کد خبر: 2982059
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۸
عبدالله باکیده:

بازگشایی خانه سینما اتفاق فرخنده سال ۹۳ بود

گروه هنر: یک کارگردان سینمایی گفت: بازگشایی و فعالیت سازمان سینمایی در سالی که گذشت، اتفاقی مثبت و در خور توجه بود.

عبدالله باکیده، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره عملکرد سازمان سینمایی در سال 93 اظهار کرد: ابتدا بگویم که جواب به این سؤال دشوار است، چون برای ارزیابی دقیق نیاز است که آمار و ارقامی در اختیار باشد تا بتوان به شکل مطلوب‌تری در این حوزه سخن گفت، اما به هر حال اگر بخواهیم ارزیابی کلی و مختصری داشته باشیم باید گفت که در سال 93 ما به موفقیت‌هایی در حوزه سینما دست پیدا کرده‌ایم که باز شدن خانه سینما مهمترین آنهاست؛ اتفاقی که برای اهالی سینما حائز اهمیت بسیار بود.

وی افزود: در این میان برخی از مشکلات رایج که همیشه پیرامون سینما مطرح است، همچنان به قوت خود باقی مانده. این مسئله نیز به این معنا نیست که مدیران سینمایی کم‌کار هستند، بلکه نشئت گرفته از نقصانی است که در زیرساخت‌های ما وجود دارد و اجازه کار کردن را به مدیران نمی‌دهد. در این میان حاشیه‌هایی هم برای سینما به وجود می‌آید که سیاست‌گذاری‌های سازنده را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

این کارگردان ادامه داد: حاشیه‌های به وجود آمده در سینما نیز معمولاً از طرف دو گروه رخ می‌دهد؛ اول کسانی که با مدیران وقت مشکل دارند و به هر طریق می‌خواهند برای آنان جوسازی کنند و گروه دوم افرادی که از سر دلسوزی و سخت‌گیری‌های بیش اندازه خواهان رسیدن به نقطه آرمانی هستند.

جایگاه صنف در سینما

این فیلمساز به توضیح فوق اضافه کرد: تا زمانی که سینما به عنوان یک صنف و صنعت شناخته نشود به عقیده من مشکلات پیش رو باقی خواهند ماند. حال فرق نمی‌کند چه دولتی می‌خواهد روی کار بیاید، حتی دولت فعلی که شعار خصوصی‌سازی می‌دهد، اما می‌بینیم که در عمل به خواسته مورد نظر نمی‌رسد.

وی درباره عملکرد بین‌المللی سازمان سینمایی هم چنین توضیح داد: ما به غیر از حضور در جشنواره‌های خارجی در سینمای جهان حضور پررنگی نداریم، زیرا زمانی می‌توان از حضور بین‌المللی سخن گفت که فیلم‌های مورد نظر در بازار جهانی اکران شود و در معرض دید عموم قرار گیرد. این اتفاق نیز قابل دستیابی بوده و تنها کافی است که با بنگاه‌های توزیع کننده ارتباط مناسب برقرار شود. مطلب دیگر در این حوزه این است که ما فیلم‌هایی همچون حضرت محمد(ص) داریم که می‌تواند جذابیت لازم را برای مخاطبان جهانی به همراه داشته باشد. البته همان طور که توضیح داده شد باید با توزیع کنندگان بین‌المللی ارتباط مناسبی پیدا کنیم.

توجه به تعداد تماشاگران در سینما

کارگردان فیلم «پوتین» در بخش دیگری از توضیح فوق اظهار کرد: در سال گذشته فروش فیلم‌ها بهتر شده، اما این مسئله چگونه حاصل شده است؟ آیا تعداد تماشاگران سینما بیشتر شده؟ مسلماً جواب خیر است؛ زیرا با افزایش قیمت بلیط شاهد رشد فروش در این حوزه بوده‌ایم، در صورتی که باید به فکر آوردن تماشاگر بیشتر به سالن‌های سینما باشیم.

وی در انتها درباره خواسته‌های خود از سازمان سینمایی هم گفت: من از حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی تقاضا دارم که به وضعیت مادی اهالی سینما بیشتر توجه کند، چون در این حوزه نقصان‌های بسیاری وجود دارد. به ویژه در بحث بازنشستگی و بیمه نیاز است که توجهات لازم صورت پذیرد.

captcha