کد خبر: 3065653
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۱
رضایی‌زاده عنوان کرد:

سلامت‌نگری، پژوهش‌محوری و اخلاق‌مداری سیاست جدید دانشکده طب سنتی است‌

گروه سلامت: رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تحقق توسعه کیفی با سه شعار سلامت‌نگری، پژوهش‌محوری و اخلاق‌مداری را برنامه و سیاست جدید این دانشکده عنوان کرد.

حسین رضایی‌زاده، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) تغییر مسیر توسعه کمی به کیفی با سه شعار سلامت‌نگری، پژوهش‌محوری و اخلاق‌مداری را از جمله برنامه‌های اصلی دانشکده تحت سرپرستی خود خواند.
وی تصریح کرد: از بدو تأسیس رشته طب سنتی در سال 1386 و شروع آموزش آکادمیک آن، طبیعی بود که در مراحل اولیه آن فاز توسعه کمی مراکز و افرادی که در دانشگاه فعالیت می‌کنند، طی شود که این مرحله با فعالیت‌های بسیار خوب و ارزشمند دکتر شمس اردکانی ریاست قبلی دانشکده و حمایت‌های دکتر لاریجانی رئیس وقت دانشگاه پیش‌ رفت.
رضایی‌زاده افزود: در ماه‌های پایانی سال گذشته تغیر سیاست‌هایی در این دانشکده به وجود آمد که عمدتاً تبدیل توسعه کمّی طب سنتی به توسعه کیفی آن با توجه به سه شعار سلامت‌نگری، پژوهش‌محوری و اخلاق‌مداری است.
سلامت‌مداری به اصلاح سبک زندگی و ارتقای سلامت عمومی جامعه توجه دارد
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: در حوزه سلامت‌نگری به استفاده از ظرفیت‌های طب سنتی برای اصلاح سبک زندگی، آموزش عمومی و کمک به مردم برای ارتقای سطح سلامت عمومی می‌پردازد و انتظاری که از طب سنت می‌رود این است که به کاهش بروز بیماری‌ها و در نتیجه سالم زندگی کردن مردم کمک کند.
پژوهش‌محوری به مستند کردن شواهد و پژوهش در نظریات و ایده‌ها می‌پردازد
وی بیان کرد: در بخش پژوهش‌محوری تلاش می‌شود با استفاده از ابزارهای نوین، روش‌شناسی روز و به زبان جامعه پزشکی و علمی که در دنیا حاکم است، ایده‌ها، نظرات و پیشنهادات طب سنتی را وارد مراحل نقد، بررسی و پژوهش علمی کنیم و بر این مبنا شواهد و طب سنتی را مستندسازی شوند.
توجه به اخلاق انسانی، نیازهای روحی و معنوی بیمار در اخلاق‌مداری مورد تأکید است
رضایی‌زاده عنوان کرد: در بحث اخلاق‌مداری هم عمده درسی که از حکمای قدیم گرفته می‌شود، پیوستگی دانش طب و طبابت با اخلاق انسانی و اخلاق حرفه‌ای و نیز توجه به نیازهای روحی و معنوی بیمار است؛ امری که پزشکان طب سنتی باید آن را در برخورد با همکاران ، بیماران و سایر مردم نهادینه کنند.
وی در پایان افزود: با محقق کردن این تفکر می‌توان طب سنتی را درکشور گسترش داده و پس از توسعه کیفی، آن را وارد سیستم پزشکی و خدمات بالینی کشور کرد و به جایی رساند که سیستم رایج و مستقر پزشکی از دستاوردها و نتایج طب سنتی در خدمت به مردم و بیماران استفاده کنند.

captcha