به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محسن مؤمنیشریف، رئیس حوزه هنری عصر روز گذشته، 19 فروردین در مراسم گرامیداشت روز هنر انقلاب اسلامی و انتخاب چهره سال هنر انقلاب که در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، گفت: به فرموده امام راحل فتحالفتوح انقلاب تحولی بود که در انسان ایرانی به وجود آمد؛ مصداقی از این ماجرا را در شخصیت شهید آوینی میتوان یافت که زندگی وی در مقطعی متحول و ولایی شد.
وی ادامه داد: شهید آوینی در روزگار حیات دنیاییاش کمک شایان توجهی به هنر انقلابی کرد. آثار او مشوق بسیاری از هنرمندان دغدغهمند انقلاب شد و حتی با شهادتش نیز این سیر تداوم یافت و آغاز دمیده شدن روح تازهای به بدنه هنر انقلابی بود و آن را تنومند کرد.
رئیس حوزه هنری تصریح کرد: امروز همه ما که در عرصه هنر انقلابی فعالیت میکنیم کارمان صدقه جاریهای از تلاش دلسوزانه و متعهدانه امثال شهید آوینی است که با کار و تلاش خود مسیر را برایمان هموار کردند و باید دلنگران باشیم که آنچه که به آن عمل میکنیم منطبق با راه روشنی باشد که شهید آوینی و سایر شهدای گرانقدر انقلاب ترسیم کردهاند.
مؤمنی در ادامه گفت: سال گذشته قولی دادم که در امسال و در جریان بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی علاوه بر تقدیر از فعالان این عرصه، چهره سال هنر انقلاب را با توجه به عملکرد موفق آنان در سال 93 معرفی کنیم که بحمدالله این امر محقق شد.
وی افزود: در ابتدا برای شناسایی و بررسی سوابق این افراد متوسل به دفاتر تخصصی حوزه هنری در سراسر کشور شدیم تا افرادی را که سال 93 در حوزههای گوناگون هنری خوش درخشیدند به ما معرفی کنند؛ هنرمندانی که مجموعه فعالیت آنها در راستای گفتمان انقلاب اسلامی مؤثر و مفید واقع شده است. در داوری نخست از میان 40 فرد معرفی شده، ما به 11 نام رسیدیم و در جلسات بعدی بررسی که من نیز حضور داشتم، 5 کاندیدا برای معرفی چهره سال انقلاب اسلامی معرفی شدند.
رئیس حوزه هنری تأکید کرد: پژوهشگاه حوزه هنری ملاکها و معیارهایی چون گفتمان در عرصه هنر در جهت آگاهیبخشی، امیدآفرینی، استکبارستیزی و کرامت اخلاقی را برای انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی برگزید، ضمن آنکه جریانسازی و پرمخاطب بودن آثار هنری که آنها خلق کرده بودند نیز به عنوان اولویت در انتخاب مورد نظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: اسامی 5 کاندیدا به این شرح بودند که دو نفر، یعنی ابراهیم حاتمیکیا و نرگس آبیار در حوزه سینما، مسعود نجابتی در حوزه هنرهای تجسمی، فاضل نظری در حوزه شعر و مرتضی سرهنگی در حوزه ادبیات، که اسامی این 5 نفر به من داده شد و اینجانب با استفاده از رأی و نظر بسیاری از خبرگان عرصه فرهنگ و هنر به یک نام برای معرفی چهره سال هنر انقلاب رسیدم.
مؤمنی در پایان گفت: البته به غیر از این دوستان هنرمند، اسامی 115 هنرمند از سراسر کشور که در سال گذشته فعالیت چشمگیری در زمینه هنر انقلاب داشتند نیز واصل شد که ما با حذف اسامی دوستان هنرمندی که پیشتر در جشنوارههای حوزه هنری مقام آورده بودند در نهایت به 18 نام رسیدیم که از آنها در این مراسم تقدیر خواهد شد.
معرفی و تقدیر از 18 هنرمند برگزیده انقلاب اسلامی
این گزارش حاکی است در ادامه اسامی 18 هنرمند انقلاب اسلامی به شرح زیر قرائت و از آنها به شرح زیر تقدیر به عمل آمد:
1- علیرضا کمری با نگارش کتاب «نامآور»
2- محمدکاظم مزینانی با نگارش کتاب «آه با شین»
3- احمد دهقان با نگارش کتاب «بچههای کارون»
4- محمدمهدی بهداروند با نگارش کتاب «اردوگاه الرشید»
5- سیدرضا میرکرمی با ساخت انیمیشن «عباس»
6- فاضل نظری با سرودن کتاب شعر «ضد»
7- بهزاد عبدی با ساخت موسیقی فیلم «مزار شریف»
8- مهرداد صدقی با نگارش کتاب «آب نبات هلدار»
9- بهناز ضرابیزاده با نگارش کتاب «دختر شینا»
10- امیرضا معتمدی با طراحی جلوههای بصری فیلم «مزار شریف»
11- امیرعباس ربیعی با ساخت فیلم کوتاه «ولد»
12- محمد کرمزاده با ساخت فیلم «معبر»
13- سیدجلال دهقان اشکذری با ساخت فیلم «خانهای کنار ابرها»
14- امید خوشنظر با ساخت انیمیشن «تمام زمستانهایی که ندیدم»
15- آرش کرمی با ساخت انیمیشن «تمام زمستانهایی که ندیدم»
16- یارس خان برائی با خلق کاریکاتور «اوباما»
17- حسین بهرامی با عکس «دیروز، امروز، فردا»
18- حمید جمالی با پویانمایی «سرباز 655»