کد خبر: 3007432
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
امیدیان تأکید کرد:

بهره‌مندی از ظرفیت اتحادیه‌های قرآنی استان‌ها برای ساماندهی بانک جامع اطلاعات

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مسئول کارگروه توسعه و ساماندهی مؤسسات اتحادیه قرآنی کشور با تأکید بر استفاده از ظرفیت اتحادیه‌های قرآنی استان‌ها برای ساماندهی بانک جامع اطلاعات، گفت: وجود مرجعی برای استخراج اطلاعات برای بهره‌مندی سایر مراکز قرآنی مردمی ضروری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مسئول کارگروه توسعه و ساماندهی مؤسسات اتحادیه قرآنی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ضمن بیان این مطلب گفت: این کارگروه چندین جلسه‌ با برخی از مدیران مؤسسات قرآنی سطح کشور طی سال 93 داشته ‌است.

وی ادامه داد:  آنچه در این کارگروه مهم است این است که بحث ساماندهی مرتبط با حوزه اطلاعات هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی است.

امیدیان عنوان کرد: خلأیی که در اتحادیه کشوری و در مجموعه دستکاه‌ها و نهادهای قرآنی کشوری انجام می‌شود به روز نبودن اطلاعات و وجود اطلاعات کاذب و حتی بعضاً اطلاعات آماری است که صحت و سقمشان دستخوش موازی کاری‌هایی است و تا جایی که آماری که ارائه می‌شود بیش از آن ظرفیتیست که در کشوری وجود دارد.

مسئول کارگروه توسعه و ساماندهی مؤسسات اتحادیه قرآنی کشور بیان کرد:  آنچه در بحث کارگروه توسعه و ساماندهی به این نتیجه رسیدیم نیاز به بانک جامع نرم‌افزاریی واحد در سطح کشور است و این پیشنهاد را به اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور داده‌ایم اما این خودش مستلزم ایجادسازی ظرفیت و پالایش اطلاعات چه در سطح کلان و بعد زیر مجموعه آن و همین‌ طور جزءتر ورود پیدا کند.

تهیه بانک جامع اطلاعات قرآنی کشور دستخوش سلیقه‌ها نشود

امیدیان با تأکید بر اینکه قریب یک سال از این کارگروه می‌گذرد، عنوان کرد: همین پیشنهادات هم که از این کارگروه ها  مطرح شد اما دستخوش سلیقه‌ها شد یعنی بانک اطلاعاتی تشکیل شد و این ظرفیت در اتحادیه مرسسات قرآنی ـ مردمی کشوری ایجاد کردند تا این اطلاعات را استخراج کنند اما خود این امر درگیر سلیقه شد که به جای اینکه زودتر به نتیجه برسیم موجب ضربه زدن شد.

وی اضافه کرد: ظرفیت گراسنگی چون اتحادیه‌های استان‌ها را در سراسر کشور داریم که دارای زیرمجموعه‌هایی چون مؤسسات هستند و راحت‌تر می‌توانیم مدیریت کنیم تا این اطلاعات را در سراسر استان‌ها در مدت زمان کم جمع‌آوری و سپس استخراج کنیم.

امیدیان با اشاره به اینکه اما این امر در این بازه زمانی هنوز محقق نشده است، تصریح کرد: دلیل آن نیز این است که هنوز زیر ساخت‌هایش آماده نبوده است که زیر ساخت آن فراهم بودن سایت جامع در سراسر کشور است تا مؤسسات و مجموعه اتحادیه‌ها را بتواند از این طریق باهم مرتبط کند که در این زمینه قدم‌هایی از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور برداشته شده است.

