنان چهار و نیم میلیون پاسدار محیط زیست داشته باشیم.
فیض همچنین عنوان کرد: یک تقسیمبندی رایجی وجود دارد مبنی بر اینکه سه نوع حق بر گردن انسان است این حقوق عبارتاند از: حق الله، حقالناس و حقالنفس در حالی که قرآن کریم به صراحت این را رد کرده و میگوید تمامی این حقوق به اضافه حق دیگری که از آن به عنوان حق الطبیعه یاد میشود از قدرت و درایت خداوند منبعث میشود.
وی ادامه داد: این حقوق در واقع وظایفی است که خداوند بر عهده انسان گذاشته است در حق الطبیعه انسان نسبت به آب، خاک،هوا و سایر مظاهر طبیعت باید مسئولیت داشته و بتواند با رعایت این حق به وظیفه الهی خود عمل کند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به اجرای طرح دانشجوی مطلوب در جهاد دانشگاهی اعلام کرد: سه مؤلفه اصلی محیط زیست عبارتاند از: هوای پاک، آب پاک و خاک پاک که در این راستا جهاد دانشگاهی با برگزاری نخستین همایش دانشجویی هوای پاک، نخستین گامها را در راه فرهنگسازی این مسئله برداشته است.
وی خاطر نشان کرد: به زودی دو سمینار دیگر نیز از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاههای گیلان و لرستان در زمینه دریای پاک و خاک پاک برگزار میشود.