شهرام نوشیر، کارگردان تئاتر و دبیر طرح نمایشی «فاتحان آسمان» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: این طرح یکی از عظیمترین رویدادهای نمایشی در عرصه تئاتر خیابانی و محیطی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون است؛ حضور 34 گروه نمایشی با اجرای 1436 نوبت نمایش به عدد سالهای سپری شده از هجرت پیامبر اسلام(ص) در 72 منطقه مرزی به عدد شهدای دشت کربلا اقدامی جهادی بود که به انجام رسید و تا 12 فروردین نیز ادامه خواهد داشت.
وی گفت: هر 34 گروه شرکتکننده در این طرح نمایشی از فعالان تئاتری و هنرمندان بومی 5 استان مجری این طرح انتخاب شدهاند که انصافاً هم آثار نمایشی ارائه شده از سوی آنها از بعد فنی در درجه بالایی قرار دارد؛ ضمن آنکه به محتوایی اشاره کردهاند که تاکنون کمتر از این زوایه دید به موضوع جنگ پرداخته شده است.
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: از همان ابتدای اجرای این طرح، این مسئله مطرح بود که چرا از چهرههای شناخته شده تئاتری برای ارائه اثر نمایشی در این طرح استفاده نشده است تا به اعتبار آن دوصدچندان افزوده شود که باید بگویم منحصراً در مورد این طرح ترجیح داده شد از هنرمندان بومی استفاده شود.
نوشیر ادامه داد: اتخاذ این تصمیم به دو دلیل بود: یکی اینکه سعی شد در اجرای این طرح از ظرفیتهای مغفول مانده تئاتری در شهرستانها استفاده شود؛ هنرمندان نوعاً جوان تئاتری که شاید در طول سال کمتر این امکان فراهم میآید که محک جدی بخورند و به قابلیتهای هنری آنها پی برده شود.
وی در پایان تأکید کرد: دلیل دوم نیز اینکه هیچیک از هنرمندان تئاتری به قدر و اندازه هنرمندان بومی در جریان کم و کیف برگزاری اردوی راهیان نور نبوده و طمع هشت سال دفاع مقدس را از نزدیک نچشیدهاند که البته با فرض این دو دلیل هم با انگیزه بیشتری نمایش تولید میکنند و هم آثار ارائه شده آنها بیشتر به واقعیتهای جنگ نزدیک است.
یادآور میشود، طرح نمایشی «فاتحان آسمان» به همراه مسابقه حفظ سوره مبارکه «ملک» از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با اردوی راهیان نور در 5 استان مرزی کشور شامل کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی، خوزستان و کردستان تا 12 فروردین در حال برگزاری است.