کد خبر: 3007478
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵
مهمترین رویدادهای سیاسی سال/۴

نامه مهم به جوانان غربی/ بیست و هشتمین کنفرانس وحدت/سی و ششمین حماسه حضور

گروه سیاسی: نامه مهم رهبر انقلاب به جوانان غربی، برگزاری بیست و هشتمین کنفرانس بین‌الملی وحدت، سی و ششمین حماسه حضور در جشن انقلاب و رسیدن مذاکرات در ایستگاه حساس لوزان از جمله مهمترین رویدادهای سیاسی زمستان بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با آغاز سال جدید خوب است مروری بر مهمترین رویدادهای سیاسی سال 93 داشته باشیم. در قسمت پایانی رویداهای مهم زمستان ارائه می‌شود.

نامه ظریف به وزرای خارجه کشورهای جهان

وزیر امور خارجه کشورمان 3 دی در نامه‌ای جداگانه به همتایان خود در سایر کشورهای جهان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هسته‌ای را تشریح کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: در برنامه اقدام مشترک ما یک هدف مشترک را برای این مذاکرات در نظر گرفتیم که عبارت بود از «نیل به یک راه حل جامع درازمدت و مورد توافق که تضمین نماید برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح‌آمیز خواهد بود» و «منجر به رفع کامل تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم‌های چند‌جانبه و ملی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران بشود».
ظریف در مورد هدف اول برنامه اقدام مشترک تصریح کرد: دستیابی به هدف اول کار دشواری نیست چرا که ایران نه خواهان سلاح‌های هسته‌ای است و نه به آنها نیاز دارد.
وزیر امور خارجه در مورد دومین هدف برنامه اقدام مشترک نیز خاطر‌نشان ساخت: رفع تمام تحریم‌ها جزء اساسی هر توافقی است اما برخی نسبت به دست کشیدن از این ابزار غیر انسانی، غیر قانونی و غیر سازنده حتی به بهای مخاطره افکندن تمام فرایندی که ایجاد اطمینان کرده و شفافیت را تضمین می‌نماید، تردید دارند.

سخنان رئیس جمهور و رئیس مجلس درباره 9 دی

رئیس جمهور در سخنانی به مناسبت 9 دی گفت: مردم در روز 9 دی با عشق به امام حسین (ع) برای پایبندی به قانون و بیعت با اصل نظام و ولایت فقیه به صحنه آمدند.
وی تصریح کرد: ما باید یادمان باشد که حضور مردم در 9 دی نشان‌دهنده وحدت و همراهی و انسجام است و نباید فکر کنیم این حرکت بزرگ حمایت از یک جناح و گروه سیاسی بود بلکه بیعت با اصل نظام و ولایت فقیه بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در آغاز جلسه علنی مجلس با گرامیداشت روز نهم دی ماه که به حق آن را ایام الله نامیده‌اند، اظهار کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند راهپیمایی نهم دی، تجلی قدرت خدا و حرکت ماندگار در تاریخ انقلاب است و به حق چنین بود.
لاریجانی یوم الله نهم دی را حرکت ماندگاری در تاریخ انقلاب دانست و گفت: در طول تاریخ انقلاب، حرکت انقلابی امت اسلامی همیشه در بزنگاه‌ها سرنوشت‌ساز بوده است.

رد طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر از سوی شورای نگهبان

نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان 13 دی در نشست خبری اعلام کرد: طرح 24 ماده‌ای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مغایر با قانون اساسی شناخته شد و به تأیید نرسید.

برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی 17 دی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری آغاز به کار کرد.
رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه این کنفرانس اظهار کرد: در طول یکسال گذشته دنیای اسلام شاهد کشتارها، کشمکش ها و اختلافات و جنگ های باور ناکردنی بود.
روحانی با تاکید بر اینکه وحدت در دنیای اسلام با تکرار کلمه وحدت ایجاد نخواهد شد، گفت: کنفرانس‌های وحدت اسلامی هم تنها و تنها می‌تواند آغازی برای پیمودن مسیر دشوار وحدت و اتحاد و یکپارچگی باشد؛ کنفرانس‌ها به تنهایی قادر نیستند تفرقه دنیای اسلام را به وحدت جهان اسلام تبدیل سازند.
رئیس جمهور یادآور شد: وحدت تنها با گفتن و تکرار کردن کلمه وحدت و حتی اعتصام به حب الله با بیان ایجاد نمی‌شود؛ باید همه ساز و کار خود را در مسیر وحدت به کار بگیریم.
روحانی گفت: اگر یک کانال تلویزیونی یا رادیویی به نام دفاع از شیعه یا به نام دفاع از اهل سنت در برابر دیگر مذاهب می‌ایستد با صدای واحد آن را محکوم کنیم. اگر ما دنبال وحدت و اتحاد هستیم اگر کسی به مقدسات مذهب دیگر اهانتی روا می دارد، با صدای واحد او را مطرود و محکوم کنیم.

دیدار مردم قم با رهبر معظم انقلاب

در آستانه سالروز قیام 19 دی سال 1356، هزاران نفر از علما، فضلا، روحانیون و قشرهای مختلف مردم قم 17 دی با حضرت رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به آغاز دشمنی جبهه استکبار با ملت ایران پس از پیروزی انقلاب تأکید کردند: هیچکس تصور نکند دشمن از خباثت و خصومت دست برمی‌دارد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در همین زمینه افزودند: وقتی در مقابل دشمن دچار غفلت شدید و به او اعتماد کردید دشمن فرصت می‌کند مقاصد خود را در کشور پیگیری کند اما اگر قوی، آماده و دشمن‌شناس بودید استکبار، به ناچار از خصومت‌ورزی دست می‌کشد.
ایشان فشارهای امروز جبهه زورگویان جهانی به ملت ایران را ناشی از یک دشمنی تمام‌نشدنی برشمردند و افزودند: اگرچه هنوز تا تحقق کامل آرمان‌هایی همچون عدالت اجتماعی و اخلاق اسلامی راه زیادی مانده است اما برخلاف حرف‌های نسنجیده و غلطی که بعضی‌ها درباره بی‌توفیقی ملت ایران می‌گویند این ملت با حرکت در مسیر آرمان‌ها توانسته است توفیقات بسیار بزرگی به دست آورد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کمک به مسئولان و دولت را وظیفه‌ای همگانی برشمردند و با تأکید مجدد بر ضرورت نگاه به درون افزودند: دولتی‌ها هم بدانند که تنها چیزی که می‌تواند آنها را به انجام وظایفشان قادر کند، تکیه بر مردم و نیروهای داخلی است.
رهبر انقلاب با اشاره به تحریم‌های ظالمانه افزودند: تحریم‌ها برای کشور مشکل ایجاد کرده اما اگر دشمن شرط برداشته شدن آنها را، فلان مسئله اساسی و آرمانی از جمله دست برداشتن از اسلام و استقلال و پیشرفت علمی قرار دهد قطعاً غیرت هیچ مسئولی، قبول نمی‌کند.

بازدید روحانی از نیروگاه اتمی بوشهر

رئیس جمهور 23 دی در ادامه سفر استانی به بوشهر از نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد.
دکتر روحانی در این بازدید نیروگاه اتمی بوشهر را مظهر ایستادگی یک ملت دانست و از ساخت دو نیروگاه اتمی دیگر در بوشهر به منظور استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای خبر داد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: نیروگاه اتمی بوشهر نمونه‌ای است که نشان می‌دهد ایران تنها به دنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و تولید برق است.

تصویب برخی ممنوعیت‌های انتخاباتی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام

مجمع تشخیص مصلحت نظام 27 دی در ادامه بررسی سیاست‌های کلی انتخابات، ممنوعیت هرگونه تخریب، تهدید، تطمیع، فریب و وعده‌های خارج از اختیارات قانونی و هرگونه اقدام مغایر با امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی در تبلیغات انتخاباتی را تصویب کرد.
همچنین تعیین حدود هزینه‌های مجاز انتخاباتی، شفاف‌سازی منابع و هزینه‌های انتخاباتی داوطلبان و تشکل‌های سیاسی و اعمال نظارت دقیق بر آن دیگر مصوبه مجمع تشخیص در این رابطه بود.

