حسن محمدی، رئیس اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با ارائه گزارشی از سال 93 گفت: مؤسسات مردمنهاد قرآنی به واسطه گستردگی و پراکندگی در سطح کشور، نیازمند ساماندهی و وحدتبخشی از سوی ساختاری سازمان یافته هستند و اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور به عنوان نماینده مؤسسات قرآنی سراسر کشور، برنامههای متنوعی را برگزار و اجرا کرد.
وی ادامه داد: نامگذاری سال 1393 از سوی رهبر معظم انقلاب، به عنوان فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی در آغاز سال 93 و تزیین این شعار به نام فرهنگ با دقت نظر در شرایط فرهنگی و نیز اقتصادی کشور و در بهترین زمان ممکن صورت گرفت.
محمدی افزود: بدون شک قرآن و سبک زندگی قرآنی بارزترین مصداق فرهنگ در جامعهای اسلامی همچون ایران است، اما با دقت در نقش مردم در عرصه فرهنگ و به خصوص، فرهنگسازی قرآنی و ترویج و نشر معارف قرآن و اهلبیت(ع) در جامعه، اهمیت فعالیتهای مؤسسات مردمنهاد قرآنی بیش از پیش نمایان میشود.
وی در ادامه به ارائه بخشی از فعالیتهای اتحادیه در بخشهای فعالیتهای تبلیغی و ترویجی، ستادی و رسانهای و ارتباطی رسانهها و امور ارتباطی اتحادیه اشاره کرد و گفت: برگزاری طرح ملی تربیت مربی آموزش عمومی قرآن کریم، برگزاری دو دوره دانشافزایی مدرسین طرح ملی تربیت مربی آموزش عمومی قرآن کریم، راهاندازی بیمه تکمیلی فعالان قرآنی و عقد قرارداد با صندوق هنر از جمله فعالیتهای اتحادیه در بخشهای فعالیتهای تبلیغی و ترویجی است.
محمدی افزود: اعطای تسهیلات بانکی به مؤسسات عضو، برگزاری نشست کارشناسی مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت و ریاست بانک رسالت، برگزاری نخستین دوره آشنایی با مهارتهای راهنمایی و مشاوره قرآنی و برگزاری دو دوره آزمون آنلاین دوره آشنایی با مهارتهای راهنمایی و مشاوره قرآنی، از جمله خدماتی است که اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت جهت رفاه اعضای مؤسسات مردمنهاد قرآنی انجام داد.
نارضایتی موسسات قرآنی در برابر کارکرد دستگاههای قرآنی
رئیس اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت ادامه داد: جامعه قرآنی و موسسات مردمنهاد، وضعیت نامناسبی را در طول سال 93 سپری و نارضایتی 75 درصدی خود را از روند کارکرد دستگاههای قرآنی در نظرسنجی اعلام کردند.
وی افزود: قطع بیمه فعالان قرآنی و عدم حمایتهای مالی و اعتباری از مالیاتهای آب و برق در طول سال 93 از اتفاقهای ناخوشایند برای موسسات مردمنهاد بود.