حمید بهمنی، رئیس موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی و کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اندیشههای شهید آوینی در سینما اظهار کرد: شهید آوینی زمانی به درستی شناخته شد که به شهادت رسیده بود و مقام معظم رهبری به وی لقب سید شهیدان اهل قلم را دادند. در این هنگام تازه سینما متوجه شد که این شهید چه نظر بلندی داشته است و چگونه تفکراتش میتواند مایه اعتلای سینمای کشورمان باشد. در این میان اظهار نظرهایی که وی درباره فیلمهای مختلف کرده نشان میدهد که وی به سینما چه نگاهی داشته است.
وی افزود: وی در زمانی که برخی منتقدان، برخوردهایی نامناسب با فیلمهایی نظیر «مهاجر» و «از کرخه تا راین» داشتند، از این کارها به شدت حمایت کرد، اما مهمترین تاثیرگذاری آوینی در سینما به نظریهپردازی وی برمیگردد. این تفکرات را هم میتوان در کتاب دو جلدی «آئینه جادو» به خوبی مشاهده کرد. در این کتاب به خوبی مشخص است که وی رزمندهای بود که پس از اتمام جنگ نیز سنگر خود را در عرصه فرهنگ بنا کرده بود و در مقابل جریانات انحرافی و غربزده تمام قد میایستاد.
بهمنی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: متاسفانه در زمان حیات این شهید، عدهای خون به دل وی میکردند. این مسئله را در مستند «خنجر شقایق» و «خان گزیدهها» میشود به خوبی احساس کرد، اما تاسف بیشتر من این است که هنوز پس از سالها ما نتوانستهایم افرادی را همانند شهید آوینی داشته باشیم؛ کسی که تا به این حد دلسوز ارزشهای انقلاب باشد. در ضمن زبان سینما را هم بشناسد و بداند دغدغههایش چگونه باید در سینما نمود داشته باشد.
دفاع مقدس داشتههای فکری بسیار داشت
کارگردان فیلم «آن مرد آمد» اضافه کرد: شهید آوینی به جد معتقد بود که داشتههای ما در حوزه سینما به اندازهای زیاد است که میتوانیم از آن در تمامی بخشهای سینما بهره ببریم. برای درک بهتر این گفته دو مثال میزنم. ابتدا به فیلم «هور در آتش» اشاره میکنم. وی درباره این فیلم دفاع مقدسی میگوید در این فیلم به ارزشهایی که در جنگ وجود داشت به درستی پرداخته شده است، همچنین آوینی درباره «عروس» هم اظهار نظر مثبتی کرده است، چون در این فیلم که در زمان جنگ ساخته شد عنوان میشود هر اندازه که از ارزشها دور شویم راهمان به سوی خطا، هموارتر خواهد شد.
بهمنی درباره عملکرد موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی در سالگرد شهادت این شهید بیان کرد: قرار است جشنواره با نام «سماء» برگزار کنیم؛ رویدادی سینمایی که عنوان خود را از شهید سیدمرتضی آوینی وام گرفته است. این رویداد در حوزه فیلم کوتاه برگزار میشود و گونههای مستند، داستانی و انیمیشن را در بر میگیرد. در این رویداد ارزشی هنرجویان موسسه و علاقهمندان به این حوزه(انقلاب) آثار خود را به دبیرخانه فرستادهاند و هیئت داوران هم اکنون در حال بازبینی است تا فیلمهای انتخابی را معرفی کند.
وی در پایان گفت: 20 فروردین، همزمان با سالگرد شهادت شهید آوینی، افتتاحیه این جشنواره برگزار خواهد شد و پنج روز بعد، اختتامیه در سینما فلسطین، محل برگزاری جشنواره برگزار خواهد شد. در ضمن تصمیم داریم فیلم سینمایی به کارگردانی مصطفی سلطانی جلوی دوربین ببریم که محوریت آن اندیشههای شهید آوینی در حوزه سینمای دفاع مقدس است. فیلمبرداری این کار پس از دریافت پروانه ساخت، آغاز خواهد شد.