کد خبر: 2958863
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۲
تحلیلگر فلسطینی:

رژیم صهیونیستی در نابودی آثار فرهنگی دست‌ کمی از داعش ندارد

گروه بین‌الملل: وقتی از تخریب آثار فرهنگی توسط داعش در سرزمین‌های اسلامی حرف می‌زنیم، نباید اقدامات اسرائیل در نابودی میراث فرهنگی فلسطین را فراموش کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «مروان بشاره»، تحلیلگر فلسطینی در یادداشتی که در پایگاه خبری الجزیره منتشر شده است، تأکید کرد: حمله به آثار باستانی برای اولین‌بار نیست که در تاریخ اتفاق می‌افتد. رژیم صهیونیستی هم باید برای اقداماتش در این زمینه مورد مؤاخذه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تخریب آثار تاریخی در عراق و سوریه توسط گروه تروریستی داعش با اقدامات رژیم صهیونیستی در فلسطین در یک راستا قرار دارند، افزود: طی تاریخ چنین وقایعی زیاد افتاده است و استعمارگران اقداماتی مشابه در مستعمرات خود انجام داده‌اند، از جمله ژاپن در کره، آلمان در لهستان، صرب‌ها در بوسنی، و اسرائیلی‌ها در فلسطین. برای اثبات این موارد شواهد تاریخی غیر قابل انکاری وجود دارد. اما با آنکه شماری از این کشورها این جنایات خود را پذیرفته‌اند، برخی همچون اسرائیل و دوستان صهیونیستی‌اش هنوز منکر آن هستند.
بشاره در ادامه نوشت: بعضی از اسرائیلی‌ها در سال‌های اخیر پذیرفته‌اند که تخریب آثار باستانی فلسطین نوعی پاکسازی قومی و فرهنگی محسوب می‌شود. برخی از مورخان نیز تحقیقات خود را برای افشای اقدامات اسرائیل در از بین بردن آثار تاریخی متعلق به مسلمانان در فلسطین ارائه کرده‌اند. این اقدمات رژیم صهیونیستی نتیجه سیاست‌های از پیش تعیین شده بنیانگذاران آن در برابر صاحبان اصلی سرزمین فلسطین است.
به گفته بشاره، برخی از مورخان نیز علی‌رغم اینکه به وجود پاکسازی تاریخی و فرهنگی در فلسطین معترفند، اما دیدگاهی ایدئولوژیک نسبت به قضیه دارند و از نظر آنها این اقدامات شرورانه برای نجات و بقای رژیم صهیونیستی ضروری است؛ هر چند به نابودی فلسطینی‌ها بیانجامد.
این تحلیلگر سیاسی سپس به کتابی از مرون بنونیستی (Meron Benvenisti)، استاد اسرائیلی علوم سیاسی با عنوان «چشم‌انداز مقدس: تاریخ مدفون سرزمین مقدس از سال 1948 » اشاره می‌کند که در آن آمده است: «سرنوشت مکان‌های مقدس مسلمانان در اسرائیل بدین ترتیب خواهد بود که برخی از آن‌ها به عنوان نمادی از پیروزی باقی خواهند ماند - نمادی از اینکه اسرائیلی‌ها چطور جنگیدند و توانستند این سرزمین را "نجات" دهند. اگر هم نشود از آن‌ها استفاده کرد همگی تخریب خواهند شد و کسی نمی‌تواند آن‌ها را بازسازی کند تا مبادا بهانه‌ای برای برگشت آنها به آن سرزمین بشود».
بشاره در ادامه می‌نویسد: اغلب این سیاست‌ها برای از بین بردن تاریخ فلسطین و ارائه مفهومی جعلی از اسرائیل اجرا می‌شوند و برپایه آن‌ها صدها شهر، روستا و جوامع فلسطینی تخریب شده‌اند. این حقایق تلخ باید برای افرادی که اسرائیل را به عنوان سرزمین تمدن می‌شناسند، شرم‌آور باشد.

captcha