به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی چهارشنبهشب، 20 اسفندماه، در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بینالمللی یار و یادگار با اشاره به اهمیت شعر گفت: زبان شعر و هنر در دنیای امروز اهمیت ویژهای دارد و آنچه در درون انسانها وجود دارد به صورت شعر تجلی یافته و جلوهگری میکند؛ از این رو است که شاعر را میتوان مظهر یکی از اسماء الهی به شمار آورد.
وی با اشاره به آیهای از قرآن درباره خلقت افزود: خلق جهان ناشی از یک تجلی بوده و تجلی، بازتاب زیباییهای درون است و از این رو انسان براساس برداشتی که از هنر و ضمیر خود دارد، مظهر یکی از اسماء الهی میشود، این موضوع زمانی به کمال خود میرسد که درون انسان زیبا باشد.
حجتالاسلام سیدحسن خمینی در ادامه شعر را جلوهای از درون و ضمیر انسانها دانست و بیان کرد: ضمیر و درون زیبا سبب به وجود آمدن و خلق شعر و هنری زیبا میشود و به همین دلیل باید در ابتدا درون خود را زیبا کنیم تا به هنری متعالی دست یابیم.
وی با اشاره به انقلاب اسلامی و زیبایهای آن گفت: انقلاب زیبا بود؛ چرا که جلوهای از خالق آن بود و خالق آن کسانی بودند که به عشق امام خمینی(ره) زیباییهای انقلاب را به وجود آوردند، از این رو اگر درونمان را صیقل دهیم و از کینهها و حسدها پاک کنیم، نوری که از آن بازتاب مییابد رنگ خدایی خواهد داشت، اما اگر درونمان مملو از آلودگیها باشد، هنرمان «هنر بزک کرده» خواهد بود و این هنر در هیچ عصر و زمانی ماندگار نخواهد بود.
یادگار امام خمینی(ره) در ادامه یادآور شد: زیباییهای جهان به دلیل وجود خالقی زیباست و در غیر این صورت شاهد جمال دنیایی و نظام ربانی نبودیم، از این رو هنر زیبا، هنری است که خالق آن درون زیبایی داشته باشد و از درون زیبا، هنر زیبا و جاوید به یادگار میماند، پس درون خودمان را به زیباییها آراسته و تلاش کنیم آنچه ما را از انسانیت دور میکند از وجود خود بزداییم.
در ادامه این مراسم حمید انصاری، قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: امروز شاهد برگزاری هشتمین دوره جشنواره یار و یادگار هستیم که فارغ از نگاههای سیاسی در میان اهل ادب و فرهنگ برگزار شد که شاهد حضور گسترده جوانان بسیاری در این جشنواره بودیم.
وی در ادامه از برگزاری همایش بزرگداشت بانوی انقلاب همسر امام خمینی(ره) در 22 فروردینماه خبر داد و بیان کرد: این همایش صرفا بزرگداشت ایشان به اعتبار همسری حضرت امام خمینی(ره) نیست، بلکه نقش وی در پیروزی انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی(ره) حائز اهمیت است و نکات آموزنده فراوانی در زندگی ایشان وجود دارد.
در ادامه این مراسم شاعران پیشکسوت کشور همچون محمدجواد محبت، محمدعلی بهمنی، فاضل نظری، علیرضا قزوه، سیدمهدی موسوی، حمید هنرجو، حجتالاسلام خسروی، عزیز مهدی از هندوستان، مصطفی محدثیخراسانی، نرگس رجایی، حجتالاسلام سیدعبدالله حسینی، افشین علا و عبدالجبار کاکایی به شعرخوانی پرداختند.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین علی کمساری، دبیر هشتمین جشنواره یار و یادگار با ارائه گزارشی از این جشنواره گفت: در این دوره بیش از 2500 اثر در حوزه شعر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و داوران آنها را مورد ارزیابی قرار دادند و تعدادی از آثار را انتخاب کردند.
وی افزود: تاکنون که هشت دوره این جشنواره برگزار شده است، شاهد رشد خوب این حرکت فرهنگی بودیم، از این رو این حرکت فرهنگی باید تداوم داشته باشد تا نسل جدید با آرمانهای امام خمینی(ره) بیش از پیش آشنا شوند.
در ادامه این مراسم فاطمه راکعی، رئیس کمیته داوران جشنواره اسامی برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره یار و یادگار را به شرح زیر اعلام کرد:
در بخش کلاسیک:
حسن خسروی وقار، حسین کشامی، علی سلیمانی، غلامرضا کافی، جواد شیخالاسلامی
در بخش آزاد، نو و سپید:
پیام جهانگیری، احمدرضا خان احمد، علیرضا قنبری، رضا یزدانی
در بخش ویژه در مورد زندهیاد حاج سید احمد خمینی:
زهرا شعبانی، علی فردوس و ایوب پلنگاور
در بخش ترانه:
محمدحسن جمشیدیپرور، رضا نیکوکار، محمدجواد الهیپور و زهرا اسپید
برگزیدگان زبانها و گویشهای محلی:
در بخش زبان ترکی:
شبنم فرضی زاده و اکبر شفیعی
در بخش گویش کردی:
معین شاهویسی و علیحسین پورلری، سیداکبر سلیمانی، رحمتالله رسولیمقدم
در بخش زبان عربی:
مرتضی حیدری آلکفیر
برگزیدگان کودک و نوجوان:
هادی فردوسی، غلامرضا بکتاش، سیدمهدی موسوی، شهلا شهبازی حصاری، کمال شفیعی و مریم زندی
گفتنی است، اجرای چند قطعه سرود توسط گروه کُر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) از بخش دیگر این مراسم بود.