تجمع بزرگ مردمی در مقابل سفارت فرانسه

تجمع اعتراضی مردم  در محکومیت هتک حرمت ساحت مقدس پیامبر(ص) توسط نشریه فرانسوی 29 دی در مقابل سفارت فرانسه برگزار شد.

نامه مهم رهبر معظم انقلاب به  جوانان غربی

حضرت آیت‎الله خامنه‎ای 2 بهمن در پی حوادث اخیر، پیام مهمی به زبان انگلیسی خطاب به جوانان غربی منتشر کردند که در بخشی از آمده است: شما به خوبی می‌دانید که تحقیر و ایجاد نفرت و ترس موهوم از «دیگری»، زمینه‌ مشترک تمام آن سودجویی‌های ستمگرانه بوده است. اکنون من می‌خواهم از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراس‌افکنی و نفرت‌پراکنی، این‌بار با شدّتی بی‌سابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟
خواسته‌ دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوری‌ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی‌واسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء می‌کند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن می‌گریزانند و می‌ترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمی‌کنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه می‌گویم اجازه ندهید این واقعیّت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود... اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلّم) آشنا شوید.

پرسش 21 نماینده از ظریف به خاطر پیاده‌روی با کری

21 نماینده مجلس 5 بهمن پیاده‌روی محمدجواد ظریف با جان کری و سفر به فرانسه را دو خطای دیپلماتیک در حاشیه مذاکرات اخیر خواندند و با طرح سؤال از وزیر امور خارجه خواهان پاسخگویی او شدند.

دفاع رئیس جمهور از دیپلمات‌های کشورمان در جشنواره بین‌المللی فارابی

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی 11 بهمن در هفتمین جشنواره بین المللی فارابی که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، با بیان این که دیپلمات‌های بسیار مجربی داریم که در برابر 6 کشور قدرتمند می‌ایستند و حرف حقوقی، سیاسی و فنی می‌زنند، گفت: به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار می‌کنیم اما در داخل کشور برخی برای آن طرفی‌ها کف می‌زنند.
روحانی اظهارکرد: این برای کشور ما افتخار است، حالا ممکن است کسی ایراد بگیرد و بگوید آقا تند راه رفتی، کند راه رفتی یا این که کتش کج بود، عینکش چطوری بود، اینها که حرف نشد. ما باید به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار کنیم.

پرتاب ماهواره فجر با رمز «یا محمد رسول الله(ص)»

هم‌زمان با دومین روز از ایام الله دهه مبارک فجر ، 13 بهمن، با فرمان رئیس جمهوری، ماهواره ملی فجر با رمز یا محمد رسول الله (ص) در مدار زمین قرار گرفت.
رئیس جمهوری، پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره فجر را به ملت بزرگ ایران تبریک گفت و تأکید کرد: اندیشمندان و دانشمندان بزرگ کشور وارد مرحله جدیدی در زمینه علوم فضایی شدند.

نامه ظریف به بان کی مون درباره اسلام‌هراسی

وزیر امور خارجه کشورمان 18 بهمن در نامه‌ای به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد توجه وی را به نمادهای فراگیر و بسیار آزاردهنده اسلام‌هراسی که پس از اقدامات تروریستی اخیر تشدید شده‌اند، جلب کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: آدم‌کشی‌های غیر قابل توجیه توسط اعضا یک گروه تروریستی خشن و بدنام که دلیل وجودی و علل ظهور آنها به مثابه یک کنشگر در منطقه ما بر همگان آشکار است، توسط مسلمانان در سراسر جهان به شمول دولت‌ها، نهادها و مقامات مذهبی، جامعه مدنی و شخصیت‌های برجسته، به گونه‌ای صریح و بی‌ابهام محکوم شده است.
وزیر امور خارجه در ادامه این نامه یادآور شد: نگرانی ما در جمهوری اسلامی ایران و در دنیای اسلام، شیوع دوگانگی معیار در قبال دفاع از اصل « آزادی بیان» است که از احترام جهان‌شمول برخوردار است.

