کد خبر: 2954366
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰

نجواهای آسمانی که خاموش شدند/ یادی از درگذشتگان قرآنی سال ۹۳

گروه فعالیت‌های قرآنی: نفس‌های سال ۹۳ به شماره افتاده و چیزی نمانده است تا این سال هم با تمام خاطرات خوب و بدش به یادها بپیوندد، در این ایام نو شدن سال، یاد درگذشتگان در اذهان زنده می‌شود و جای خالی‌شان را هیچ چیزی پر نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سال 1393 رو به پایان است و همه، خانه تکانی‌ها را انجام داده، لباس‌های نو را خریده و تنها و تنها منتظرند تا توپ تحویل سال 1394 شلیک شود و ماهی قرمز داخل تُنگ‌های تَنگ، تکانی به خودشان بدهند تا همه سال 1393 تمام شود و فراموش شود هر آنچه که در 365 روز سال باعث ناراحتی و خوشحالی‌شان شده است.
حالا که ساعاتی به پایان سال 1393 مانده است و همه کارها ردیف شده و همه منتظر هستند تا سال، تحویل شود، فرصت مناسبی دست داده است تا سالی که به سرعت برق و باد گذشت را روی دور تند بگذاریم و یادی کنیم از آنهایی که زمان تحویل سال 1393 در کنار خانواده بودند اما تحویل سال 94 را به چشم ندیدند.
جامعه قرآنی، سال جدید را به یاد درگذشتگان تحویل می‌کنند، درگذشتگانی که هر کدام به نوبه خود خدماتی را برای ارتقاء فعالیت‌های قرآنی در جامعه انجام دادند و دست تقدیر به آنها اجازه نداد تا در سال جدید نیز اندوخته‌ای بر اندوخته‌های جامعه قرآنی اضافه کنند. کسانی که این روزها به یادی و فاتحه‌ای دل خوش هستند.
اولین حادثه برای جامعه قرآنی خیلی زود از راه رسید و در تعطیلات فروردین ماه سال 1393 بود که خبر درگذشت یکی از فعالان قرآنی کشورمان انتشار یافت. این خبر روز هفتم فروردین ماه منتشر و در آن اعلام شد که «افخم‌السادات حسینی» از کارشناسان و مجریان قرآنی و مذهبی صداوسیما و همسر وی جان خود را از دست داده‌اند. مرحومه حسینی که از کارشناسان سابق برنامه «شب آسمانی» شبکه قرآن و معارف سیما نیز بود، به همراه همسر مرحومش، در آتش‌سوزی روز پنجشنبه، هفتم فروردین ماه، در ویلای شخصی روستای دُزدَک نوشهر دار فانی را وداع گفتند.

یکی دیگر از فعالان قرآن درگذشته در سال 1393 که شهرت فرزندانش در عرصه قرآنی البته بسیار بیشتر و فراتر از شهرت خودش بود، کسی نبود جز «سیدمحمد موسوی‌بلده» پدر «سیدمحسن موسوی‌بلده» استاد علم قرائت قرآن در اولین روز اردیبهشت ماه امسال دار فانی را وداع گفت.
مرحوم سیدمحمد موسوی‌بلده در سال‌های اخیر به دلیل رنج‌های ناشی از بیماری، کمتر در جلسات قرآن حضور می‌یافت. وی در تربیت فرزندان خود بسیار کوشا بود و توانست خانواده کاملاً قرآنی را به جامعه تقدیم کند، که سیدمحسن و سیدحسین موسوی‌بلده از جمله آنها هستند. ایشان با سن بالایی که داشتند به دوستان قرآنی فرزندانشان بسیار احترام می‌گذاشتند و رفتارشان در حد یک پدر واقعی مهربانانه توأم با عطوفت بود. وی در اخلاق و رفتار بسیار میانه‌رو و متعادل بود و این اعتدال را همیشه در زندگی خودش هم رعایت می‌کرد. مراسم تشییع پیکر آن مرحوم با حضور با شکوه فعالان قرآنی در روز سه‌شنبه، دوم اردیبهشت‌ماه از محل مسجد آیت‌الله کاشانی در خیابان پامنار تهران برگزار شد.

