کد خبر: 2998935
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۰

تشریفات زائد را در ازدواج حذف کنیم

گروه اجتماعی: جانشین فرمانده نیروی انتظامی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه ازدواج آسان در جامعه باید ترویج شود، گفت: برای تحقق این مهم باید تشریفات زائد حذف شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، علیرضا امینی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی خراسان جنوبی عصر روز گذشته، 25 اسفندماه در کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی با رویکرد ازدواج آسان ویژه کارکنان فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی و خانواده‌های آنان گفت: برای رسیدن به موفقیت و سعادت در ازدواج باید تشریفات زائد را برداریم تا بتوانیم سبک‌بال قله‌های موفقیت را فتح کنیم.



وی بیان کرد: انسان در طول زندگی هیچگاه نباید غصه نداشته‌های مادی خود را بخورد چرا‌که در این‌صورت از داشته‌های خویش لذت نخواهد برد در حالی‌که باید به فکر نداشته‌ها بود اما غصه آن را نخورد.



جانشینی فرمانده نیروی انتظامی خراسان جنوبی یادآور شد: هنگام انتخاب همسر باید چشمان خویش را کاملاً باز کرد، اما بعد از ازدواج ضرورت دارد کمی چشمانمان را ببندیم چرا‌که مدت زمانی طول می‌کشد تا دو طرف بتوانند با شرایط یکدیگر سازگار شوند.



همچنین در این کارگاه آموزشی حجت‌الاسلام رضا عرفانی، رئیس عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی نیروی انتظامی خراسان جنوبی گفت: یکی از علل تأخیر در ازدواج جوانان آداب و رسوم غلطی که در جامعه ما در زمینه ازدواج شکل گرفته است.



وی اظهار کرد: با تغییر سبک زندگی و بازگشت به فرهنگ اهل بیت(ع) باید این رسوم نادرست را اصلاح و موانع ازدواج را از سر راه جوانان برداشت و از چشم و هم چشمی‌ها و سخت‌گیری‌ها دوری جست.



ترس از مسائل مالی نباید موجب فاصله گرفتن از ازدواج شود



رئیس عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از ترس مسائل مالی نباید از ازدواج فاصله گرفت، بیان کرد: خداوند در این آیات 32 سوره نور به صراحت وعده داده کسانی که قدم در مسیر ازدواج بگذارند را یاری کند «أَنکِحُوا الْأَیَامَى مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِن یَکُونُوا فُقَرَاء یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ؛ مردان و زنان بی همسر را همسر دهید و همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را، اگر فقیر و تنگدست باشند خداوند آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‏‌سازد، خداوند واسع و آگاه است.»



عرفانی اظهار کرد: البته کسانی‌که حقیقتاً شرایط ازدواج برایشان فراهم نیست بنا به تأکید قرآن باید عفت پیشه سازند تا خداوند شرایط ازدواج آنان را فراهم کند که این موضوع در آیه 33 سوره نور مطرح شده است «وَلْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لَا یَجِدُونَ نِکَاحاً حَتَّى‏ یُغْنِیَهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ؛ کسانى که امکان ازدواج نمى‏یابند، پاکدامنى و عفت پیشه کنند، تا آن که خداوند از کرم خویش، آنان را بى‌‏نیاز نماید».



تغییر نوع نگاه به زندگی زمینه ازدواج آسان را فراهم می‌کند.



اکبری، استاد دانشگاه بیرجند نیز در این کارگاه آموزشی گفت: هر معیاری غیر از معیار ایمان را برای انتخاب همسر در نظر داشته باشیم فناپذیر است و زیبایی جوانی و ثروت هم ممکن است از دست برود اما این تقوا و ایمان است که در لحظه لحظه‌های زندگی همراه افراد است.



این استاد دانشگاه بیرجند عنوان کرد: علاوه بر ایمان در تعالیم دینی از همکفو بودن هم به‌عنوان معیار همسر یاد شده است که اگر دو نفر سبک زندگی مشابه‌ای داشته باشند می‌توان آن دو را همکفو دیگر دانست.



اکبری ادامه داد: با توجه به اینکه جامعه ما یک جامعه دینی است و نیازهای غریزی و طبیعی را نمی‌توان خارج از چارچوب خانواده پاسخ داد باید گفت از این منظر به‌طور یقین سلامت و امنیت روانی افراد در گروه تشکیل خانواده است.



وی عنوان کرد: ازدواج تنها یک امر فردی نیست بلکه با توجه به تأثیراتی که در سطح جامعه دارد می‌توان آن را یک امر اجتماعی نیز دانست و از این‌رو است که برخی از نهادها و سازمان‌ها از کارکنان خود می‌خواهند که تا زمان مشخصی تشکیل خانواده دهند.



این استاد دانشگاه بیرجند یادآور شد: اگر تربیت فرزندمان برای ما مهم است این مسئله را قبل از ازدواج و در هنگام تشکیل خانواده باید مدنظر قرار دهیم چرا‌که نقش مادر در تربیت فرزند بسیار حائز اهمیت است و به همین سبب رسول اکرم(ص) مردم را از ازدواج با زنانی که در خانواده‌های نامناسب تربیت شده‌اند بر حذر داشته است.

captcha