کد خبر: 3041155
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۶
سیدی عنوان کرد:

ارتقای سلامت معنوی باید بنیادین باشد/ توجه به سلامت معنوی کودکان

گروه سلامت: رئیس کارگروه نخبگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر چندوجهی بودن سلامت معنوی گفت: باید به این مقوله به صورت بنیادین پرداخته شود که نقطه آغاز آن، ارتقای سلامت معنوی کودکان است.

سیدمهدی سیدی، رئیس کارگروه نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تأکید بر چندوجهی بودن سلامت معنوی و داشتن ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن خواستار توجه و کار بر روی کودکان شد و عنوان کرد: با توجه به اینکه سلامت معنوی مقوله‌ای چند‌وجهی و شامل سلامت فرهنگی و سلامت اجتماعی است، باید به صورت بنیادین به آن پرداخته شود و از ارتقای سلامت معنوی کودکان به عنوان جوانان آینده کار را آغاز کرد.
وی افزود : شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون چندین سند در این رابطه و در سطوح آکادمیک براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین کرده است.
بسیاری از آسیب‌هایی که سلامت معنوی را تهدید می‌کند، از فرهنگ ناشی می‌شوند
سیدی تصریح کرد: بسیاری از آسیب‌هایی که به سلامت معنوی افراد وارد می‌شوند، از جنبه فرهنگی آن ناشی می‌شود. فردی که در کودکی دچار آسیب می شود در بزرگسالی اثر آن آسیب بروز پیدا می‌کند. شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهنگی به این مسئله توجه نشان داده است و لذا سند تحول در آموزش و پرورش را در این راستا به تصویب رسانده است.
لزوم هماهنگی ارگان‌های مختلف جهت تحقق سلامت اجتماعی افراد به عنوان بعدی از سلامت معنوی
معاون علمی ـ پژوهی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین عنوان کرد: سلامت معنوی یک بعد اجتماعی نیز دارد که باید ارگان‌ها و سازمان های مختلف به صورت هماهنگ وارد عرصه شده تا بتوانند اثربخش باشند.
وی ادامه داد: نهادهایی مانند فرهنگستان علوم پزشکی، وزارت بهداشت، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه باید همزمان و با هماهنگی در ارتقای سلامت معنوی جامعه تلاش کنند و اگر تنها این وظیفه را بر عهده وزارت بهداشت بگذاریم در حق این وزارتخانه و حتی موضوع سلامت معنوی جفا کرده‌ایم.
تکنولوژی‌های جدید ارتباطی می‌توانند به ترویج معنویت کمک کنند
سیدی با اشاره به جنبه‌های منفی تکنولوژی‌های جدید ارتباطی و تأثیر آن بر دور شدن افراد از معنویت و اخلاق بر استفاده از جنبه‌های مثبت این تکنولوژی برای ترویج معنویت تأکید کرد و افزود: می‌توان با تکیه بر فرهنگی دینی و بومی خود و برنامه‌ریزی از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی به نفع ارتقای سلامت معنوی افراد استفاده کرد، در غیر این صورت ظرف ده سال آسیب‌های جبران‌ناپذیری کشور را تهدید می‌کند.

captcha