سخنان صریح رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هسته‌ای

مقام معظم رهبری 19 بهمن در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی، چند نکته مهم را درباره مذاکرات هسته‌ای متذکر شدند.
اولین نکته‌ای که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آن اشاره کردند موافقت با اصل توافق بود که گفتند: من با توافقی که بتواند انجام شود موافقم اما با توافق «بد» موافق نیستم.
ایشان با اشاره به اظهارات مکرر امریکایی‌ها که می‌گویند «توافق نکردن بهتر از توافق بد است» افزودند: ما هم همین عقیده را داریم! و معتقدیم توافق نکردن بهتر از توافقی است که به ضرر منافع ملی و زمینه ساز تحقیر ملت بزرگ ایران شود.
تلاش بی‌وقفه مسئولین و هیئت مذاکره‌کننده برای خارج کردن حربه تحریم از دست دشمن، دومین نکته‌ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: اگر این اتفاق رخ دهد و با توافق، حربه تحریم از دست دشمن خارج شود، بسیار خوب است اما اگر این اتفاق نیفتاد، همه بدانند که راهکارهای فراوانی در داخل کشور برای کُند کردن حربه تحریم وجود دارد.
نکته سوم رهبر انقلاب اسلامی، در خصوص رفتار منطقی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته‌ای و رفتار غیر منطقی و زورگویانه طرف مقابل بود.
ایشان همچنین با اشاره به برخی مباحث مطرح شده درخصوص توافق دو مرحله‌ای که ابتدا توافق بر اصول کلی و بعد از مدتی توافق بر جزئیات باشد، خاطرنشان کردند: چنین توافقی پسندیده نیست زیرا با تجربه‌ای که از رفتار طرف مقابل داریم، توافقِ صِرف در کلیات، وسیله‌ای خواهد شد برای بهانه‌گیری‌های پی در پی در جزئیات. اگر توافقی انجام شود، باید در یک مرحله و در بردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: مفاد این قرار داد نیز باید روشن، واضح و غیرقابل تفسیر و تأویل باشد و مفاد توافق نباید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل که عادت به چانه‌زنی دارد، در قضایای مختلف بهانه‌جویی کند. تحریم‌ها نیز باید به معنی واقعی کلمه برداشته شوند.

سخنان رئیس جمهور در مراسم  22 بهمن

حجت‎الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور در جمع خیل گسترده شرکت‎کنندگان در راهپیمایی یوم‎الله 22 بهمن در میدان بزرگ آزادی، با تبریک سی‎وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: مردم امسال پرشورتر و باشکوه‎تر از هر سال در سراسر کشور در راهپیمایی حضور یافتند که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی در ادامه یادآور شد: سی‌‌‌وشش سال از خواست مردم برای استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ایران می‎گذرد، ولی آرمان ملت ما همچنان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است.
ئیس شورای عالی امنیت ملی در ادامه در مورد اقدامات دولت در عرصه سیاست خارجی گفت: دولت به شعار خود یعنی تعامل سازنده با جهان با حفظ منافع، اصول و آرمان‎های انقلاب اسلامی متعهد است و بر همین اساس توانست بن‎بست را در مذاکرات هسته‎ای بشکند و با رویکرد جدیدی مذاکرات را ادامه دهد.
دکتر روحانی با بیان اینکه ما به دنبال رسیدن به تفاهم مشترک برد ـ برد هستیم، اظهار کرد: «برد ـ برد» به این معناست که ایران فعالیت صلح‎آمیز هسته‎ای خود را در چارچوب مقررات بین‎المللی شفاف کند و طرف مقابل نیز به تحریم‎های غلط، غیرقانونی و غیرانسانی خود پایان دهد که این مسئله به نفع دو طرف است.

