کد خبر: 3029967
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی :

اساس حکومت اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است

کانون خبرنگاران نبأ: زهرا سجادی با بیان اینکه اساس حکومت اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: اگر در جامعه‌ای امر به معروف ملغی بشود، تمام ارزش‌ها و هنجارهای یک جامعه نادیده گرفته می‌شود.

زهرا سجادی دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در تبیین نقش امر به معروف و نهی از منکر و ارتباط آن با آنچه که برای حضرت زهرا(س) اتفاق افتاد، گفت: یکی از مهم‌ترین احکام دین، امر به معروف و نهی از منکر است، گرچه برخی از علما در رساله‌های خود خیلی به‌ آن تکیه نکرده‌اند. به جز رساله امام خمینی(ره) که در بخشی از آن به تبیین نقش امر به معروف و نهی از منکر پرداخته است در دیگر رساله‌ها کمتر به آن توجه شده و بیشتر به موضوعات نماز، روزه و زکات اشاره شده است؛ کما اینکه این دو موضوع نقش سازنده‌ای داشته و می‌توانند ساختار جامعه را تغییر بدهند.

وی ادامه داد: اگر در جامعه‌ای امر به معروف ملغی بشود، تمام ارزش‌ها و هنجارهای یک جامعه نادیده گرفته می‌شود. امر به معروف از عمده‌ترین و مهم‌ترین ملاک‌های پیاده‌سازی اسلام بوده که یکی از مصادیق عمده‌اش جمهوری اسلامی است؛ اگر اثر همین امر به معروف نبود حکومت شاهنشاهی پهلوی تغییر نمی‌کرد تا به جمهوری اسلامی تبدیل بشود. مردم به امام خمینی(ره) اقتدا کردند در مورد نهی بزرگ ایستادن و معروف بزرگ را که جمهوری بود را برپا کردند. اگر حکم اسلام و خداوند به اجرا در نیاید حکومت اسلامی هیچ اثری ندارد.

معاون مرکز امور زنان و خانواده در دولت نهم و دهم در ادامه گفت: یکی از جایگاه‌ها و ظرفیت‌ها که لطف ائمه(ع) را شامل ما ایرانی‌ها کرده است همین ایام محرم و فاطمیه است که در آن ارزش‌ها را باز تولید می‌کنیم؛ می‌بینیم که حکمت فاطمی چه بود و منکری که حضرت زهرا(س) به واسطه آن به شهادت رسید چه بود و سعی کنیم که مجددا تکرار نشود و معروفش که توصیه می‌کردند چه بوده است؟.

وی افزود: باید به این نکته توجه داشته باشیم که در ایام شهادت و ولادت ائمه اطهار(ع) چه سیره نظری و عملی باید داشته باشیم و آنها را بر اعمال و رفتار خود بازنگری کنیم.

سجادی با بیان اینکه اساس حکومت اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است، تصریح کرد: هنگامی که حکومت آمد حضرت علی(ع) را به زور برای بیعت ببرد حضرت زهرا(س) برای سخنرانی به مسجد رفتند و پس از بیان نکات عبادی، فکری و اعتقادی به دو نکته بسیار مهم اشاره کردند «طاعَتَنا نِظاما لِلْمِلَّةِ وَ اِمامَتَنا اَمانا لِلْفُرْقَةِ وَ الْجِهادَ عِزّا لِلاِْسْلامِ» خداوند متعال فرمانبردارى از ما را براى نظم جامعه، و رهبرى ما را سبب امنیت از پراکندگى، و جهاد را براى عزت‌بخشى اسلام قرار داد.

وی با اشاره به اینکه در جامعه‌ای که مردم از ائمه اطهار(ع) الگوگیری کنند از تفرقه جلوگیری می‌شود، ادامه داد: حضرت زهرا(س) امام نبودند و در اینجا رهبری را مورد تأکید قرار دادند محوری که خدا برای جلوگیری از تفرقه قرار داده و باعث اطاعت از شریعت دین می‌شود. این نشان‌دهنده این است که هر گروه و جماعتی اگر یک محور نداشته باشد تا همه دور آن حرکت کنند به تدریج دچار از هم گسیختگی می‌شوند؛ پس همه در سایه یک امام باید جمع بشوند و اجتماع کنند.

دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی گفت: اگر در موارد علمی، عملی، رفتاری و اعتقادی از ولی فقیه اطاعت کنیم، این اتحاد دشمن را نابود می‌کند. اگر ائمه(ع) برای ما اسوه هستند که هستند، اطاعت از ایشان می‌تواند ما را نجات بدهد. اگر بگوئیم ائمه(ع) را دوست داریم ولی کار خودمان را بکنیم هیچ‌وقت اتحاد به‌وجود نمی‌آید در جامعه ما از کوچک و بزرگ عاشق ولی فقیه هستند این در قلب ما جا گرفته باید دستورات ایشان را انجام بدهیم؛ این‌طور کشور می‌تواند روی پای خودش قرار بگیرد.

وی افزود: فاصله بین غدیر تا رحلت پیامبر(ص) تقریبا دو ماه بود، و از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س) 75 الی 95 روز بود یعنی فاصله غدیر تا شهادت حضرت زهرا(س) پنج ماه بوده است؛ در این پنج ماه چه اتفاقی افتاد که در عرض این 140، 150 روز همه چیز از یادشان رفت؟ بعد از معرفی پیامبر(ص) در غدیر خم همه به امام علی(ع) تبریک گفتند چه شد که بعد از پنج ماه دختر پیامبر(ص) را به شهادت رساندند وقتی حضرت علی(ع) بی‌خیالی مردم را دید به‌ آنها گفت مگر شما با پیامبر(ص) بیعت نبستید، گفتند علی تو دیر آمدی پیامبر فوت کرد باید همان موقع می‌آمدی و خلافت را دست می‌گرفتی، حالا رئیس شخص دیگری است باید حرف او را گوش دهیم (مانند چیزی که در کشورهای عربی الان می‌بینیم چشم‌شان را بر روی ظلم و ستم رهبرانشان بسته‌اند)، حضرت علی(ع) گفت من آن موقع مشغول کفن و دفن پیامبر(ص) بودم شما اشتباه کردید که جای دیگری رفتید، شما باید سمت من می‌آمدید.

سجادی یادآور شد: همه این‌ها یک علت دارد و آن اینکه به عهد و پیمانشان به واسطه دنیا پایبند نیستند، به خاطر دنیازدگی به امر خدا و حکم خدا بی‌توجهی می‌کنند. حضرت امیرالمؤمنین(ع) یک امتحان بود نشان دادند آن‌قدر که دنیاطلبی دارند، به آخرت توجه ندارند. رها کردن نقد و چسبیدن به نسیه یک اعتقاد قوی به خدا لازم دارد و در ادامه دیدیم که این افراد با وعده‌های توخالی که همه هم دروغ بود خسر فی الدنیا و الآخرة شدند؛ اینها داستان نیست تکرار تاریخ است اگر ما هم اطاعت از ولی فقیه نداشته باشیم این تاریخ برای ما هم تکرار می‌شود.

captcha