به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، چهارمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با سخنرانی دبیر این جشنواره و معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقدیر از برگزیدگان برتر حوزه مد و لباس، شامگاه یکشنبه، 18 اسفندماه در تالار وحدت به ایستگاه پایانی خود رسید.
در ابتدای این مراسم که با استقبال و حضور گسترده طراحان ایرانی مواجه شده بود، حمید قبادی، مدیر بنیاد ملی مد و لباس کشور و دبیر این جشنواره با تقدیر از برگزارکنندگان و گروههای مختلفی که در برپایی جشنواره شرکت کرده بودند، عنوان کرد: این آئین را نباید به چشم اختتامیه نگاه کرد بلکه از آن باید به عنوان خروجی یک سال موفقیتآمیز برای مد و لباس کشور در نظر گرفت.
وی افزود: اگرچه ما هنوز با نقطه ایدهآل برای مد و لباس فاصله زیادی در پیش داریم اما با توجه به زحمتها و تلاشهایی که در یکسال گذاشته شده، امید موفقیتهای بیشتری را برای سال 94 در دلهای مسئولان و تلاشگران مد و طراحان لباس ایجاد کرد.
باید با تلاش رسانهها، هنرمندان و گروههای مرجع جایگاه خوبی برای مد و لباس ایرانی و اسلامی تعریف کرد
قبادی همچنین با تقدیر از صدا و سیما و دیگر رسانه برای حمایت از جریان ملی مد و لباس عنوان کرد: باید از هنرمندان، ورزشکاران، اصحاب رسانه و گروههای مرجع دیگری که در حوزه خوشپوشی و آراستگی الگوهای مفیدی برای جامعه هستند تقدیر کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با تلاش رسانهها و دیگر گروههای مرجع جایگاه خوبی برای مد و لباس ایرانی، تعریف کرد.
صنایع و مؤسسهها لباسهای منطبق بر فرهنگ اسلامی و ایرانی تولید و عرضه کنند
مدیر بنیاد ملی مد و لباس همچنین با تأکید بر موفقیتآمیز بودن جشنواره چهارم اظهار کرد: پس از سالها تلاش برای گسترش و عرضه لباسهایی که مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی بودند، چهارمین جشنواره توانست آنها را به مردم عرضه کند و با اطمینان میگویم بیش از 90 درصد محصولات عرضه شده ایرانی بودند.
وی با اشاره به حضور صنایع و مؤسسههای تولیدی ایرانی در نمایشگاه بینالمللی مد ولباس تهران گقت: امیداریم حضور صنایع و مؤسسههای تولیدی مد و لباس بیشتر در نمایشگاهها و جشنوارههای مد و لباس بیشتر شده و بتوانند کارهایی را که منطبق بر اصول اسلامی و ایرانی است در جامعه گسترش دهند.
قبادی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در فرهنگسازی و استفاده از ظرفیتهای مختلف در حوزه لباس گفت: در این راستا باید از ظرفیتهای تمامی رسانهها و ازجمله فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نهایت استفاده را ببریم.
دبیر چهارمین جشنواره مد و لباس فجر خاطرنشان کرد: در سال 94 باید با قدرت و در چارچوب اصول اسلامی و ایرانی در این حوزه کار کرد و بتوان درصدی از لباسهای جامعه را با افزایش حق انتخاب مردم اصلاح کرد.
لباس هویتبخش است/ جشنواره مد و لباس میتواند هویت را برجسته کند
در ادامه این مراسم علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تأکید بر هویتبخش بودن لباس برای افراد عنوان کرد: امید میرود چنین جشنوارهها و نمایشگاههایی با محوریت هویت ایرانی و اسلامی بتواند هویتی را که به دنبالش هستیم برای ما به دنبال آورد و آن را برجسته کند.
وی افزود: این دومین جشنوارهای است که در حوزه مد و لباس با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید برگزار میشود که این نوید را میدهد شاهد اتفاقات خوبی در حوزه مد و لباس باشیم.
