علی حاجیتقی، مدیر انتشارات ارمغان طوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره حمایت وزارت ارشاد از ناشران دینی و قرآنی گفت: یک سری حمایتها نظیر خرید کتب ارزشمند را در دستور کار خود دارد، اما من به عنوان یک ناشر فعال در این حوزه کتاب «رسائل شیخ صدوق» را چاپ کردهام که کتاب بسیار ارزشمندی است و تاکنون نمونهای نداشته است، اما خریدی از این کتاب انجام نشده است.
وی افزود: این کتاب را از بهترین مترجمان کشور ترجمه کرده و جایزه کتاب فصل را دریافت کرده است، در صورتی که توجهی به این کتاب نشده است، نه خریدی انجام شده و نه در میان کتب ارزشمند قرار گرفته است. کتاب دیگری با عنوان «آفات مدیریت» را به چاپ رساندم که برای این کتاب نیز این گونه بوده است. از این رو اولین سؤالی که پیش میآید این است که از چه کتابهایی حمایت میشود.
حاجیتقی با بیان اینکه نه در سال 93 و نه در سالهای قبل از آن نیز هیچ حمایتی با عنوان خرید کتاب از انتشارات ارمغان طوبی انجام نشده است، بیان کرد: با وجود اینکه کتابهای ارزشمندی را به چاپ رساندهام و یکی از کتابهایم برگزیده جایزه کتاب فصل شده است، اما تاکنون حمایتی ندیدهایم. حتی قول این را داده بودند که 300 - 400 نسخه از این کتاب برگزیده را خریداری کنند، اما کاری انجام نشده است.
وی ادامه داد: حمایتهای دیگری نظیر واگذاری بنهای خرید کتاب به مصرفکنندگان است که در نمایشگاههای استانی انجام میشود، هرچند حرکت بدی نیست، اما شکل مناسبی ندارد، چرا که این بنها برای همه کتابهاست و بیشتر خرج کتابهای دانشگاهی و درسی میشود.
حاجیتقی تصریح کرد: نمایشگاه کتاب حوزه دین نیز وجود دارد که در قم برگزار میشود و بنهایی که اختصاص مییابد، صرفاً برای کتابهای دینی و مذهبی است، اما با وجود این همه ناشر دینی و منشورات دینی و قرآنی تأثیرگذاری آن اندک است.
وی درباره پرفروشترین کتاب این انتشارات در سال 93 گفت: پرفروشترین کتاب ما، مطابق هر سال ترجمه آثار شیخ صدوق بوده است و سال گذشته به واسطه اینکه «رسائل شیخ صدوق» برای نخستین بار به چاپ رسید، عنوان پرمخاطبترین و پرفروشترین را به خود اختصاص داده است که دو هزار نسخه از آن به چاپ رسید و قیمت آن 27 هزار تومان است.
گفتنی است، ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق از علمای شیعه در قرن 4 و از بزرگان علم حدیث است و شیخ طوسی نوشته است که شیخ صدوق 300 جلد کتاب تألیف کرده است. از میان این کتابها میتوان به «من لا یحضره الفقیه»(دومین کتاب از کتب اربعه)، «علل الشرایع» (درباره فلسفه احکام و علت تشریع آنها است)، «کمال الدین و تمام النعمة» (درباره اثبات وجود امام زمان(عج) و غیبت طولانی آن حضرت از نظر عقلی و نقلی)، «التوحید»، «الخصال الممدوحه و المذمومه»، «الأمالی»، «عیون اخبار الرضا»، «صفات شیعه»، «مصادقه الاخوان»، «اثبات ولایت علی علیهالسلام»، «گوهر گمشده یا مدینه العلم» و «معانی الاخبار» را میتوان برشمرد.