کد خبر: 2990565
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
یک انیماتور:

جشنواره پویانمایی تهران رشد کیفی پیدا کرده است/ لزوم فراگیرتر شدن انیمیشن ایرانی

گروه هنر: یک انیماتور با بیان اینکه نهمین دوره جشنواره پویانمایی در بُعد کیفیت رشد مطلوبی داشته است، اظهار کرد: انیمیشن ایرانی نیاز به فراگیرتر شدن دارد و باید این هنر به رشد برسد.

گلناز مقدم، انیماتور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نهمین جشنواره فیلم بین‌المللی پویانمایی اظهار کرد: برگزیدگان جشنواره پویانمایی تهران باید توجه داشته باشند تا در سال‌های آینده آثار هنری متفاوت و بهتری نسبت به امسال ارائه دهند، زیرا نباید از کارهای تکراری استفاده کنیم. درباره فیلم «رؤیا» هم باید بگویم که این کار داستان یک روز از زندگی پیرمردی است که با رؤیاهایش زندگی می‌کند. این انیمیشن برای بزرگسالان است و در این فیلم به موسیقی توجه ویژه‌ای شده.

وی ادامه داد: تدوین این فیلم براساس موسیقی صورت گرفته است که ساخت موسیقی به عهده ایلیا بشولی بوده و تدوین را خودم انجام دادم. موسیقی این انیمیشن کاملاً اصلی است و بر اساس موسیقی، داستان را پیش بردیم. شخصیت اصلی این انیمیشن پدربزرگم بوده و محتوای آن تخیلی است. همه انسان‌ها رؤیاهایی دارند و همیشه خاطرات‌شان را زنده نگه می‌دارند، در نتیجه تصمیم گرفتم این داستان را براساس شخصیت پدربزرگم پیش ببرم.

انیمیشن ایرانی نیاز به فراگیر شدن دارد

این انیماتور تاکید کرد: در این داستان فقط یک روز از زندگی یک پیرمرد را نشان می‌دهیم که این پیرمرد در رؤیاهایش غوطه‌ور است و با آنها زندگی می‌کند. نکته دیگر این‌که به نظر من امسال تمامی کارها حرفی برای گفتن داشتند و بهتر است این روند ادامه پیدا کند، چون انیمیشن ایرانی نیاز به فراگیرتر شدن دارد و باید این هنر به رشد برسد.

این کارگردان در پاسخ به اینکه مضامین دینی و اخلاقی چه جایگاهی در کار دارد، گفت: تمام قصه بر محور اخلاقیات و سفارشات دینی و اسلامی می‌گذرد، اما به هیچ وجه سعی نکردم که آن را به شکل مستقیم به مخاطب بگویم. در ضمن نحوه گویش مفاهیم دینی در فیلم به گونه‌ای است که هم کودکان و هم بزرگسالان بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

لزوم همیاری دانشگا‌ه‌ها با حوزه هنر

وی افزود: در بخش بین‌الملل آثار خوبی ارائه شده بود و نشست‌های تخصصی امسال باید ادامه پیدا کند، چون این نشست‌ها نقطه قوت جشنواره امسال بود. نهادها و مسئولان فرهنگی باید کمک کنند تا تهیه و تولید انیمیشن افزایش یابد و دانشگاه‌ها با برگزاری نشست‌های تخصصی در این زمینه به این هنر کمک کنند.

مقدم در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: انیمیشن باید فراگیر شود و بهتر است اقدام‌هایی صورت گیرد تا مخاطبان با این هنر ارتباط برقرار کنند. انیمیشن در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است، ولی اگر در سال، چندین جشنواره در این حوزه برگزار شود این هنر می‌تواند در عرصه‌های بین‌المللی حضور داشته باشد‌.

captcha