حوزه مد و لباس میتواند صنعت، دانشگاه و هنر را پیوند دهد
مرادخانی همچنین عنوان کرد: صنعت، هنر و دانشگاه سه جزیرهای هستند که اگر به صورت گروهی و در کنار هم عمل کنند میتوانند آثار بزرگ اقتصادی را به وجود آورند که مد و لباس میتواند چنین امری را محقق کند.
معاون هنری وزیر ارشاد همچنین با بیان فعالیتهای وزارت ارشاد و دولت تدبیر و امید در راستای رونق بخشیدن و توسعه حوزه مد و لباس گفت: تلاش شده است به مؤسساتی که به صورت علمی و کاربردی در حوزه مد و لباس کار میکنند مجوزهای لازم را اعطا و از آنها پشتیبانی شود.
وی با یادآوری نقش رسانهها در گسترش فرهنگ پوشش ایرانی و اسلامی خاطر نشان کرد: باید به دنبال این باشیم که فعالیتهای چشمگیری را که در حوزه طراحی لباسها و پوشش ایرانی _ اسلامی صورت میگیرد تبلیغ کنیم و جشنوارههای این چنینی را به عنوان مرجعی برای مد و لباس اسلامی معرفی کنیم لذا حضور رسانهها در این حوزه میتواند بسیار مفید باشد.
معرفی و تقدیر از برگزیدگان
پس از سخنان معاون وزیر ارشاد برگزیدگان چهارمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر معرفی و از آنان با اهدای لوح و تندیس جشنواره تقدیر و به شرح ذیل تجلیل شد:
*بخش علمی و عملی دانشگاهی (طراحی لباس عمومی برای دانشجو):
تقدیر: زهرا ارشدی ابیانه، نغمه زائری
رتبه اول: ژیلا شریعتمدار
رتبه دوم: فاطمه عباسی
رتبه سوم: زهره جناب
*طراحی لباس دانشجو برای دانشجو:
رتبه اول: هیئت داوران به نتیجه نرسیدند.
رتبه دوم: نازلی معصومیان
رتبه سوم: زهرا تقدمی
*کتاب:
رتبه اول: فریده طالبپور
رتبه دوم: آرتیمیس هوشیار
رتبه سوم: محبوبه الهی
*پایاننامه مقطع کارشناسی:
تقدیر: معصومه فهیمنیا، زینب گریبانی، لیلا سهیلی
رتبه اول: هادی حسینی، منیژه غلامی
رتبه دوم: زینب لوزانی
رتبه سوم: مرال نظرب
*پایان مقطع کارشناسی ارشد:
رتبه اول: سارا زندبار
رتبه دوم: زینب تقدسنژاد
رتبه سوم: روشنک داوری
*مقالهها:
تقدیر: مریم مونسی، سیامک کاظمی
رتبه اول: آتنا یزدانی
رتبه دوم: معرفی نشد
رتبه سوم: فائزه اسماعیلی
*صنعت، عرضه و فروش:
کیف: حمید بنانی
کفش: عبدالحمید محمدی
لباس مردانه: حسین مهدیزاده
لباس زنانه: حمید بهکار
صنعت: حمیدرضا نیکطبع
*رسانههای برتر:
شبکه بازار، باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه آسیا
*بخش مسابقه:
عفاف و حجاب: خدیجه منصوری
کیف و کفش:
رتبه اول: حسین فدایی
رتبه دوم: راضیه بهرهمند
رتبه سوم: زرینا شیری
*پارچه و طراحی پارچه:
تقدیر: مریم نظیف
رتبه اول:پریسا زینلی
رتبه دوم: مرضیه آقارضایی
رتبه سوم: ملیسا پورفیضی
*لباس اجتماع بانوان:
تقدیر: فائزه زندکریمی
رتبه اول: ساناز رستمی اصل
رتبه دوم: مرجان کشاورز
رتبه سوم: سپیده پارساپور
*لباس مجلسی بانوان:
تقدیر: رفیعه راسبانی
رتبه اول: حمیده همتی
رتبه دوم: جغتایی
رتبه سوم: مهرنوش تیمورزاده
*بخش تخصصی کودک:
تقدیر: نرگس محسندرویش، فوزیه فورتنیا
*طراح برگزیده سال 93:
مرجان کشاورز، حمیده همتی
گزارش تصویری این مراسم را می توانید اینجا ببینید!