سی و ششمین حماسه حضور در جشن انقلاب

ملت غیور و بصیر ایران اسلامی 22 بهمن همزمان با فرارسیدن سی‎و‎ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی  به خیابان ها آمدند تا نمایشی از غیرت ملی و انقلابی خود را به رخ جهانیان بکشانند.
ایران اسلامی یکپارچه غیرت و عزت و صلابت بود. آسمان ایران هنوز معطر به گلبانگ «الله اکبر»هایی بود شب قبل بر پشت بام خانه‎ها روییدن گرفت و امروز با بارش نعمات الهی زمین این مرز و بوم نیز عطرآگین شد.
22 بهمن همه گروه‎ها و جناح‎ها و اقوام و نژادها سبز و سفید و قرمز بودند. دست در دست هم یک صدا و تمام قد سی‎و‎شش سالگی انقلاب اسلامی را جشن گرفتند و به جهانیان گوش زد کردند که این انقلاب و این نظام حامیانی به وسعت یک ملت دارد.

انهدام یک تیم تروریستی در جنوب شرق کشور

وزیر اطلاعات 25 بهمن از کشف و انهدام یک تیم تروریستی در منطقه جنوب شرق کشور خبر داد و گفت: از این گروه بالغ بر 350 کیلوگرم مواد منفجره به دست آمد.

نظر رهبر معظم انقلاب درباره راهپیمایی 22 بهمن سال 93

رهبر معظم انقلاب 29 بهمن در دیدارهزاران نفر از اقشار مختلف مردم تبریز و شهرهای مختلف استان آذربایجان شرقی با اشاره به گزارش‌های دقیق درخصوص راهپیمایی 22 بهمن مبنی بر حضور بیشتر و باشکوه‌تر مردم در راهپیمایی امسال نسبت به سال قبل، گفتند: زبان من برای تشکر از ملت بزرگ ایران، و توصیف حضور مردم در راهپیمایی واقعاً قاصر است.
رهبر انقلاب با تأکید بر لزوم حضور برنامه‌ریزی شده مردم در عرصه اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، به تبیین دلایل مشکلات اقتصادی کشور پرداختند و گفتند: یکی از مهمترین این دلایل، برنامه‌ریزی قدرت‌های استکباری بعد از پایان جنگ تحمیلی، برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قطب اقتصادی تأثیرگذار در منطقه و جهان است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای 29 بهمن را مصادف با اولین سالگرد ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دانستند و تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی که برای کشور، در هر شرایطی اعم از تحریم یا غیرتحریم ضروری است، به معنای آن است که بنیان اقتصادی کشور به گونه‌ای ساماندهی شود که تکانه‌های جهانی در آن اثرگذار نباشد.
ایشان افزودند: اگر پایه اقتصاد کشور براساس استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تولید داخلی برنامه‌ریزی و مستحکم شود، دیگر برای تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت عزا نمی‌گیریم و دچار نگرانی نمی‌شویم.

حضور چهره‌های جدید در مذاکرات هسته‌ای

در ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 1+5، محمدجواد ظریف 2 اسفند همراه با علی‌اکبر صالحی راهی ژنو شد تا مذاکرات با حضور متخصصان فنی دو طرف ادامه پیدا کند. از سوی دیگر ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا به عنوان چهره‌ای جدید در مذاکرات حضور پیدا کرده بود.
حسین فریدون، دستار ویژه رئیس‌جمهور چهره جدید دیگری بود که در تیم مذاکره‌کننده ایران دیده می‌شد.

درگذشت سید صادق طباطبایی

سیدصادق طباطبایی، برادر همسر سیداحمد خمینی(ره) و خواهرزاده امام موسی صدر 2 اسفند به دلیل سرطان ریه در آلمان درگذشت.
مقام معظم رهبری در پیام خود از صادق طباطبایی به عنوان «دوست دیرین» خود یاد کردند.
ایشان در پیام خود خطاب به فاطمه طباطبایی اظهار کردند: درگذشت تأسفبار برادر گرامی جنابعالی و دوست دیرین اینجانب مرحوم دکتر سیّد صادق طباطبائی رحمة الله علیه را تسلیت می‌گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای همه بازماندگان و خانواده‌های مصاب صبر و اجر مسألت می‌نمایم.

پایان بررسی لایحه بودجه 94 در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی 12 اسفند ماده واحده لایحه بودجه 1394 کل کشور را با 144 رأی موافق، 33 رأی مخالف و شش رأی ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر تصویب کردند.

