محمدباقر لاریجانی، رئیس شورای راهبردی علوم پزشکی دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) بر توجه بنیانهایی که سلامت معنوی را تشکیل می دهند تأکید و گفت: سلامت معنوی که بعدی از ابعاد چهارگانه سلامت است خود دارای ابعادی است که بدون توجه به آنها نمی توان به این مبحث پرداخت.
ریشه یابی سلامت معنوی در جامعه
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: سلامت معنوی بحث مفصلی است که باید مبسوط در مورد آن بحث شود؛ این بحث بسیار پیچیده ای است که نمی توان به سادگی در مورد آن بحث کرد و نباید فقط در میان دانشجویان و جامعه پزشکی به دنبال آن گردید بلکه باید آن را در جامعه هم دنبال کرد.
لاریجانی ادامه داد: میزان رضایتمندی از شغل، زندگی، آگاهی از هویت خود و قائل شدن به هم پیوستگی آن، ضرورت آینده نگری و مباحث مربوط به آن در سلامت معنوی مطرح هستند که باید آن پرداخته و پژوهش های مفصلی در این رابطه انجام شود.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی با تأکید بر ساحتهای مختلف انسان گفت: تنها یک ساحت در انسان وجود ندارد، بلکه واجد ساحتهای مختلفی مانند علاقمندی، اعتماد، امید به آینده و باورهای درستی که بتواند همه شرایط زندگی را در نظر گرفته و توجیهی برای آن داشته باشد نیز در سلامت معنوی مورد توجه هستند.
مسائل روحی و روانی در بیماری بسیاری از افراد نقش دارند
وی تأکید کرد: بسیاری از بیماران افراد سایکوسماتیک هستند یعنی مسئله آنها تنها مسئله جمسی نیست بلکه مسائل روحی و روانی نیز در بیماری آنها دخیل است که یک پزشک لازم است اینها را بداند.
چهره ماندگار علوم پزشکی خاطرنشان کرد: انسان فقط یک موجود آهنی نیست، او غیر از این جسمی که دارد واجد حقیقتی است که فراتر از اندازهگیری مارکرهای خونی است که باید به آن اندیشید، به همپیوستگی و به همریختگی انسان بسیاری از مواقع در به همپیسوتگی و به همریختگی مارکرهای خونی نیست بلکه در نگاهی است که به زندگی دارد، شرایط روحی و روانی اوست که بر سلامت او تأثیر میگذارد.