کد خبر: 3035044
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
مبشری تبیین کرد:

فراموشی کارکردهای صله رحم و سیراب کردن روح اجتماعی انسان با سراب

گروه جامعه: یک کار‌شناس دینی برخی خانواده‌ها را از فواید حکم دینی صله رحم بی‌اطلاع دانست و گفت: خانواده‌ها در پی ارضای روح اجتماعی خود با امور دیگری هستند که کاذب است و خاصیت واقعی صله رحم را ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی مبشری، کارشناس دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به مؤلفه‌های صله رحم مورد تأکید قرآن کریم اشاره و عنوان کرد: خداوند در آیه ۲۷ سوره بقره و آیه ۲۱ و ۲۵ سوره رعد دستور به صله رحم داده است اما مشخصه اصلی این دید و بازدید برخورد مناسب همراه با محبت است.

وی استمرار در رفت و آمد را از دیگر ویژگی‌های صله رحم دانست و گفت: محدود شدن دید و بازدید به ایام نوروز نمی‌تواند کارکرد صله رحم را داشته باشد اگرچه این امر نیز به نوبه خود از اهمیت برخوردار است اما کارکرد صله رحم را ندارد.

وی همچنین از خانواده‌ها خواست تا متوقع از یکدیگر نباشند و گفت: برخی رفت و آمد خود با اقوام و دوستان را منوط به رفت و آمد دو طرفه می‌دانند و معتقدند هر دیدی، بازدید دارد در صورتی که در این میان هدف باید جلب رضای پروردگار باشد و هر کس به وظیفه خود عمل کند نه اینکه منتظر پاسخ عملکرد خود باشد.

حجت الاسلام مبشری یکی از اهداف صله رحم را آگاهی از وضعیت اقوام و بستگان ارزیابی و عنوان کرد: خاصیت صله رحم گره گشایی از مشکلات دیگران در حد توان و بضاعت است.

وی به پیامدهای قطع صله رحم اشاره کرد و گفت: اولین نتیجه قطع رابطه با اقوام کم شدن رزق و روزی و بی‌برکت شدن عمر است، امروز بسیاری از مشکلاتی که دامن گیر خانواده‌ها شده است از پیامدهای قطع صله رحم است اما از آن بی‌اطلاع هستند.

حجت الاسلام مبشری در ادامه افزود: انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و نیاز به ارتباط با دیگران دارند. لازمه پرورش روح اجتماعی انسان، صله رحم است ولی برخی از خانواده‌ها امروز فواید این حکم دینی را فراموش کرده‌اند و در پی ارضای این نیاز با امور دیگری هستند که کاذب است و خاصیت واقعی صله رحم را ندارد.

وی تمامی دستگاه‌های فرهنگی را در زمینه آشنایی مردم با فواید صله رحم مسئول خواند و گفت: صله رحم دستور خداوند است و باید توسط رسانه، روحانیون، کتاب‌های درسی و آموزشی تبلیغ شود در غیر این صورت مردم با مشکلاتی روبرو می‌شوند که خود نیز علت آن را نمی‌دانند.

captcha