آزادی دیپلمات ربوده‌شده ایرانی در یمن

نور احمد نیکبخت دیپلمات ایرانی که در تیرماه 1392 توسط گروه های تروریستی در یمن ربوده شده بود آزاد و 14 اسفند وارد تهران شد.
با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، دیپلمات ربوده شده در یمن از چنگال گروه های تروریستی آزاد و به میهمن اسلامی بازگردانده شد.

سخنرانی نتانیاهو در کنگره

بنیامین نتانیاهو 13 اسفند با حضور در کنگره سخنانی را علیه جمهوری اسلامی ایران به ویژه در موضوع هسته‌ای مطرح کرد.
اوباما دقایقی پس از سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار کرد که نتانیاهو هیچگونه جایگزین قابل قبولی برای مذاکرات هسته ای فعلی ارائه نکرده است.
رئیس جمهور آمریکا گفت: تا آنجایی‌که می دانم هیچ چیز تازه ای در سخنان نتانیاهو نبود.

رهنمودهای محیط زیستی رهبر معظم انقلاب

جمعی از مسئولان و دست‌اندرکاران محیط زیست 17 اسفند با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
رهبر انقلاب در این دیدار حل مسایل و مشکلات زیست محیطی همچون آلودگی هوا، پدیده ریزگردها و دست اندازی به جنگل ها و مراتع و فضاهای سبز را نیازمند برنامه ریزی، تدبیر، پیگیری مستمر و جدی و قاطعیت دستگاههای مرتبط دانستند.
ایشان افزودند: مسئله محیط زیست، مسئله این دولت یا آن دولت، مسئله این شخص یا آن شخص و مسئله این جریان و یا آن جریان نیست بلکه موضوعی کشوری و ملی است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن، همه دست به دست یکدیگر دهند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به جنگل‌ها و مراتع به عنوان ریه‌های تنفسی شهرها و عوامل نگهدارنده خاک، از دست اندازی افراد سودجو به جنگل‌ها و منابع طبیعی به خصوص در شمال کشور ابراز تأسف شدید کردند و افزودند: دستگاه‌های مسئول باید قاطعانه با تعدی به جنگل‌ها به هر بهانه‌ای اعم از هتل‌سازی و جذب گردشگر و ساخت حوزه علمیه و برخی توجیهاتِ به ظاهر قابل قبول، مقابله کنند.
ایشان، پدیده زمین‌خواری و اخیراً کوه‌خواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را از دیگر مسائل رنج‌آور و اسف‌بار دانستند و تأکید کردند: باید در قانون، اینگونه اقدامات جرم تلقی شوند و افراد سوءاستفاده کننده بی هیچ اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند و اگر در دستگاه‌ها نیز کوتاهی انجام گیرد، باید با عوامل این کوتاهی هم به شدت برخورد شود.

نامه 47 سناتور آمریکایی و واکنش ظریف

47 سناتور آمریکایی 18 اسفند با انتشار نامه‌ای خطاب به رهبران ایران هشدار دادند که هرگونه توافق هسته‌ای که با دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا به امضا درآید بعد از پایان دوران ریاست‌جمهوری اوباما معتبر نیست و ادامه نخواهد داشت.
در متن این نامه آمده است: جالب توجه است در حالیکه بر مذاکرات شما با دولت خود  نظارت داریم می‌بینیم که شما به طور کامل از نظام قانون اساسی ما آگاهی ندارید......هرچیزی که مورد تأیید کنگره قرار نگیرد، تنها یک توافق اجرایی است و رئیس‌جمهور بعدی می‌تواند با یک حرکت قلم آن را ابطال کند و کنگره آینده می‌تواند در هر برهه از زمان مفاد توافق را اصلاح کند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، نامه 47 سناتور آمریکایی را فاقد هر گونه ارزش حقوقی دانست و آن را صرفا یک ترفند تبلیغاتی ارزیابی کرد.
ظریف با اظهار تعجب از این که چگونه ممکن است برخی نمایندگان مجلس یک کشور علیه رئیس جمهور و دولت خود به رهبران کشور دیگری نامه بنویسند، اظهار کرد: نامه سناتورهای مزبور نشان می‌دهد که آنها نه تنها با مقررات حقوق بین‌الملل بیگانه‌اند، بلکه حتی به طور کامل با ریزه‌کاری‌های قانون اساسی خود در مورد اختیارات رییس جمهور آمریکا در اجرای سیاست خارجی نیز آشنا نیستند.
وی افزود: این سناتورها باید بدانند که دنیا معادل آمریکا نیست و روابط بین الملل بر اساس موازین حقوق بین الملل و تعهدات و تکالیف بین‌المللی دولت‌ها تنظیم می‌گردد، نه بر اساس قوانین داخلی ایالات متحده.

