کد خبر: 2955443
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵

«امت»؛ نخستین نشریه اسلامی رسمی در قرقیزستان

شعب خارجی: فصلنامه «امت» نخستین نشریه رسمی در قرقیزستان است که به زبان روسی در این کشور منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی bishkek.icro، نشریه «امت» اخیرا با حضور شخصیت‌های دینی، نمایندگان ادارات دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد در «بیشکک»، پایتخت قرقیزستان رونمایی شد. 
به گفته الیانا مریم ستاروا، سردبیر این نشریه مجله امت به زبان روسی و به صورت فصلنامه منتشر می‌شود و هدف از انتشار آن وحدت و همبستگی همه مسلمانان با هر نوع ملیت و جنسیت و با هر سنی در یک امت اسلامی است.
این نشریه در صدد است تا نشان دهد که اسلام به انجام اعمال دینی محدود نمی‌شود؛ بلکه دنیای چند وجهی و بردبار مبتنی بر احترام به  ارزش‌های معنوی، فکری و فرهنگی است.
در نشریه امت مسائل ژئوپلیتیک، فرهنگی، علمی، ورزشی، بهداشتی، خانواده و تربیت کودکان از زاویه دید اسلام بررسی شده است.
معرفت‌شناختی در خصوص تاریخ و تمدن، فرهنگ و هنر اسلامی و مطالبی درباره به سبک زندگی مسلمانان امروز در دیگر کشورهای خارجی، از دیگر مطالب نشریه است و با مطالعه آن مخاطبان می‌توانند با واقعیت‌های مسلمانان قرقیزستان و موفقیت‌هایشان در ورزش، علم و فرهنگ آشنا شوند. 
محتوای نشریه امت با توجه به ویژگی‌های فرهنگی مردم قرقیزستان تنظیم شده و بخشی از آن نیز به برداشتن کلیشه‌های متداول درباره اسلام و آگاهی‌بخشی به مخاطبان جوان اختصاص یافته است.
قادر ملک‌اف، دبیر محتوایی نشریه گفت: اسلام‌شناسان باید با توجه به واقعیت‌های جهان امروز و توسعه فن‌آوری‌های مدرن دیدگاه جدیدی به دین مبین اسلام داشته و مفهوم این دین را براساس دستاوردهای علمی و معرفتی درک کنند.
وی افزود: امروز در فضای رسانه‌ای کمبود منابع باکیفیت در خصوص اسلام به زبان روسی احساس می‌شود. به جز قرقیزها جوانان غیر قرقیز نیز علاقه‌ای به اسلام نشان می‌دهند؛ اما دسترسی به این اطلاعات ندارند.
قادر ملک‌اف تصریح کرد: شماره اول این نشریه به موضوع امور خانواده اختصاص یافته است. این نشریه با هزینه تجار بومی منتشر می‌شود. اعضای هیأت تحریریه آن بانوان جوان هستند که دارای دو مدرک تحصیلات عالی و مسلط به دو یا سه زبان خارجی هستند. 
وی در پایان گفت: اسلام دینی است آزادتر از آنچه که در قرقیزستان تصور می‌شود. در مجموع همه بانوان و آقایان آزادانه فعالیت می‌کنند و هیچ کس در انزوا نیست و سرتا پای آنان با لباس عربی پوشیده نشده است.
ملک‌اف بیان کرد: شایعاتی که در قرقیزستان راجع به اسلام رایج شده، به علت کمبود اطلاعات است که کورکورانه ویژگی‌های فرهنگ‌های بیگانه را که از آن به عنوان منشأ اسلام یاد می‌شود، به فرهنگ ما منتقل می‌کنند. بنابراین سیاست نشریه معرفت‌افزایی، از بین‌بردن شایعات و برداشتن کلیشه‌ها از اسلام است. 
نشریه امت در حال حاضر در شهر بیشکک و استان «چوی» توزیع می‌شود و چنانچه فعالیت آن موفقیت‌آمیز باشد، در شهرستان‌های دیگر نیز توزیع خواهد شد.

captcha