«اسماعیل قادرپناه» از اساتید قرآنی و هنری کشورمان یکی دیگر از کوچ کرده‌های سال 1393 به سوی معبود بود. وی در سن 73 سالگی به علت بیماری دار فانی را وداع گفت. مرحوم قادرپناه در برخی از سریال‌های تلویزیونی از جمله مریم مقدس، صدا‌پیشگی کرد و صدایش به گونه‌ای بود که ترجمه قرآن به او پیشنهاد شد و یکی از کارهای ماندگارش قرائت ترجمه فارسی قرآن است که بارها از شبکه رادیویی قرآن به ویژه در ماه مبارک رمضان پخش شد که مورد استقبال قرار گرفت.
مرحوم قادرپناه، که اوایل اردیبهشت ماه دار فانی را وداع گفت گفتار متن مستندهای تاریخی و علمی زیادی را برعهده داشت و در سال‌های گذشته نیز در برخی برنامه‌های شاخص رادیویی گویندگی می‌کرد و در دوران دفاع مقدس نیز گوینده اطلاعیه‌های این دوران بود.

«احمد داوری»، قاری و استاد قرآنی شهرستان شیروان نیز شهریورماه امسال دار فانی را وداع گفت. وی از بنیانگذاران مجمع قاریان و حافظان شهرستان شیروان بود و بارها روح و جان مشتاقان و دوستداران کلام وحی را نوازش داد. مرحوم احمد داوری فعالیت‌های قرآنی جاودانه‌ای در شهرستان شیروان داشت و زحمات ارزنده‌ای برای مسابقات و روش‌های روان‌خوانی قرآن داشته است.

«مصطفی محمدنژاد»، حافظ کل قرآن و یکی از فعالان قرآنی استان آذربایجان غربی، هشتم مهرماه امسال در نبرد با اشرار در منطقه شمال غرب کشور به درجه رفیع شهادت نائل آمد. پیکر این شهید قرآنی یک روز بعد از شهادتش با حضور گسترده مردم شهیدپرور ارومیه تشییع شد. وی از حافظان قرآن برجسته استان آذربایجان غربی بود که چندین بار در مسابقات قرآن نیروهای مسلح حائز رتبه‌ شده بود. شهیدمصطفی محمدنژاد از کارکنان سپاه شهدای آذربایجان غربی و از مداحان اهل بیت(ع) بود که در هشتم مهرماه سال جاری در درگیری با اشرار و گروهک‌های تروریستی در شهرستان خوی به درجه رفیع شهادت رسید.

شاید مهم‌ترین خبر سال 1393 برای جامعه قرآنی چیزی جز خبر درگذشت استاد ابراهیم پورفرزیب معروف به مولایی نبود. خبری که باعث شد تا جامعه قرآنی استادالاساتید خود را از دست بدهد و مقام معظم رهبری نیز پیام تسلیتی صادر کنند، وی در تاریخ، 22 مهرماه و پس از پشت سر گذاشتن یک دوره نسبتاً طولانی بیماری، دعوت حق را لبیک گفت.
استاد «ابراهیم پورفرزیب(مولایی)» که از مقام معظم رهبری، لقب اکبرالقراء ایران را دریافت کرده بودند، در سال 1306 هجری شمسی در منطقه سنگلج تهران دیده به جهان گشود، دوران ابتدایی را در دبستان عنصری تهران و دوره متوسطه را در دبیرستان ایرانشهر خیابان سعدی تهران گذراند و در رشته ادبیات فارسی وارد دانشگاه تهران شد و در همین رشته هم فارغ التحصیل شد.
بسیاری از قاریانی که دارای رتبه بین‌المللی هستند با اذعان خودشان در مقطعی شاگردی ایشان را کرده‌اند که از آن میان می‌توان به اساتیدی چون؛ شهریار پرهیزکار، سیدعباس میرداماد، محمدحسین سبزعلی، عباس امام‌جمعه، حسن رضائیان، محسن بادپا و هادی فروزان و تعداد کثیری از قراء بین‌المللی اشاره کرد.
ایشان برای رفع اشتباه شاگردان و آگاهی درست آنها از اختلاف شیوه قرائت، اقدام به تألیف کتابی به نام «تهذیب القرائه» در دو جلد کرد که این کتاب همچنان مورد استفاده قاریان قرار می‌گیرد. وی در سال‌های دهه 50 «صندوق اندوخته نیکان» را با مبلغ 100 هزار تومان قرضی راه‌اندازی کرد و به برکت رفع نیاز مستمندان و محتاجان هم اکنون به مبلغ زیادی تبدیل شده است. برای آشنایی بیشتر با استاد مولایی اینجا را کلیک کنید!

