به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی بختیاری، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا، در بازدید از حوزه علمیه خاتمالانبیاء در شهر جینجای اوگاندا، در کلاس درس حاضر و با طلاب آن گفتوگو کرد.
وی همچنین مسجد حوزه علمیه در جمع طلاب و اساتید سخنرانی کرد و با اشاره به ارزش و جایگاه انسان و ملاک برتری او بر سایر موجودات که همان عقل و دانش اوست، هدف از خلقت انسان را رسیدن به کمال و قرب الیالله دانست و با استناد به قرآن کریم، گفت: خطاب « وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ: و به راستى ما فرزندان آدم را گرامى داشتیم» در آیه 70 سوره اسراء عام است و هر انسانی با هر رنگ و از هر نژادی را در بر میگیرد و ملاک برتری، تقوای الهی است.
رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا در ادامه سخنان خود با بیان آیه 11 سوره رعد « إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» (خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمیدهد مگر آن که آنان خودشان، خودشان را تغییر دهند) افزود: وضعیت هیچ یک از ما نیز خارج از حکم این آیه نیست. ما نمیتوانیم برای تغییر، رشد، توسعه و پیشرفت، چشم به کمک دیگران بدوزیم. شما خود باید تلاش کنید و ابتدا خود، بعد اطرافیان و سپس جامعهتان را تغییر دهید.
بختیاری در ادامه با بیان اهمیت زبان فارسی در آشنایی با مکتب اهل بیت(ع)، پیشنهاد برگزاری کلاسهای آموزش زبان فارسی را در مدرسه ارایه داد که مورد استقبال طلاب و اساتید قرار گرفت و مقرر شد در آیندهای نزدیک، این کلاسها در محل حوزه علمیه برگزار شود.
در ادامه حسین کاکره، رئیس مدرسه از حضور رایزن فرهنگی ایران در حوزه و سخنرانی در جمع طلاب تشکر کرد. سپس نماز جماعت ظهر به امامت سید حسین عابدی، رئیس مؤسسه بلال، برگزار شد.
بنا بر اعلام این گزارش، مدرسه علمیه خاتمالانبیاء که با همت مؤسسه بلال در شهر جینجا در اوگاندا راهاندازی شد، در حال حاضر دارای 32 طلبه است که زیر نظر 4 مدرس مشغول به تحصیل هستند. اساتید این مدرسه، فارغالتحصیلان جمهوری اسلامی ایران هستند و فارسی را در حد قابل قبولی صحبت میکنند.
حوزه علمیه خاتمالانبیاء دارای 2 کلاس درس، مسجد، کتابخانه و خوابگاه است که طلاب در آن اسکان داده شدهاند.
بازدید از مدرسه و دارالایتام هدی
علی بختیاری، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا در ادامه سفر خود به شهر جینجا، با حضور در روستای بوکندری در 20 کیلومتری این شهر، از مدرسه و دارالایتام این روستا بازدید کرد.
روستای بوکندری، دارای مدرسهای با 220 دانشآموز است و در حدود 20 یتیم را سرپرستی میکند.
مدیر معلم مدرسه، شعبان موسی از شیعیان تحصیلکرده در مدرسه علمیه خاتمالانبیاء و از شاگردان شهید عبدالقادر موویا، است.
رایزن فرهنگی کشورمان در دیدار از این مدرسه، به درخواست شعبان موسی، از روی متون درسی، سؤالاتی را از کودکان یتیم در موضوعات تاریخ، اخلاق و احکام، سؤال کرد که دانشآموزان به خوبی به آنها پاسخ دادند.
این مدرسه نیز به مانند بسیاری از مدارس آفریقایی، از حداقل امکانات برخوردار است؛ اما شور و اشتیاق و جدیت معلمان و دانشآموزان آن در آموزش و یادگیری، ستودنی است.