به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «ایرج افشار» هفدهمین مجلد از مجموعه کتابشناسی معاصر ایران است که توسط سیدفرید قاسمی به رشته تحریر درآمده و زمستان امسال از سوی خانه کتاب روانه بازار نشر شده است.
این کتاب پس از مقدمه مدیرعامل خانه کتاب، دارای عناوینی چون «از تولد تا کتابشناسی»، «حیات کتابشناسانه»، «پس از کتابشناسی»، «آثار» و «پینوشت» است که در مطلع کتاب آمده است: «با طلوع آفتاب 16 مهرماه 1304 خورشیدی در تهران(چهارراه سر در سنگی)، دربند محمود افشار، نصرت برازنده نوزادی به دنیا آورد که محمود افشار او را ایرج نامید.»
ایرج افشار با کتاب بالید. با کتاب زیست و با کتاب دیده از جهان فرو بست. وی را میتوان کتابدوست، کتابجوی، کتابشناس، کتابخانهدار، کتابپژوه، کتابآفرین، کتابپرداز، کتابنویس و به طور کلی کتابورزی به تمام معنا دانست که در تمام عرصههای مرتبط با کتاب اثرگذار بود.
حدود 300 تصحیح، تألیف و نگارش، 2 هزار مقاله و گزارش در 272 چاپکرده فارسی، 60 سال کتابآفرینی و همکاری با 123 ناشر، نظارت بر 24 مجموعه انتشارات، 66 سال تلاش مطبوعاتی و گردانندگی 14 عنوان نشریه و دفتر ادواری که عمرشان به 180 سال میرسد، اداره 4 کتابخانه و یک مرکز پژوهشی، مدیریت 5 مرکز انتشارات و یک نشر خصوصی از جمله خدمات اوست.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «در همه عمرش به جز خواندن به هیچ چیز فکر نمیکرد. نامهربانیها را برمیتابید تا کدورت پدید نیاید. دشنام میشنید، اما لب فرو میبست. بیسبب از حاسدان آزار میدید، اما نادیده میگرفت. به رفتار و گفتار و شیوههای حرفهای درسآموز او باید دقت کرد و باید دانست که اگر پدرش موقوفهای برپا کرد، ایرج افشار به وقف بیوقفه خود همت گمارد. افشار تا نیمروز 18 اسفندماه که دیده از جهان بربست، خود را موقوفه کرد. موقوفه ایرانشناسی و گسترش زبان فارسی.»
گفتنی است، کتاب «ایرج افشار» هفدهمین مجلد از مجموعه کتابشناسی معاصر ایران با شمارگان هزار نسخه و قیمت 50 هزار ریال از سوی خانه کتاب منتشر شد.