دی‌ماه امسال نیز مصادف بود با خبر درگذشت یکی دیگر از فعالان قرآنی کشورمان، استاد «محمدکاظم حسن‌زاده»، استاد و قاری قرآن کریم شب 29 دی‌ماه در شهر مقدس مشهد دار فانی را وداع گفت. مرحوم حسن‌زاده از حدود شش ماه قبل درگیر بیماری قلبی بود که در فواصل مختلف تحت درمان قرار گرفت. وی که اواخر همین ماه دچار سکته قلبی شده بود، عصر 29 دی برای انجام عمل قلب باز پیگیر، مقدمات قبل از عمل بود که متأسفانه ساعتی بعد به دلیل سکته قلبی سوم دار فانی را وداع گفت.
این استاد قرآن کریم متولد ۱۳۳۴ مشهد مقدس بوده، وی در امر تربیت قاریان قرآن بسیار فعال بود و افرادی مانند؛ حمید هروی، جواد کاشفی، سعید بیژنی، مهدی حسنی، حمید‌رضا عباسی و بسیاری از دیگر قاریان مشهدی در محضر وی به آموختن فنون تلاوت مشغول بودند.

در اسفندماه نیز یکی از بانوان قرآن پژوه کشورمان به دیدار حق شتافت. «سیده‌فاطمه خاتمی»، فرزند ارشد آیت‌الله سیدروح‌الله خاتمی، امام جمعه فقید یزد و اردکان، مادر شهید حسن خلیلی اوایل آخرین ماه سال 1393 دار فانی را وداع گفت. وی از معلمان قرآن، اخلاق و از بانوان فعال و معتمد شهرستان اردکان بود. وی صبح روز شنبه دوم اسفندماه بر اثر بیماری سرطان در بیمارستان سیدالشهدای(ع) یزد در سن 77 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. سیده‌فاطمه خاتمی، رئیس اولین دوره شورای اسلامی شهر اردکان و بانوی برگزیده قرآن‌پژوه کشوری بود.

 

یکی دیگر از فعالان قرآنی کشورمان در یک حادثه‌ تصادف به همراه همسرش دار فانی را وداع گفت. «محمدباقر قهاری»، ‌قاری ممتاز کشور و از قاریان برجسته استان کرمان، عصر روز سوم اسفندماه در جاده مشهد به همراه همسرش دچار سانحه تصادف شد و دار فانی را وداع گفت. این خبری بود که سیلی از پیام‌های تسلیت از سوی فعالان قرآنی در ذیل خود دید.
محمدباقر قهاری کرمانی، در سال 1363 در خانواده‌ای که همه اعضای آن از قاریان ممتاز و برگزیده استانی بودند به دنیا آمد.
وی که چهارمین فرزند از شش فرزند محمدعلی قهاری کرمانی بود، مانند سایر اعضای خانواده، از دوران کودکی تحت تربیت و تعلیم پدر و برادران که خود از معلمان نام آشنای جامعه قرآنی کرمان هستند، قرار گرفت و در دوران دانش‌آموزی به یکی از قاریان ممتاز استان کرمان تبدیل شد.
وی از جمله قاریانی بود که با تأیید شورای عالی قرآن صدا وسیما، در ماه مبارک رمضان در مراسم جمع‌خوانی قرآن کریم حسینیه ثارالله(ع) شهر کرمان جمع شرکت‌کنندگان در مراسم و بینندگان سیمای مرکز کرمان را با تلاوت زیبای خود بهره‌مند می‌کرد.
سرانجام در شامگاه یکشنبه سوم اسفندماه در حین رانندگی به سمت زیارت بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الائمه‌(ع) به همراه همسر خود که نوه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان بود، جان به جان آفرین تسلیم کرد. در این سانحه فرزند یکساله مرحوم قهاری که «حلما» نام دارد جان سالم به در برده است. علاوه بر وی،‌ یکی از برادرهای مرحوم قهاری نیز حضور داشته است که وی نیز دچار جراحاتی از ناحیه هر دو پا شده است.

استاد «عباس رنجبر فردویی»، قاری، مدرس و از پیشکسوتان قرآنی کشورمان که به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) شهر مقدس قم بستری بود، 26 اسفندماه در اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت. مرحوم استاد رنجبر که سال‌ها فعالیت قرآنی را در کارنامه خود دارد در سال 1387 به عنوان چهره برتر قرآنی معرفی و در همایش تکریم چهره‌های قرآنی تجلیل شد.


سال 1393 در حال تمام شدن است اما یاد و خاطره این کوچ‌کرده‌های قرآنی برای همیشه تاریخ به دلیل خدماتی که در عرصه قرآنی داشته‌اند در یادها جاودانه است. خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در آستانه سال نو با خانواده‌های این عزیزان سفر کرده ابراز همدردی می‌کند.

هاشم سلطانی نژاد
|
-
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۷ - ۲۰:۲۲
0
0
باسمه تعالی.بامردم چنان بیامیزید که اگر با شمازندگی کردند در شادی باشند و اگر فوت نمودید برشما بگریند.امام علی علیه السلام.ربنا أفرغ علینا صبرا و توفنا مسلمین
captcha