مسئول کارگروه توسعه و ساماندهی مؤسسات اتحادیه قرآنی کشور با تأکید بر اینکه اما این امر نیازمند کارشناسی و مهندسی شدن اساسی است، بیان کرد: پیشنهاد در بحث اتحادیه مؤسسات کشوری این بود که در کنار این بانک که می‌خواهند این زیر ساخت‌ها را آماده کند یک تخصصی در امور قرآنی نیز کنار آن باشد تا بتوانیم از این طریق متوجه شیم که چه می‌خواهیم و چه زیرساخت‌هایی مد نظر است و چه ظرفیتی باید ایجاد شود اینکه چه امکاناتی در سطح کشور است که باید پالایش شود.

وی اضافه کرد: اگر به این شکل پیش برویم و قدم‌هایمان را برداریم یقیناً ظرفیت‌ها بازتر و مدیریت‌ها بهتر می‌شود و برنامه‌ریزی‌ها سهل و آسان می‌شود و به طبع آن مشکلات حل می‌شود و گرفتار این ناخوشی‌ها و مباحث آمار و ارقام‌ها نمی‌شویم.

امیدیان با تأکید براینکه باید هرچه زودتر شرایط ساماندهی مؤسسات در دستور کار قرار گیرد، عنوان کرد: اولاً باید اینها را که دایم ساماندهی کنیم و سپس به فکر توسعه آنها باشیم که ببینیم چه ظرفیتی داریم آیا آن ظرفیت پاسخگو است و سپس به فکر جزئیات باشیم که آیا کمی کار کنیم و یا کیفی و آیا جامعه از نظر جلسات قرآنی، مؤسسات و خانه‌های قرآنی اشباع شده است.

پرهیز از موازی‌کاری‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی

وی با تأکید بر اینکه باید از موازی‌کاری‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی پرهیز شود، ادامه داد: کارگروه توسعه و ساماندهی مؤسسات قرآنی کشور می‌شود به عنوان دیدگاه و نقطه مثبتی که به بتوانیم به این نقطه برسیم و چیزی که می‌تواند آمار جامعی از این اطلاعات کشور را در اختیار این کارگروه قرار دهد همین تهیه بانک اطلاعاتی است که باید اتفاق بی‌افتد.

امیدیان با اشاره به اینکه اگر این تهیه بانک جامع اطلاعات کشور دست خوش سلیقه‌ها نشود تا یک سال آینده انجام می‌شود، اظهار کرد: چون ظرفیت‌ها را در اتحادیه‌ها و از سوی مؤسسات قرآنی سراسر کشور داریم اما شناسایی نشده‌اند اما هم زمان و هم هزینه را داریم از دست می‌دهیم به دلیل اینکه این اطلاعات را نداریم  و از ظرفیت‌ها و تجارب مؤسسات قرآنی سراسر کشور مطلع نیستیم.

وی با اشاره به اینکه بعضاً در شهرستان‌ها دو مؤسسه در کنار همدیگر مشغول فعالیت هستند اما از ظرفیت‌های هم با خبر نیستند تا بتوانند از آنها به نحو احسن استفاده کنند، عنوان کرد: لذا مشاهده می‌کنیم مؤسسه ظرفیتی دارد و مؤسسه دیگر آن ظرفیت را ندارد اما چون ناآگاه است لذا هم وقت و هم هزینه‌اش خرج می‌شود.

مسئول کارگروه توسعه و ساماندهی مؤسسات اتحادیه قرآنی کشور ادامه داد: وجود مرجعی برای استخراج این اطلاعات، به روز کردن و در اختیار قراردادن این اطلاعات برای بهره‌مندی سایر مراکز قرآنی مردمی از پتانسیل و ظرفیت‌های آنها، لازم و ضروری است.

وی اضافه کرد: مؤسسات قرآنی از این طریق متوجه می‌شوند که این نیازهایی که دارند چیست و آیا این نیازها مرتفع شده است و اگر انجام نشده به دنبال راه‌حلش بروند تا آنها را حل کنند.

امیدیان عنوان کرد: تهیه بانک جامع اطلاعات قرآنی امریست که از سوی کارگروه توسعه و ساماندهی مهم است در بحث‌های مختلف آموزش، پژوهش، رسانه‌ای، اقتصادی است.

captcha