به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این نشست، عباس هدایتی، فرمانده مرکز مقاومت بسیج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی گفت: بحث ایجاد کاروان بینالمللی راهیان نور، از حدود دو ماه پیش مطرح شد که پس از مطرح کردن با رییس سازمان، نهایی و درباره آن برنامهریزی شد.
وی با اشاره به اینکه در اولین کاروان بینالمللی راهیان نور، هشت نفر از کشورهای آلمان، سوئد، اسپانیا و ایتالیا عازم مناطق عملیاتی جنوب شدند، اظهار کرد: حرکت این کاروان از 19 اسفند آغاز شد و تا 21 اسفند ادامه یافت.
هدایتی با تشریح دو هدف عمده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از برگزاری این برنامه گفت: نخست، نشر فرهنگ دفاع مقدس و ارزشها و سپس زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا مطرح است.
وی ادامه داد: از جمله مناطقی که در این چند روز بازدید شد، هویزه، شلمچه، مسجد خرمشهر و اروندرود بودند و از نکات مهم این سفر، میهماننوازی و استقبال خوب مردم جنوب کشور بود.
بنا بر اعلام این گزارش، در ادامه این نشست، میهمانان خارجی به معرفی خود پرداختند و هر یک صحبتهایی ایراد کردند.
ابتدا زهیدا ممبراندو، خبرنگار روزنامه الموندو اسپانیا، عنوان کرد که بار چهارم است به ایران میآید و دفعه قبل، برای پوشش خبری انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان حضور داشت. وی گفت که همیشه در تهران بوده و این بار سفر متفاوتی را تجربه کرده و از نزدیک شاهد مناطق جنگی بوده و به اهمیت جنگ و دفاع مقدس ایرانیان پی برده است.
سپس نسرین صادقزاده، همسر ایرانیالاصل اکلیند کنت، نویسنده سوئدی کتاب «ایران از گذشته تاکنون» نیز عنوان کرد: من ایرانی هستم و ۱۰ سال در مقام پرستار در بیمارستانهای ایران خدمت کردم؛ ولی به دلیل شرایطی که داشتم، ابتدا به انگلستان رفتم و بعد در سوئد اقامت کردم، سپس با همسرم آشنا شدم. او هم اسلام آورد و کتابی نیز درباره ایران نوشت. البته در این سفر به هزینه همسرم آمدم؛ چرا که وی در این سفر دعوت شده بود؛ اما بسیار خوشحال هستم که توانستم مناطق جنگی ایران را ببینم. تا به حال تصور نمیکردم بحث جنگ با عراق این اندازه مهم و سنگین بوده باشد.
جیوانی سوربلو، مدیر خبرگزاری «فانوسی بر روی دنیا» از ایتالیا گفت: من از جزیره سیسیل ایتالیا آمدهام و از مردم ایران به خاطر پذیرایی گرمشان تشکر میکنم. دیدار این چند روزه برای من بسیار جالب بود، چرا که بار نخست است به ایران میآیم. مناطق تاریخی و جنگی ایران اهمیت زیادی در منطقه دارد. من در این سفر شاهد فداکاری صدها هزار ایرانی بودم و دیدار از این مناطق به من احساس بسیار خوبی داد و من را با واقعیتهایی آشنا کرد.
وی در ادامه یادآور شد: برای یک غربی عجیب است که خودش را فدای کشورش کند. ارتباط مسایل سوریه و عراق با جنگ ایران و عراق بسیار زیاد است. مشابهتهای زیادی میان جنگ گذشته ایران و عراق و شرایط کنونی سوریه و عراق دیده میشود، الان صدها جوان در سوریه و عراق مشغول مبارزه با همان دشمن مداخلهگری هستند که روزی در مسایل داخلی ایران دخالت کرد.
در ادامه این نشست بیورن سورنه، متخصص تاریخ تمبر ایران از سوئد گفت: من از دوستان قدیمی ایران هستم و برایم مایه افتخار است که در اینجا هستم و از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بابت دعوت برای حضور در ایران تشکر میکنم.
در پایان نیز اکلیند کنت، نویسنده سوئدی کتاب «ایران از گذشته تاکنون» و ایرانشناس عنوان کرد: من حقوقدان هستم و پنجمین بار است به ایران میآیم. مقالات متعددی نوشتم. زمانی که مقالهای درباره جنگ ایران و عراق نوشتم از من دعوت شد که به ایران بیایم. من در جنوب هم بودم و خاطره قایقرانی بر روی کارون را دارم؛ متأسفانه اشتباهاتی درباره اروپا و آمریکا رخ داده است و این جنگ نابرابر صورت گرفت. من خود از غرب آمدم و باید بگویم که این یک اشتباه غرب بود.
وی در پایان گفت: مقوله شهدا بسیار جالب است؛ ما این واژه را در سوئد نداریم، ولی در جنگ جهانی دوم بیش از 30 هزار کشته دادیم. باید درباره کسانی که از خون و زندگی خود برای وطن گذشتند بیشتر فکر کنیم. بسیار از من سؤال شده که نظرم درباره مذاکرات ایران و آمریکا و مسایل هستهای چیست؟ من هم میگویم که شاید از پاسخ من تعجب کنید اما خیلی ساده است. از نقطه نظر یک سوئدی، در حال حاضر در دنیا فقط دو کشور وجود دارد که شاید ما متوجه آنها نشویم؛ یکی آمریکا و دیگری ایران که اینها را هرگز درک نخواهیم کرد.
گفتنی است سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نخستین کاروان بینالمللی «راهیان نور» را با دعوت از 8 فعال فرهنگی، رسانهای و اجتماعی از کشورهای اسپانیا، ایتالیا، آلمان و سوئد، راهاندازی کرد. این برنامه با همکاری مرکز مقاومت بسیج این سازمان و معاونت بینالملل سازمان بسیج مستضعفین انجام شد.