کد خبر: 3055452
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
یدالله جوانی:

فضای خاصی در مذاکرات حاکم شده اما .../ اشتباهی که در سال ۹۳ رخ داد

گروه سیاسی: یدالله جوانی با بیان اینکه در موقعیت مهم و حساسی قرار داریم، گفت: مذاکرات هسته‌ای نیز وارد مرحله خاصی شده که فارغ از به نتیجه آن، در فضایی قرار داریم که هوشیاری خاصی را می‌طلبد.

یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به اولویت‌های سال جدید در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: به نظر من علاوه بر شعاری که رهبر معظم انقلاب در سال جدید مطرح کردند، لازم است اولویت‌های سال 93 نیز مورد توجه قرار گیرد، چرا که به هر حال اقتصاد یکی از مسائل مهم ماست.
وی افزود: با توجه به اینکه در جنگ اقتصادی قرار داریم و دشمنان در تکاپو هستند که از طریق فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها ملت ایران را تحت فشار و نوعی خستگی قرار دهند و ما را در برابر خود وادار به عقب‌نشینی کنند، لذا بحث اقتصاد و مقاومت اقتصادی و پیگیری سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، می‌تواند همچنان اولویت ایران در سال جدید باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اهمیت توجه به مسائل فرهنگی و تعمیق ایمان در جامعه گفت: باید به تقویت ایستادگی و هوشیاری مردم در برابر تهاجم فرهنگی دشمن توجه داشت.
جوانی ادامه داد: مسائل منطقه‌ای و تحولات در منطقه به ویژه مباحث مربوط به بیداری اسلامی و جبهه مقاومت در برابر مداخلات خارجی از دیگر اولویت‌هایی است که در سال جدید باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در این سال دو انتخابات مهم برگزار خواهد شد، گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از مسائل مهم کشور در حوزه سیاسی به شمار می‌رود اما متأسفانه روال اینگونه بوده که در سال‌هایی که انتخابات برگزار می‌شود، همه مسائل را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد در حالی‌که مسائل مختلفی از جمله اقتصاد مقاومتی، فرهنگ و مسائل منطقه‌ای باید جرو اولویت‌ها قرار گیرد.
جوانی تصریح کرد: همه جناح‌ها، گروه‌ها، احزاب و تشکل‌ها باید به این نکته توجه داشته باشند که به هر چیزی به اندازه وزن خود بها بدهند و اینگونه نباشد که به دلیل انتخابات همه مسائل را فراموشی کنیم و اولویت‌ها نادیده انگاشته شود.
وی با بیان اینکه در موقعیت مهم و حساسی قرار داریم، گفت: مذاکرات هسته‌ای نیز وارد مرحله خاصی شده که فارغ از به نتیجه آن، در فضایی قرار داریم که هشیاری خاصی را می‌طلبد.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: ما نباید تصور کنیم که اگر این مذاکرات به نتیجه رسید همه مشکلات ما حل خواهد شد و یا اگر به نتیجه نرسید ما دچار مشکل خواهیم شد؛ مذاکرات منطق خاص خود را دارد و ملت ایران اساساً نباید مسائل و مشکلاتشان را در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه اقتصاد به نتیجه مذاکرات گره بزنند.
وی با بیان اینکه ملت ایران با یک نوع واقع‌بینی برنامه‌های آتی خود را پیش‌بینی کنند، گفت: ما باید فرض کنیم که سال‌های سال تحریم‌ها خواهد بود و در شرایط تحریم برای خود برنامه‌ریزی کنیم؛ مذاکرات نیز در شرایط خودش دنبال می‌شود.
جوانی تصریح کرد: اگر به این مطلب توجه داشته باشیم که عدم توافق پایان راه و پایان دنیا نیست و رسیدن به توافق نیز باعث حل تمامی مشکلات نمی‌شود، آنگاه یک نگاه واقع‌بینانه خواهیم داشت و مسائل خود را به نتیجه مذاکرات گره نمی‌زنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهاتی که عده‌ای در سال 93 انجام دادند این بود که برخی مسائل را به نتیجه مذاکرات گره زدند و برخی امور معطل ماند در حالی‌که افق مذاکرات خیلی شفاف و مشخص نبود.
جوانی افزود: با توجه به شناختی که از دشمن داریم و می‌دانیم تمدید مذاکرات را با اهداف خاصی دنبال می‌کند، طبیعی است که اساساً نباید به یک نقطه زمانی مشخص چشم امید داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد اگر چنین دیدگاهی داشته باشیم بهتر می‌توانیم مسائل را پشت سر بگذاریم و با اقدامات هوشمندانه نقثش مهمی در پیشبرد کشور و حل مشکلات اقتصادی و نزدیک شدن به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که منجر به بی‌اثر و خنثی‌کردن تحریم‌ها می‌شود، بشویم.

captcha