آیت‌الله یزدی، رئیس جدید مجلس خبرگان

هفدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری 19 اسفند با حضور اعضا و به ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.
انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس خبرگان از دستور کارهای روز اول این اجلاس بود که در نهایت آیت‌الله محمد یزدی و آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان نامزدهای ریاست مجلس خبرگان رهبری اعلام آمادگی کردند که پس از رأی‌گیری از مجموع 73 رأی مأخوذه آیت الله محمد یزدی حائز 47 رأی شد و به عنوان رئیس جدید مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.

دیدار اعضای خبرگان با رهبر انقلاب

اعضای مجلس خبرگان 21 اسفند با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار، تحقق «اسلام کامل» را خواست پروردگار متعال و هدف اصلی نظام جمهوری اسلامی خواندند و با اشاره به ضرورت ارائه اسلام ناب در مقابل تلاش مستکبران برای ترویج اسلام هراسی در میان ملتها تأکید کردند: در بررسی علل و راه حلهای چالشهای موجود، باید از سطحی نگری پرهیز کرد و با ریشه یابی مسائل، به مدیریت منطقی آنها پرداخت.
ایشان با اشاره به شخصیت، سوابق و خدمات آیت الله یزدی، انتخاب رئیس جدید خبرگان را انتخابی مناسب و بجا خواندند و خاطرنشان کردند: این انتخابات، بسیار متین، و بدون حاشیه های رایج برگزار شد و می تواند الگویی برای دیگر دستگاه‌ها باشد.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به چالشهای موجود میان ایران و آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله موضوع هسته ای، افزودند: باید با پرهیز از سطحی نگری، چالشها و مشکلات موجود را ریشه یابی کرد و از این طریق به راه حل منطقی دست یافت.
رهبر انقلاب با اشاره به کارآیی این نگاه عمیق و منطقی در مدیریت چالشهای آشکار و پنهان با زیاده خواهان جهانی از جمله مسئله هسته ای افزودند: تیم هسته ای که رئیس جمهور محترم انتخاب کرده انصافاً خوب، امین، مورد قبول و دلسوزند و در حال کار و تلاشند اما با وجود این برادرانِ خوب، من نگرانم، چون طرف مقابل حیله گر و اهل خدعه و نیرنگ است و از پشت خنجر می زند.
رهبر انقلاب با تأکید بر مراقبت از شگردهای امریکایی خاطرنشان کردند: امریکایی ها همیشه در آستانه زمان تعیین شده برای پایان مذاکرات، لحن خود را سخت تر، تندتر و خشن تر می کنند تا اهداف خود را محقق کنند که باید مراقب این حیله بود.

تقدیر رئیس جمهور از حافظ خردسال قرآن کریم

دکتر روحانی 23 اسفند در دیدار ریحانه خلفی حافظ کل قرآن کریم، با ابراز خرسندی از توانایی این دختر خردسال در قرائت قرآن کریم، گفت: وجود خانواده هایی در کشور که فرزندان آن ها با قرآن کریم مانوس هستند برای ما مایه افتخار است. این خانواده ها برای همه کشور الگو هستند تا فرهنگ قرآنی در کشور نشر و گسترش یابد.
رییس جمهوری ضمن تشویق این حافظ کل قرآن کریم، افزود: این دختر 8 ساله با لحنی زیبا، رعایت قواعد تجوید و با دقت بسیار، آیه ای را که من از سوره اسراء برگزیدم قرائت کرد که مایه مباهات است و خداوند او را برای خانواده و کشور حفظ کند.

