سال 1393 رو به پایان است و در این روزهای پایانی سال خوب است یادی کنیم از اساتیدی که در این سال از دست رفتند و برکات علمی آنان که همان گستردن دانش است در سینه متعلمان ضبط شده است و باقیات صالحاتی برای آنها محسوب میشود.
امام صادق(ع) در حدیثی فرمودهاند: چون مؤمن فقیه بمیرد، در اسلام رخنهای افتد که چیزی آن را نتواند بست. از دست دادن اساتید از آن جهت اهمیت دارد که جای خالیشان در تربیت نسل آینده مشخص میشود. در ادامه به رسم ادب، از اساتیدی که سالها در اعتلای ایران اسلامی عزیزمان زحمت کشیدند، یادی میکنیم.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله محمدرضا مهدوی کنی، رئیس دانشگاه امام صادق(ع) 14 خرداد 1393 به دلیل بیماری قلبی در سن 83 سالگی رحلت کرد. وی همچنین دبیر جامعه روحانیت مبارز تهران بود. او بعد از انقلاب اسلامی بهعنوان سرپرست کمیته انقلاب اسلامی، وزیر کشور، سرپرست نخست وزیری نیز فعالیت کرد.
پروفسور مرتضی سهرابی، چهره ماندگار شیمی و استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز 4 اسفند 1393 در سن 69 سالکی از دنیا رفت. وی مدرک دکترای تخصصی مهندسی شیمی خود را از دانشگاه برادفورد انگلستان اخذ کرده بود و پس از آن در سالهای متمادی در تمامی مقاطع دانشگاهی به تدریس پرداخت. وی در سال ۱۳۸۰ بهعنوان برگزیده نخستین همایش چهره ماندگار معرفی شد.
حسن خوشسیرت، مدرس قرآن کریم و از کارکنان اسبق دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا 31 تیرماه 93 دارفانی را وداع گفت. وی دبیر بازنشسته آموزش و پرورش رشته شیمی و استاد دروس معارف اسلامی دانشگاه آزاد فسا و نیز از چهرههای فعال و مؤثر در جریان انقلاب بود.
امیرناصر کاتوزیان، پدر علم حقوق ایران، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و از نویسندگان پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی 11 شهریور 93 در یکی از بیمارستانهای تهران به دلیل بیماری ریوی درگذشت. وی کتب و مقالات بسیاری در حوزه حقوق مدنی تألیف کرده بود. وی یکی از نویسندگان اصلی پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی بود که حدود ۴۵ جلد کتاب تألیف کرده بود.
مهدی فخرایی، معاون پژوهشی اسبق بنیاد ملی نخبگان و استاد تمام مهندسی برق و الکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران 16 آذر 93 بر اثر بیماری سرطان خون درگذشت. وی همچنین دبیر سابق کنگره پیشگامان پیشرفت بود.
21 بهمنماه 93، نورالدین مقصودی، استاد برجسته دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز در سن 78 سالگی به دلیل کهولت سن درگذشت. وی در حوزههای علوم بلاغی، متون منثور، نثر فنی و مصنوع تبحر بسیار خاصی داشت. از جمله همدورهایهای ایشان میتوان به مرحوم سیدحسن قاضی طباطبایی، استاد ترجانیزاده، ماهیار نوابی و منوچهر مرتضوی اشاره کرد.
شمس شریعت تربقان، پزشک، استاد دانشگاه و مدیر گروه آسیبشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و برگزیده هفتمین همایش چهرههای ماندگار و چهره ماندگار گروه پزشکی بود که 7 خرداد 93 در سن 88 سالگی درگذشت. وی دوره دکترای پزشکی را در دانشگاه تهران گذراند و با دریافت بورس دولت فرانسه با درجه استادیاری از دانشکده پزشکی لیون فارغالتحصیل شد. در سال ۱۳۸۵ جایزه اخلاق پزشکی در جشنواره ابن سینا به ایشان تعلق گرفت. وی همچنین رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران بود.
احمد شیمی، استاد بازنشسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و استاد برگزیده پنجمین همایش چهرههای ماندگار کشور ۱۹ تیر ۱۳۹۳ در سن ۹۹ سالگی دعوت حق را لبیک گفت. وی مؤلف و مترجم شماری از کتابهای دانشگاهی در زمینه میکروبشناسی است.
سیدخلیل خطیب رهبر، نویسنده، ادیب، شاعر، محقق و استاد دانشگاه تهران 16 بهمن 93 در سن 91 سالگی بر اثر کهولت سن درگذشت. تصحیح گلستان و بوستان سعدی، دیوان فرخی سیستانی، حافظ و تاریخ بیهقی از برجستهترین آثار اوست.
در پایان آرزوی علو درجات برای روح این اساتید و اساتید دیگری داریم که در عرصه علم و فرهنگ سالها عمر خود را گذراندهاند و اکنون میان ما نیستند.