کد خبر: 2963066
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
حجت‌الاسلام دیرباز عنوان کرد:

ضرورت ساده‌زیستی مسئولان در نظام اسلامی/ اختلاط غیرضروری زن و مرد در محیط کار کاهش یابد

گروه سیاسی: نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت ساده‌زیستی مسئولان در نظام اسلامی، اظهار کرد: هر چه زندگی مسئولین ما ساده‌تر باشد قطعاً اثرگذاری بیشتری بر زندگی توده مردم خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در روز دوم اجلاس مجلس خبرگان، چهار نفر از نمایندگان سخنرانی پیش از دستور خود را انجام دادند.

آیت‌الله سیدعبدالهادی حسینی شاهرودی اولین سخنران بود که با موضوع بررسی برخی معضلات اجتماعی مثل مسائل خانواده و ازدواج جوانان سخنانی ایراد نمود.

آیت‌الله حسینی شاهرودی، نماینده مردم استان گلستان، ابتدا با قرائت آیه 21 سوره روم، از مهارت‌های زندگی مشترک و ضرورت آموزش مهارت‌های زندگی زناشویی که باعث قوام، تداوم و استحکام زندگی زوجین می‌شود سخن گفت و افزود: تشکیل یک نهاد کارآمد مردمی برای آموزش و ترویج مسائل اخلاقی، بهداشتی، ایمنی، روانشناسی و حقوق خانواده در پنج محور به زوج‌های جوان یک ضرورت است. همین کار را در استان گلستان به عنوان پایلوت طرح صورت گرفته است و آمارها از موفقیت این طرح حکایت داشته است. از این رو، می‌توان این طرح را در سایر استان‌ها و شهرستان‌ها نیز اجرایی کرد و شاهد استحکام بنیان خانواده به ویژه در بین زوج‌های جوان باشیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین حیدری آل کثیر دومین سخنران پیش از دستور جلسه سوم بود.

وی در آغاز نطق خود از حضور مردم کشورمان به ویژه مردم غیور استان خوزستان که با وجود آلودگی هوا و هجوم ریزگردها در راهپیمایی 22 بهمن حضور پیدا کردند تشکر و قدردانی نمود.

نماینده استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به نقش تاریخی و اثرگذار علما و مرجعیت در مبارزه با استعمار و استکبار، فتوای جهاد مرحوم سید محمد کاظم یزدی (صاحب عروة الوثقی) و قیام عشایر خوزستان علیه نیروهای انگلیسی و لبیک‌گویی عشایر عرب خوزستان از مرجعیت وقت را مورد تشریح قرار داد و گفت: عشایر عرب خوزستان به تنهائی در محورهای مختلف با هر وسیله ممکن با نیروهای متجاوز انگلیسی مقابله کردند و از فرمان جهاد مرجعیت کاملاً تبعیت کردند و در این راه 1000 شهید به اسلام تقدیم کردند.

وی افزود: در پی مقاومت‌های مردمی جمعی از مجاهدان عرب خوزستان به استان‌های دیگر رفتند و پس از شرح واقعه مردم آن استان‌ها همبستگی خود را اعلام کردند و می‌توان جلوه‌ای کامل از وفاق قومیت‌های ایرانی علیه استکبار و استعمار با محوریت علما و مرجعیت را مشاهده کرد. لذا لازم است با ارج نهادن به آن قیام مردمی هر چه بیشتر فرهنگ مقاومت را در بین مردم نهادینه نمود. از این رو در ماه گذشته کنگره‌ای با حضور نمایندگانی از کشورهای محور مقاومت در خوزستان برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین دیرباز دیگر سخنران پیش از دستور جلسه سوم بود.

نماینده مردم آذربایجان غربی نکاتی پیرامون حوزه انتخابیه و مشکلات استان آذربایجان غربی به عنوان یک استان مرزی، بیان کرد.

وی گفت: بنده توفیق داشتم در ایام الله دهه فجر در استان آذربایجان غربی باشم و در بین مردم، برخی از مشکلات این استان به ویژه مشکلات مردم شهر مرزی پلدشت و شهرستان چالدران را استماع نمایم. از این جهت از دولت محترم و مسئولان می‌خواهم عنایت ویژه‌ای به منطقه داشته باشند. این استان به جهت حضور قومیت‌ها و مذاهب مختلف در آن نیازمند توجه جدی دست‌اندرکاران اجرایی می‌باشد و در این بین حضور پررنگ حوزه علمیه، علما و روحانیت از اهمیت بیشتری برخوردار است.

حجت‌الاسلام دیرباز در ادامه از ضرورت ساده‌زیستی مسئولان در نظام اسلامی سخن گفت و تصریح کرد: هر چه زندگی مسئولین ما ساده‌تر باشد قطعاً اثرگذاری بیشتری بر زندگی توده مردم خواهد داشت و تحمل مشکلات زندگی برای افراد فرودست جامعه و کسانی با مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند راحت‌تر خواهد بود.

این نماینده مجلس خبرگان رهبری درباره وجود برخی ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله مشکلات خانوادگی که بعضاً شاهد آن هستیم مطالبی بیان کرد و تاکید کرد: برای فائق آمدن بر مشکلات اجتماعی و خانوادگی و جلوگیری از رشد آمار طلاق باید علت‌ها را ریشه‌یابی کرد.

وی یکی از مشکلات زندگی‌های امروزی را اختلاط غیر ضروری زن و مرد در مشاغل عنوان کرد و با ارائه یک راهکار برای کاهش آمار طلاق پیشنهاد داد: اگر بتوان میزان اختلاط زن و مرد را در محیط‌های کاری به حداقل ممکن رساند، می‌توان شاهد کاهش اختلافات خانوادگی و به طبع کاهش آمار طلاق بود.

حجت‌لاسلام و المسلمین حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان و نماینده مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی، نطق خود را به بحث استانداردهای تأمین غذای حلال جهانی اختصاص داد و گفت: استاندارد غذای حلال جهانی، استانداردی است که به امضاء 57 کشور اسلامی رسیده است.

وی ادامه داد: الان گردش مالی غذای حلال، 650 میلیارد دلار است که می‌توان سود و منفعت خوبی برای کشورهای اسلامی تولید‌کننده غذای حلال داشته باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی افزود: حضور جدی پیروان اهل بیت(ع) در مجمع جهانی تأمین غذای حلال یکی از ضرورت‌هایی است که مورد غفلت قرار گرفته بود، هر چند در سال‌های اخیر توانسته‌ایم تا حدودی با ورود به این عرصه، استاندارد غذای حلال مبتنی مشترکات مذاهب اسلامی که فقه شیعه کاملاً محفوظ شده را به عنوان یک استاندارد تولید غذای حلال نهادینه کنیم.

این عضو مجلس خبرگان رهبری از حضور نماینده جمهوری اسلامی در جلسات مجامع تولید غذای حلال در کشورهای دیگر از جمله کشور ترکیه خبر داد و گفت: ما نظرات مطرح شده در این مجامع را به محضر مراجع معظم تقلید بردیم تا مورد تأیید آقایان مراجع نیز قرار گیرد و اگر احیاناً با منابع فقه شیعه منافات داشته باشد، آن را اصلاح نماییم.

وی در پایان مساعدت هر چه بیشتر نمایندگان مجلس خبرگان رهبری را برای تولید، نظارت و عرضه غذای حلال در کشور خواستار شد.

captcha