رسیدن مذاکرات به ایستگاه حساس لوزان

تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدجواد ظریف 24 اسفند برای شرکت در دور جدید گفت و گوهای هسته ای با آمریکا و اروپا وارد لوزان سوییس شد.
در این روز نخستین رایزنی ایران و آمریکا در لوزان سوئیس را علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا انجام دادند.
همچنین سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر خارجه ایران ، هلگا اشمید، معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نیز وندی شرمن معاون جان کری، مذاکرات  در سطح سیاسی را برگزار کردند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و جان کری همتای آمریکایی او نیز 25 اسفند مذاکرات را برای دستیابی به راه حل اختلافات باقی مانده را در لوزان سوئیس برگزار کردند.

برگزاری نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی

نشست خبری علی لاریجانی 25 اسفند با حضور رسانه های داخلی و خارجی برگزار شد.

لاریجانی در این نشست در مورد ویژگی‌های قانون بودجه 1394 کل کشور اظهار کرد: در این قانون نقش نفت به حدود 25 درصد کاهش پیدا کرده بود در حالی‌که طی 3 سال گذشته نقش نفت در لایحه بودجه 50 درصد بود؛ به نظر می‌رسد این رویکرد مهمی در بودجه‌نویسی کشور است و امیدواریم در سال‌های بعد این وابستگی کمتر شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این قانون به نحوی تنظیم شده که صادرات به سمت صادرات غیر نفتی سوق پیدا کرده به همین دلیل نوسانات قیمت نفت برای ایران مشکل خاصی را به همراه نخواهد داشت.

لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اختلاف نظر بین افراد در ارتباط با تصویب توافق هسته‌ای ایران با 1+5 در مجلس و یا شورای عالی امنیت ملی گفت: روش کار نظام جمهوری اسلامی به این صورت است که پرونده‌هایی که در اختیار شورای عالی امنیت ملی قرار می‌گیرد، قابلیت آن را دارد که پروند‌ه‌ها را پیش ببرد.
وی ادامه داد: در این مورد بین دولت و مجلس هماهنگی وجود دارد و با یکدیگر همفکری دارند و این مسائل تحت اشراف رهبر معظم انقلاب پیش می‌رود.
نامه جمعی از سناتورهای آمریکا به مقامات ایرانی و احتمال اقدامات تلافی‌جویانه نمایندگان ایران موضوع سؤال یکی دیگر از خبرنگاران بود که لاریجانی گفت: این کار اقدامی ناپخته بود و علی‌القاعده نباید به آن تأسی کرد؛ طبقه نخبگان آمریکا نیز این اقدام را تقبیح کردند چرا که عملاً اقتدار این کشور را مخدوش می‌کرد.
با توجه به اینکه در این نامه تأکید شده بود که توافق هسته‌ای با ایران بعد از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از سوی سنای آمریکا لغو خواهد شد، رئیس قوه مقننه گفت: در این نوع توافقات مختصر عقلی وجود دارد که توافق را طوری تنظیم کنند که مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و یا با تغییر دولت آسیب نبیند.

افتتاح بزرگترین فاز پارس جنوبی

فاز 12 که بزرگترین و ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی است، 26اسفند با حضور رییس جمهوری به طور رسمی افتتاح شد.
فاز 12 با تلاش و همت نیروهای متخصص داخلی توسعه یافت و بدون حضور نیروهای خارجی با سرمایه گذاری بیش از 7 میلیارد دلار آماده بهره برداری شده است.
با راه اندازی کامل فاز 12 پارس جنوبی که معادل 3 فاز استاندارد است، حدود 6 میلیارد دلار درآمد تنها از تولید گاز و بدون احتساب صادرات میعانات گازی این فاز طی یک سال عاید کشور می شود.
میدان گازی فاز 12 واقع در بلوک جنوب شرقی حوزه گازی پارس جنوبی و حاشیه خط مرزی با کشور قطر و مساحتی حدود 206 کیلومتر مربع است که گاز طبیعی خشک آن 21 تریلیون فوت مکعب برآورد می شود.

captcha