رشید جعفرپور، رئیس اداره حمایت از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالملی قرآن(ایکنا)، در مورد مهمترین فعالیت قرآنی مغفولمانده در سال 93 در بخش دانشگاهی، گفت: اگر در حوزه قرآن، بودجههای مناسبی داشته باشیم کارهای بسیار خوبی را میتوان انجام داد که اثرگذاریهای بسیار مطلوبی را به همراه داشته باشد.
وی افزود: اگر بودجهها مناسب باشد، میزان ارتباط دانشجویان با قرآن کریم بیشتر خواهد شد و دیگر شاهد این نخواهیم بود که تنها دانشجویان فعال در این عرصه پای ثابت برنامهها باشند، بلکه سایر دانشجویان نیز کم کم به این عرصه ورود خواهند داشت.
تلاش برای ورود قرآن به زندگیهای دانشجویی/ پیوند بین قرآن و علوم
رئیس اداره حمایت از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه قرآن باید وارد زندگی دانشجویی افراد شود، تصریح کرد: برای این کار به عنوان نمونه، میتوان انجمنهایی که بین علم و قرآن پیوند ایجاد میکنند تقویت کنیم و این امر نیاز به بودجه خاصی دارد تا زیرساختها فراهم شود، اگر چنین انجمنهایی فعال شود، اگر دانشجویی در رشته مثلاً فیزیک یا... تحصیل کند، نجوم در قرآن را پیگیری خواهد کرد، به اعتقاد من یکی از حوزههای مغفولمانده در سال 93 این موضوع بوده که نتوانستهایم در این زمینه به خاطر نبود بودجه فعالیتی انجام دهیم.
نبود جلسات ثابت تفسیر قرآن در دانشگاه؛ فعالیت مغفولمانده سال
جعفرپور یکی دیگر از حوزههای مغفول مانده در سال 93 را راهاندازی کلاسهای تفسیر قرآن کریم به طور ثابت عنوان و اظهار کرد: اگر این کار صورت بگیرد، دانشجویان خارج از فعالیت دانشگاهی و درسی هم به سؤالاتی که در زمینه قرآن دارند پاسخ داده خواهد شد و هم اینکه یک سلسله مباحث متداول تفسیری ارائه خواهد شد. این امر میتواند به همکاری نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها و وزارت علوم عملیاتی شود.
سال جدید و فعالیتهای قرآنی دانشگاهها
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که در سال جدید چه فعالیتهایی باید در دستور کار دانشگاهها در زمینه قرآنی قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: برخی فعالیتهای روتین در دانشگاهها تداوم دارد که دانشگاهها، ناگزیر از برگزاری آنها در طول سال هستند، علاوه بر این به اعتقاد من باید در حوزه تدبر در قرآن کریم، دانشگاهها در سال جدید ورود داشته باشند و فعالیتهای چشمگیری را انجام دهند.
جذب بودجه برای فعالیتهای پژوهشی قرآن در دانشگاهها
رئیس اداره حمایت از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا بودجههای خوبی را برای فعالیتهای قرآنی دانشگاهی جذب کنیم، گفت: با جذب این بودجهها است که میتوانیم فعالیتهای مناسبی را در حوزههای پژوهشی داشته باشیم تا باب جدیدی در حوزه قرآن کریم باز شود. البته تحرکاتی در این زمینه دیده شده است که هنوز دقیق نیست و ما امیدواریم بودجههای پژوهشی متناسب با بخش دانشگاهی کشور باشد.
معضل بخش دانشگاهی در سال 93
جعفرپور همچنین در پاسخ به این سؤال که مهمترین معضلی که جامعه دانشگاهی در بحث قرآنی در سال 93 با آن مواجه بوده است چه معضلی بوده، گفت: نظر من بر بحث بودجه است، ما میتوانیم محافل انس با قرآن بسیار خوبی داشته باشیم اما زمانی که بودجهای برای این کار نباشد، برگزاری محافل نیز میسر نخواهد بود. ساختارها و نیروهای کاربلد برای این کار وجود دارد اما بحث بودجه هنوز با مشکل مواجه است.
وی در پایان در پاسخ به این سؤال که به فعالیتهای قرآنی بخش دانشگاهی کشور در سال 93 چه نمرهای میدهید، افزود: البته نمره را باید مخاطبان و دانشجویان بدهند و ما که مسئول هستیم نباید این کار را بکنیم اما به اعتقاد من با این بضاعت کمی که داریم نمره قابل قبولی را میتوان به فعالیتهای قرآنی بخش دانشگاهی داد. اعتقاد من بر این است ظرفیتها برای فعالیت بیشتر در زمینه قرآنی در دانشگاهها وجود دارد.