کد خبر: 3035025
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
آیت‌الله مجتهد شبستری در گفت‌وگو با ایکنا؛

امربه معروف و نهی ازمنکر؛ لازمه اجرای فرهنگ فاطمی/ حضرت زهرا مصلحت اسلام را برخواسته خود ترجیح داد

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی داشتن وحدت، اراده، انسجام و بیانی منطقی و متین را در عمل به امر به معروف و نهی ازمنکر و پیرو آن اجرای فرهنگ و تمدن فاطمی دربین تمام آحاد مردم مؤثر دانست.

آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان شرقی اظهار کرد: برای پی بردن به شخصیت افراد، علمای علم‌الاجتماع و راوانکاوان معتقدند که سه طریق وجود دارد؛ از راه حسب و نسب، کلمات بزرگان درباره آن شخص و رفتار و گفتار آن شخصیت. حضرت فاطمه(س) از هرسه جهت ممتاز است و شخصیت والایی دارد. چراکه از حیث نسب، می‌توان گفت که اولین شخصیت عالم امکان است، برای اینکه پدری دارد که اشرف مخلوقات و افضل انبیای اولوالعزم است و مادری دارد که یکی از برترین بانوان بهشتی است.

وی افزود: ازنظر کلمات بزرگان نیز بالاتر از کلام وحی سخنی نمی‌تواند وجود داشته باشد که خداوند متعال در قرآن کریم درباره حضرت زهرا سوره کوثر را نازل کرده و شأن نزول این سوره نیز به‌علت ابتر خواندن رسول مکرم اسلام توسط چندتن از جاهلان و کفار آن عصر بود که خداوند با نزول این آیه، قدر و منزلت حضرت زهرا(س) و اهل بیت پیامبر را به جهانیان آشکار ساخت.

امام جمعه تبریز درخصوص گفتار و رفتار و کردار آن سرور زنان عالم نیز گفت: اصول زندگی و سیره و روش حضرت فاطمه(س) الگویی بارز برای تمام بشریت و به‌ویژه زنان و دختران است. لذا سیره زندگی حضرت زهرا، اعم از رعایت حجاب ایشان، همسرداری و فرزندپروری و پایداری بر ایمان و اعتقاد و ولایت‌مداری و... باید بین تمام مردم و به خصوص زنان و دختران که آینده‌سازان جوامع هستند تبیین شود.

وی با استناد به حدیثی از امام علی(ع) مبنی براینکه «فرض الله و الامر بالمعروف مصلحة للعوام و النهی عن المنکر ردعا للسفهاء؛ خداوند واجب کرد امربه معروف را برای اصلاح توده‌های ناآگاه و نهی ازمنکر رابرای بازداشتن بی‌خردان از زشتی‌ها. حکمت 252 نهج‌البلاغه» خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) همواره بر این حدیث تأکید کرده و امر به معروف و نهی ازمنکر را منجر به اصلاح افراد جامعه می‌دانستند و براین اعتقاد بودند که اصلاح فرد، اصلاح جامعه خواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری اجرای امر به معروف و نهی ازمنکر را میراثی گرانبها از سیره زهرای اطهر دانست و ثمره این سنت الهی را وحدت و پیشرفت جامعه اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: دراین شرایط تهاجم فرهنگی مبتذل غرب نیز باید مردم با داشتن وحدت، اراده، انسجام و بیانی منطقی و متین، امر به معروف و نهی ازمنکر را در جامعه انجام دهند تا پیرو آن فرهنگ و تمدن فاطمی دربین تمام آحاد مردم جاری و ساری گردد.

آیت‌الله مجتهد شبستری تأکید کرد: آمران به معروف و ناهیان منکر اگر تعدادشان هم کم است، هیچ‌گاه به‌خاطر سرزنش نااهلان ناامید نشوند، چراکه خداوند وعده داده: «کَم مِّن فِئَةٍ قَلِیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کَثِیرَةً بِإِذْنِ اللّهِ وَاللّهُ مَعَ الصَّابِرِینَ؛ چه بسا گروهى اندک که به خواست خدا بر گروهى بسیار پیروز شده‏اند و خدا با شکیبایان است. آیه 249 سوره بقره». لذا این میراث ماندگار زهرایی باید با همتی هرچه مضاعف‌تر توسط مردم و برای مجد و عظمت اسلام و مسلمین سرلوحه اعمال مسلمانان قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به زندگی پربرکت فاطمه(س) نیز اظهار کرد: حضرت زهرا(س) درخصوص اعاده زمین فدک، هیأت حاکمه آن عصر را استیضاح کرد و وقتی که دید سخنان برحقش در وجود آن نامردان و نااهلان تأثیرگذار نشد، با حالت حزن و اندوه به خانه و نزد امیرالمؤمنان علی(ع) بازگشت و به ایشان فرمود: یابن ابیطالب چرا نشسته‌ای؟ بازوانت سست شده یا شمشیرت کند شده؟ چرا قیام نمی‌کنی حق اسلام و فدک را بازپس گیری؟ امیرالمؤمنین با دیدن این حالت حضرت فاطمه برخاست و زره جنگیاش را پوشید و شمشیر مبارکش را به دست گرفت اما تا برآمدن صدای اذان صبر کرد، به محض اینکه بانگ اذان و صدای الله اکبر برآمد، رو به کوثر زلال رسول‌الله کرد و فرمود: زهرا جان! اگر تو بخواهی من قیام کرده و فدک را به تو بازمی‌گردانم اما با این کار اختلافاتی در جامعه اسلامی به‌وقوع خواهد پیوست که دیگر نام حضرت محمد(ص) در مأذنه‌ها بلند نخواهد شد.
این منطق حضرت فاطمه را قانع کرد و دیگر اصراری برای پس گرفتن فدک نداشت و مصلحت اسلام و وحدت جامعه اسلامی را بر خواسته خود ترجیح داد، اما از آن زمان به بعد زهرای اطهر در بستر بیماری افتاد و پس از چندصباحی تحمل رنج و محنت، دار فانی را وداع گفت.

captcha