کد خبر: 3106471
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۲
امامی‌رضوی تشریح کرد:

بهره‌مندی تمامی مردم از خدمات پیشگیری، درمان و توانبخشی عدالت در سلامت است

گروه سلامت: قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها برقرای عدالت در سلامت را طراحی نظام سلامت برای بهره‌گیری تمام مردم از خدمات پیشگیری، درمان و توان‌بخشی بر اساس نیازهای خود و دسترسی به تمامی خدمات نظام سلامت دانست.

سید حسن امامی رضوی، قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برقراری عدالت در سلامت را طراحی نظام سلامت برای بهره‌گیری تمامی مردم و دسترسی به تمامی خدمات نظام سلامت بر اساس نیازهای خود دانست و عنوان کرد: عدالت در سلامت بحث مفصلی است که موضوع آن این است بتوان دسترسی به خدمات عمومی سلامت را به طور یکسان و بنابر نیاز و بدون اعلام از جانب مردم در دسترس آنها قرار داد.

وی افزود: معنی دسترسی این است که اگر حتی کسی بیمار نباشد و یا اینکه در معرض بیماری بوده و از این موضوع اطلاع نداشته باشد، نظام سلامت باید طوری طراحی شود که او از خدمات سلامت که شامل خدمات پیشگیری، درمان و توانبخشی است در حد مورد نیاز بهره‌مند شود این معنی عدالت در سلامت است.

عدالت در آموزش باعث ارتقای سلامت توسط افراد بومی در نواحی مختلف ایران می‌شود
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران عدالت در آموزش پزشکی را برای تحقق عدالت و ارتقای سلامت در تمامی مناطق ایران ضروری دانست و اظهار کرد: عدالت در آموزش تا حدودی با عدالت در سلامت متفاوت است اگرچه وقتی عدالت در آموزش علوم پزشکی محقق شد عدالت و ارتقای سلامت نیز در تمامی ایران محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: عدالت در آموزش بهره‌مندی تمامی افرادی است که استعداد پرورش در حوزه سلامت را دارند و می‌توانند از خدمات آموزشی بهره مند شوند.

امامی رضوی اضافه کرد: بحث توسعه جغرافیایی آموزش به صورت هدفمند متناسب با وضعیت جغرافیایی، توانمندی‌ها و استعداد‌های کشور و مردم است که در نقاط مختلف زندگی می‌کنند این موضع باید بر اساس ظرفیت‌های این مناطق پیش برود نه توان اقتصادی آنها.

وی تأکید کرد: اگر توان‌ اقتصادی یک منطقه را در نظر بگیریم توسعه آموزشی اتفاق می‌افتد اما عدالت آموزشی در این است که در مناطق کمتر برخوردار از لحاظ اقتصادی توسعه آموزشی علوم پزشکی پیگیری شود زیرا در این صورت نیروهای بومی همان ناحیه می‌توانند ارتقای خدمات سلامت در آن ناحیه را ایجاد نمایند.

نهادهای تأثیرگذار باید در جهت تحقق عدالت در سلامت مشارکت کنند
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان ضرورت مشارکت تمامی نهادهای تأثیرگذار سلامت در جهت برقراری عدالت سلامت عنوان کرد: نهادها و ارگان‌های تأثیرگذار در نظام سلامت به ویژه در جاهایی که بخش خصوصی توان سرمایه گذاری ندارد برای تحقق عدالت در سلامت و آموزش باید به همراه وزارت بهداشت در این عرصه وارد شوند.

هم‌دلی و هم‌زبانی دولت و مردم در نظام سلامت با سپردن امور به مردم و مشارکت آنان تحقق می‌یابد
وی در ادامه به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب مبنی هم‌دلی و هم‌زبانی دولت و ملت پرداخت و اظهارکرد: نام‌گذاری سال جدید به نام سال هم‌دلی، هم‌زبانی دولت و مردم یک شعار محوری است.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد اصولا در ایران فاصله بین دولت و ملت فاصله وجود نداشته باشد و یا کمتر باشد ولی تأکید رهبری این است که این فاصله کمتر شود، مردم دولت را از خود و زاییده نیازها و آرمان‌های خود بدانند و در اجرای برنامه های دولت پیش‌قدم باشند.

امامی رضوی در پایان به تحقق هم‌دلی و هم‌زبانی مردم با دولت پرداخت و خاطرنشان کرد: باید خود مردم برنامه‌هایی را که از طرف دولت پیشنهاد می‌شوند به سر انجام برسانند این معنی دقیق هم‌دلی و مشارکت اجتماعی است، برای اجرای هر برنامه‌ای مشارکت اجتماعی و حضور مردم یک پله و گام مهم است.

captcha