کد خبر: 2968354
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
معاون وزیر ارشاد در همایش بانوان قرآن‌پژوه:

چرا فرهنگ جامعه به سمت قرآنی شدن حرکت نکرده است؟

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد از بانوان قرآن‌پژوه خواست به این سوال پاسخ دهند که چرا با وجود افزایش کمی فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی، فرهنگ جامعه به سمت قرآنی شدن حرکت نکرده است؟

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در دوازدهمین همایش بین المللی بانوان قرآن‌پژوه که هم اکنون در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است گفت: بیش از دو سوم مؤسسات قرآنی کشور را بانوان مدیریت و اداره می‌کنند و اکثر کلاس‌ها، نشست‌ها و کارهای پژوهشی ـ آموزشی با مشارکت بیشتر بانوان نسبت به آقایان انجام می‌شود.

وی افزود: در آزمون قرآنی وزارت ارشاد 70 درصد از شرکت‌کنندگان را بانوان و 30 درصد را آقایان تشکیل دادند و این امر نشان از آن دارد که بانوان به قرآن اهتمام ویژه‌ای دارند.
حشمتی با بیان اینکه مسئولیت تبلیغ و ترویج قرآنی به عهده وزارت ارشاد گذاشته شده است افزود: به برکت انقلاب اسلامی فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی در حوزه قرآن گسترش یافته است.
وی در این بخش از سخنان خود با طرح این پرسش که چرا با وجود افزایش کمی فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی، فرهنگ جامعه به سمت قرآنی شدن حرکت نکرده است؟ از بانوان قرآن پژوه خواست تا پاسخ خود به این سوال را به معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد ارسال کنند تا مشکل در حوزه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی رفع شود.
وی خطاب به بانوان قرآن پژوه گفت: اشکال در چیست که با وجود افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی هنوز فرهنگ جامعه به سمت قرآنی شدن حرکت نکرده است؟ آیا اشکال از پیام‌رسانان است یا مبلغان درست حرکت نمی‌کنند؟
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه خود آیات قرآن معجزه‌کننده هستند گفت: آیا مردم را به تزکیه دعوت می‌کنیم؟ ما بدون اینکه مردم را به توحید دعوت کنیم آنها را به امور سطحی دعوت کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه یک صفحه از قرآن نیست که دعوت به توحید نباشد افزود: پیامبران و ائمه اطهار(ع) در کلام اول خود مردم را به توحید دعوت می‌کردند و این روند باید امروز در جامعه دیده شود.
حشمتی خطاب به بانوان قرآن پژوه گفت: سوره توحید را زیاد بخوانید و قرائت این سوره را در شبانه روز ترک نکنید. اینکه عنوان می‌شود خواندن سه بار سوره توحید برابر با ختم قرآن است چه معنا دارد؟ اگر مسئله توحید مهم نبود، چرا اینقدر در قرآن تکرار می‌شد و مردم در قرآن به توحید دعوت می‌شدند.
وی ادامه داد: اگر از توحید غفلت کنیم به شرک مبتلا می‌شویم و اگر جامعه‌ای مبتلا به شرک شد باید رسولانی باشند که آنها را به توحید دعوت کنند.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: شرک به صورت خیلی پنهان در رفتارهای ما آمیخته است ما از جنبه‌ای نظری، موحد هستیم اما از نظر عملی، رفتارهای شرک آلود داریم.
وی عنوان کرد: ریشه تظاهر و ریا، ریشه حرص و طعم و مال‌اندوزی و دنیاطلبی، شرک است؛ توکل نکردن به خداوند و اقناع نشدن به رزق و روزی خداوند پیام شرک آمیز دارد و صبر نکردن هم شرک محسوب می‌شود.
وی در پایان گفت: حضرت زینب(س) اسوه صابران عالم هستند و ملکه صبر در وجود ایشان موج می‌زند و در حقیقت صبر نشانه‌ای از توحید زینب(س) است.

captcha