کد خبر: 3001211
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲

برلین؛ میزبان هنرمندان یازده کشور حوزه نوروز

شعب خارجی: یازده کشور حوزه فرهنگی نوروز، دوم فروردین سال 94، جشن مشترک نوروز خود را برای چهارمین سال پیاپی به میزبانی موزه مردم‌شناسی برلین برگزار می‌‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این جشن با حضور سفیران و دیپلمات‌های کشورهای ایران، آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، پاکستان و عراق و همچنین اتباع این کشورها که مقیم آلمان هستند، نوروزدوستان و شخصیت‌های فرهنگی آلمان برگزار می‌شود.
در این مراسم، کشورهای حوزه نوروز با حضور گروه‌های هنری خود، ضمن برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری و صنایع دستی، به معرفی لباس‌های محلی و اجرای موسیقی سنتی مبادرت می‌ورزند. 
این کشورها در جشن نوروز با توزیع غذاهای محلی و سنتی، نسبت به معرفی فرهنگ و سنن بومی خود اقدام و تلاش می‌کنند تا در میز فرهنگی کشور خود، جاذبه‌های دیدنی و گردشگری کشورشان را معرفی کنند.
با تلاش سفارت و همچنین رایزنی فرهنگی ایران در آلمان و با همکاری اداره‌کل فرهنگی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گروه موسیقی سنتی «ناسوت» با خوانندگی شهریار بلوچستانی‌اصل، در جشن نوروز مشترک برلین حضور خواهد داشت.
علاوه بر آن، میز فرهنگی ایران به معرفی هفت سین ایرانی، صنایع دستی، تصاویر ایران امروز، کتا‌ب‌های تصویری و هنری ایران و توزیع بروشورهایی از جاذبه‌های گردشگری کشورمان خواهد پرداخت. همچنین شرکت‌کنندگان فرصت خواهند داشت تا با چشیدن طعم غذای ایرانی، با بخشی از سبک زندگی ایرانی آشنا شوند.
بنا بر اعلام این خبر، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، طراح و مبتکر برگزاری جشن نوروز مشترک در برلین بود که در ابتدا با حضور ایران و کشورهای افغانستان و تاجیکستان، برگزار شد و اکنون با حضور نمایندگان یازده کشور، برگزار می‌شود. استقبال مردمی از این رویداد فرهنگی هر ساله از رشد قابل توجهی برخوردار است.
موزه مردم‌شناسی برلین که به عنوان بزرگ‌ترین موزه از این نوع در جهان شناخته می‌شود، چند سالی است که با علاقمندی، جشن نوروز مشترک را برگزار می‌کند. 
مکان این موزه در سال 2019 به دانشگاه «هومبولت» منتقل خواهد شد و با توسعه فضای این مجموعه فرهنگی، امکان مشارکت گسترده‌تر کشورهای حوزه نوروز و آثار آنها در نمایشگاه فراهم خواهد شد.
«نوروز» در سپتامبر سال 2009 به عنوان یک میراث فرهنگی توسط سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد(یونسکو) به ثبت جهانی رسید.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در فوریه سال 2010 روز 21 مارس را به عنوان روز بین‌المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان با ریشه ایرانی به رسمیت شناخت و این روز را در تقویم خود جای داد.
در متن به تصویب رسیده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نوروز جشنی با ریشه ایرانی که قدمتی بیش از 3 هزار سال دارد و امروزه بیش از 300 میلیون نفر آن را جشن می‏گیرند، توصیف شده است.

captcha