کد خبر: 2978654
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸

سه درصد مردم کردستان در کتابخانه‌های عمومی عضو هستند

گروه اجتماعی: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان گفت: در حالی که مطابق شاخص‌ها لازم است ۳۵ درصد مردم کردستان عضو کتابخانه‌های عمومی باشند هم اکنون کمتر از ۳ درصد مردم کردستان عضو کتابخانه‌ها هستند.

اسماعیل احمدی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، با اشاره به وضعیت فضای کتابخانه‌های عمومی در کردستان اظهار کرد: در استان به ازای هر 100 نفر یک متر و نیم فضای کتابخانه وجود دارد در صورتی که میانگین کشوری چهار متر است.
وی با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام برای جبران فضای فیزیکی کتابخانه‌های استان کردستان افزود: عملیاتی شدن برنامه‌های تدوین شده تا حد زیادی کمبود فضای کتابخانه€Œای در استان را جبران می‌کند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه در 10 سال اخیر فضای جدید بسیار اندکی به کتابخانه های استان کردستان اضافه شده است، عنوان کرد: مهم‌ترین مشکل حوزه کتابخوانی استان کردستان در حال حاضر کمبود فضای کتابخانه‌ای است.
وی بیان کرد: در افق 1404 باید سرانه فیزیکی فضای کتابخانه ای کشور به 8 متر برسد که با توجه به این مهم استان کردستان از میانگین کشوری بسیار عقب است.
احمدی کمبود منابع در کتابخانه‌ها را از دیگر مشکلات این حوزه در استان کردستان عنوان کرد و افزود: کمبود منابع به دلیل کمبود فضای فیزیکی سبب شده کتاب‌های موجود در کتابخانه های استان هر سال وجین شوند.
وی بیان کرد: ضروری است بر اساس هر نفر چهار نسخه کتاب در کتابخانه‌های استان وجود داشته باشد، ولی در حال حاضر در کردستان به ازای هر نفر 3 و نیم جلد کتاب کم داریم.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه کتابخانه فقط مرکزی برای امانت گرفتن کتاب نیست، ادامه داد: این مرکز، محلی برای فعالیت های اجتماعی و روشنفکری است که این موضوع در کردستان جای توجه و کار بیشتر دارد.
وی افزود: مطابق شاخص‌ها لازم است 35 درصد مردم کردستان عضو کتابخانه‌های عمومی باشند در صورتی که هم اکنون کمتر از سه درصد مردم کردستان عضو کتابخانه‌ها هستند.
احمدی احداث کتابخانه های روستایی را امری مناسب برای پرکردن شکاف کمبود فضای کتابخانه و مطالعه در استان برشمرد و تأکید کرد: شرایط برای تأسیس کتابخانه روستایی مهیا است و در صورت داشتن فضای اضافی ادارات در روستاها نهاد کتابخانه در یک ماه آن را تجهیز خواهد کرد.

captcha